-
pLa$ti
-
Anonim
raczej przeciwko niz na:P
mam nadzieje, ze juz troche nam wyborcy dorosli od ostatnich wyborow i wreszcie pojda glosowac, zeby pozniej szloch byl mniejszy:P -
maga
jeszcze nie wiem. będę mieć czas to się zastanowię/pooglądam zdjęcia i poczytam programy;)/
na razie wiem na kogo na pewno nie -
pLa$ti
na http://pkw.gov.pl
w zakladce wizualizacja wyborow
macie wszystkie okregi i kandydatow.
/ja standardowo na kandydatki lewicy[senyszyn i dobrowolska], gdy byla UW nie mialam prawa glosu,zatem poki nie ma prawdziwego centrum glosuje przeciw katoprawicy :)
-
-
Nadiia Err
>pLa$ti napisała:
>glosuje przeciw katoprawicy :)
będziesz się smażyć w piekle.
ze mną:>:D:D:D
-
bubiszon
najchętniej to LID, ale ponieważ mój Krakówek jest papieski, to chyba - żeby dać przewagę nad pisidłem, to chyba PO - ciągle dumam nad tym fantem..
a póki co wszystkim znajomym każę iść głosować pod groźbą kary, że się ich wyrzeknę!! :) -
CzekOLAda ^^ f*** ★•٠· ♫
Ja niestety głosowac nie pójde (chyba po raz pierwszy od kiedy moge głosowac) ...
..z pewnytch powodów nie będzie mi to dane... ://
Jakbym mogła to napewno głosowałabym na LiD (z resztą tak jak moja familija)
-
heh
-
Pola
-
Anonim
-
JustDoIt
>jedyna napisała:
>raczej przeciwko niz na:P
>
POpieram. niestety tutaj LiD wystawia tylko jednego naprawde porzadnego kandydata, ale zaglosowanie na niego umozliwi wejscie ludziom, ktorych szczerze niepopieram. mniejsze zlo mi zlostalo. -
soaring
już nie mogę. cholernie frustruje mnie nasz scena polityczna pieprzonych głupków, którzy zamiast pracować dla nas traktują nas jako publiczkę dla swoich kiepskich wojenek o gówna.
brakuje mi ludzi myślących i chcących działać dla dobra państwa. ale nie jestem chyba w stanie zagłosować na PO, bo się z nimi nie zgadzam. są tylko troszkę mniej krzkliwą ekipą niż kaczki&company. ale tylko trochę i obawiam się, że mogą działać z podobnym radykalizmem (skoro byli w stanie umierać za niceę itp.)
LiD też mnie wkurza, bo za dużo tam konserwy, bo za dobrze pamiętam ostatnie rządy SLD, kiedy to lizali dupę kościołowi, afery korupcyjne i inne cuda. mam nadzieję, że tamtejsze ścierwo już usunęli, bo nawet się nie orientuję, kto na listach będzie.
nawet rozważałam myśl, żeby zagłosowac na partię kobiet, żeby oddać ważny głos, ale sama płeć niestety nie wystarcza, żeby zyskać sympatię.
i taki to syf. chyba LiD. -
pLa$ti
>JustDoIt napisala:
>>
> niestety tutaj LiD wystawia tylko jednego naprawde
>porzadnego kandydata,
>ale zaglosowanie na niego umozliwi
>wejscie ludziom, ktorych szczerze niepopieram. mniejsze zlo
>mi zlostalo.
mozesz jasniej slicznotko? O_O
soar glosuj na PK. dlaczego nie?
w trojmiescie ich nie udalo im sie zarejestrowac listy:/
-
Anonim
no że jeśli JustDoIt poprze LiD, to owej partii głos ten tak czy siak nie da przewagi nad innymi, więc lepiej zastosować się do ww taktyki i zagłosować na PO, coby PiS się nie wepchał.
Si?
My vote-PO. -
bubiszon
widzę, że nie tylko ja mam plan głosować taktycznie.. ale gdyby np. Borowski startował z krakowskiej listy, to wtedy musiałabym się sporo nad tym namyśleć - jeszcze więcej niż teraz..
no ale chyba koniec końców będzie PO, choć oni nie do końca mi pasują.. -
JustDoIt
>...call me insanity... napisała:
>no że jeśli JustDoIt poprze LiD, to owej partii głos ten
>tak czy siak nie da przewagi nad innymi, więc lepiej
>zastosować się do ww taktyki i zagłosować na PO, coby
>PiS się nie wepchał.
>
>Si?
>
nie do konca. poniewaz mamy wielomandatowe okregi wyborcze to zaglosowanie na kandydata LiD, ktory pewnie zdobedzie duzo glosow, umozliwi dostanie sie do sejmu kolejnym ludziom z listy, a u nas oprocz tego jednego pana to LiD ma samych starych prykow, alkoholikow, bzykaczy i idiotow. wiec chyba zostaje mi PO
-
soaring
>soar glosuj na PK. dlaczego nie?
> w trojmiescie ich nie udalo im sie zarejestrowac listy:/
niestety program mają matko-polski, do sejmu i tak nie wejdą. dobrymi chęciami i ładnymi sloganami piekło jest wybrukowane. każda partia używa ładnych słówek, z których potem nic nie wynika. generalnie wymiot.
znam pięć osób, które będą głosowały na pis i mówią o tym z wielkim uśmiechem na ustach. ręcę opadają i nachodzi pytanie: z kim ja się zadaję?; /
no i chyba jednak wolę LiD, nie chcę, żeby ewentualnie platforma mogła rządzic sama. -
♀ jagnioł λ
pk kategorycznie odcięła się od walki o prawa mniejszości (tutaj - lesbijek).. i to ją skreśla w moim karneciku wyborczym..
a co z zielonymi w tym roku? -
soaring
>♀ jagnioł λ napisała:
>pk kategorycznie odcięła się od walki o prawa
>mniejszości (tutaj - lesbijek).. i to ją skreśla w moim
>karneciku wyborczym..
>
>a co z zielonymi w tym roku?
na złagodzenie ustawy antyaborcyjnej też nie ma co liczyć. a te ładne słówka komu to nie pomożemy to pic na wodę. zreszta czy o to właśnie chodzi, żeby dawać zamiast motywować do działania, aktywności. no halo, ja nic nie chcę od państwa. niech się po prostu ode mnie odpier.. -
soaring
>♀ jagnioł λ napisała:
>a co z zielonymi w tym roku?
http://www.zieloni2004.pl/portal/in...
"W tych wyborach nie kandydujemy do Sejmu. Nasz Komitet Wyborczy – Komitet Wyborczy Zieloni 2004 – zgłosił zamiar kandydowania w wyborach do Senatu i zarejestrował Monikę Pacę jako kandydatkę na senatorkę w okręgu nr 30 (Katowice)”.