★gmina lesbowo★ [406]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

niebawem zacznie sie sezon 5 serialu.
    na gronie TLW toczy sie dyskusja o artykule w Wysokich Obacach:
    http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-ob...

Czytalyscie?
    Co o nim sadzicie?
  • Judy

Niebawem - czyli 6 albo 8 stycznia; / Artykulik dopiero czytam..hmm
  • CzekOLAda ^^ f*** ★•٠· ♫

O artykule mam podobne zdanie do Pań które wypowiadały się już na jego temat na forum TLW...
    ...temat został bardzo "płytko" potraktowany przez osobe która nie ma pojęcia o czym pisze... Próbowała ale jej niezbyt wyszło...ledwie dotkneła "tematu"...
    Pozatym przedstawiła TLW w niezbyt korzystnym świetle...

A na sezon 5 moge powiedziec tylko <hura> :)

• est

boskie :))))

szwedza architekt wnętrz, gronowiczka Szu i 'imiona osób wypowiadających się zostały zmienione' buuuuuuuhahahaha.

bardzo mnie urzekł tez tekst o tym, ze zadna z lasek nie ubierze sie jak ta w serialu, jak to nie?! jak sie ktoras zacznie ubierac jak Carmen to bede siedziec i sie na Nia gapic 24/7.
    i TVN nie wyemituje?! buuu :( i jak to ze mniej bylo za niz przeciw, czemu nikt nam linka do petycji na grono nie wrzucil?! hehehe

a 5sezon by sie przydal bo 4ty sie lipnie skonczyl.o; )

• Anonim

http://www.petycje.pl/petycjePodpis...
    prosz:)
  • Anonim

5. seria skończy sie jeszcze bardziej farsowo, moge się założyć :D
    Aaaa... Carmen i tej jej temperament!... aaaaaa... oddajcie nam Carmen!...

A ten artykuł w Wysokich O wywołał ciekawą dyskusję, o tu:

http://grono.net/forum/topic/549741...
  • Abc

wczoraj podpisałam się pod tą petycją.
    niby tak wszyscy marzą o tym, żeby puścili L Word w telewizji,
    jestem troszkę zdegustowana

Liczba wszystkich podpisów ZA:
    Liczba podpisów zweryfikowanych: 356
    ( 200 )
    Liczba wszystkich podpisow PRZECIW:
    Liczba podpisow zweryfikowanych: 726
    ( 426 )
    widać że ci wszyscy co tak bardzo chcą serialu nie bardzo potrafią zrobić taki krok, żeby sie chociaż podpisać, ręce mi opadają, bo widzę, że potrafimy tylko narzekać. już sami przeciwnicy, którzy przypadkowo weszli na stronę i zobaczyli tą petycję i zebrali dwa razy więcej głosów.
    i jeszcze jedno. po co sie podpisywać, skoro nie cche się nam zadbać o to, żeby głos był ważny. co z tego że 350 osób powiedziało tak, skoro tylko 200podpisów się liczy?
  • Aglaja

Zem się podpisała choć i tak na kompie wszytkie seriale oglądam, a w rzeczonym artykule rozbawiło mnie porównanie do Kotulanki:)
  • soaring

nie kumam o co halo robicie z tym pragnieniem emisji w tvn? nie znam żadnej lesby, która nie zdołała do tej pory obejrzeć L-word'a ściągniętego z netu. poza sobą - faktycznie nie złożyło się, tyle że nawet mi nie zależy, doba krótka, ilez można sie na lesby gapić itp.
    a przecież po tych kilku latach łatwiej jest serial załatwić od znajomych niż wczuć się w czas antenowy, którą by L-word dostał w jakiejkolwiek stacji (spokojnie po 23 np. w poniedziałki).

tekst w WO na poziomie stałym w gazecie. czyli patrzymy sobie na te śmieszne lesbijki z naszej heteronormatywnej perspektywy. czegóż innego było się spodziewać. ale i tak jakoś miło mi się czytało. im mniejsze oczekiwania tym rzadsze rozczarowanie; )
  • Aglaja

>soaring napisała:
    >nie kumam o co halo robicie z tym pragnieniem emisji w tvn?
    >nie znam żadnej lesby, która nie zdołała do tej pory
    >obejrzeć L-word'a ściągniętego z netu.

Bo to zdaje się chodzi coby ludzie się z lesbami oswajali...hollywodzkimi:)
  • soaring

>Aglaja napisała:
    >Bo to zdaje się chodzi coby ludzie się z lesbami
    >oswajali...hollywodzkimi:)

aaaa. nie no, to wiele tłumaczy. powodzenia. to nas poznają. żesz kurde. pfff; )
  • Nadiia Err

>soaring napisała:
    >nie znam żadnej lesby, która nie zdołała do tej pory
    >obejrzeć L-word'a ściągniętego z netu.

I tu się mylisz:)
  • z ♥ ♥

dokładnie...
    swojego czasu starałam się niektóre zainteresować, niestety bez większego entuzjazmu:(((((
    czysta ignorancja...

No ale to Lublin...więc czego się spodziewać:)
  • soaring

> ◦◦ ◦ księżniczka◦ ◦ ◦ napisała:
    >I tu się mylisz:)

>z ♥ ♥ napisała:
    >dokładnie...
    >swojego czasu starałam się niektóre zainteresować,
    >niestety bez większego entuzjazmu:(((((
    >czysta ignorancja...
    >
    >No ale to Lublin...więc czego się spodziewać:)

ale ja o niczym innym nie pisałam. te, które chciały obejrzeć to obejrzały/ oglądają. bo skołowanie od mniej lub bardziej znajomych na jakimkolwiek serwisie les wymaga mniej akrobatyki niż ewentualne śledzenie w środku nocy łaskawych emisji którejś stacji tv.

ja do tej pory widziałam kilka odcinków wyrwanych z kontekstu, co jakiś czas zamierzam sobie załatwić i przysiąść, ale słabo mi zależy, bo mam ciekawsze zajęcia niż hollywoodzkie "lesbijki". wielkie mi halo.

tym bardziej nie dostrzegam misji oświecania naszego światłego narodu amerykańskim przerysowanym serialem. to co jest zrozumiałe tam dla nas - dla nich nie będzie w tym stuleciu, bywa. dlatego też nie rozumiem nagłego odgrzewania petycji do tvn-u i oburzenia, że nie chce emitować. czym tu się emocjonować?
  • JustDoIt

tez nie uwazam zeby uswiadamianie akurat tym serialem bylo najlepszym pomyslem. nie ta rzeczywistosc. nie ten czas. toz tam nic tylko sex uprawiaja:P jesli jest jakas glebia ( a chce wierzyc ze jest) to ginie miedzy kolejnymi scenami kiedy to shane pieknie bzyka nastepna pania:D ale i tak fajnie sie oglada
  • Anonim

mysle, ze na roznym poziomie uswiadomienia dziala roznie,
    ale dobrze robi bez dwoch zdan:P
    na szczescie to nie jest serial edukacyjny:D
  • JustDoIt

wole inne formy robienia dobrze;)
    czytajac komentarze pod artykulem i patrzac na wyniki ankiety widac ze nie kazdemu sie podoba.
    lekcja nr 1 "jak ustrzec sie przed zakochana psychopatka ktora zostawilas po pierwszej wspolnej nocy":P
  • Anonim

>JustDoIt napisała:
    >wole inne formy robienia dobrze;)

na szczescie nikt nam nie kaze wybierac;P
    zawsze wolalam miec dwa lizaki zamiast jednego:D
  • JustDoIt

ogladac l word z lizakiem w ustach:D
  • Anonim

o!:D