★gmina lesbowo★ [406]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Malena

Zadaje pytanie a osoba pod Tobą odpowiada na nie i zadaje swoje:) no to let`s;)

Dlaczego czasami nie mowimy calej prawdy?
  • Anonim

:)ja juz raz odpowiedzialam:)

dam szanse innym:)
  • Kaskalex

odp:
    Bo łatwiej być tchórzem i myśleć, że tak będzie lepiej.
    W rezultacie "lepiej" jest tylko dla tchórza.

Często dajesz drugą szanę innym? :)
  • Casandra

nie

wybaczylabys kiedys zdrade(wybaczylas) ?
  • Malena

nie jestem w stanie wybaczyc zdrady, poza miloscia wlasna to glupota wybaczac zdrade, przeciez jesli ktos kogos innego swiadomie wybiera to niech nie chce nic wiecej, trzeba sie w zyciu na cos zdecydowac?

co dla Ciebie w życiu jest najważniejsze?
  • kapryśna

kto, bo rzeczy to tylko rzeczy.
    mama.

zgadzasz sie ze stwierdzeniem 'dwa razy nie wchodzi sie do tej samej rzeki'?
  • Judy

hmm..bardziej z tym "że niegdy nie mów nigdy" , wiec chyba nie. Choć z doświadczenia powinnam powiedzieć, tak.

jak jest dla ciebie róznica pomiędzy "chorą" a "zdrową" zazdrościa ?
  • Casandra

duza,"zdrowa"jest nawet wskazana,trzeba czasem okazac zainteresowanie i niepokoj,kiedy inna zaczyna sie krecic wokol naszej pani,czy nasza kobieta zaczesto zerkac w kierunku innej...natomiast "chora"zazdrosc potrafi zrujnowac nawet najlepszy zwiazek,taka inwigilacja,ciagle okazywanie braku zaufania,jazdy bezpodstawne,nawet najwieksza milosc nie przetrwa...

czy potrafilabys porzucic swoje dotychczasowe zycie,wszystko,dla Niej?
  • an+

jeśli by tylko chciała
    jeśli by tylko była Ona

dlaczego ludzie w windach się dziwnie zachowują? (mam na myśli to dziwne nerwowe patrzenie w kąty, guziczki, drzwi, lub, w nowoczesnych windach w ten mały wyświetlacz wskazujący wysokość położenia. a jak już się komuś spojrzy w oczy lub coś powie, to to dziwne napięcie opada i ma się wrażenie, że można by tak być uwięzioną z tym człowiekiem obok przez parę godzin i się nie nudzić)

nie, za długie pytanie, nowe dam

jak to było z królewną śnieżką? wiedźma-macocha przyszła do niej trzy razy (raz ze wstążką, raz ze spinką i raz z jabłkiem), czy tylko raz z jabłkiem, jak to ja pamiętam z dzieciństwa? i jak się królewna obudziła? książę ją pocałował czy był mały karambol na drodze i po tym jak trumna się zatrzęsła śnieżce wypadł kawałek jabłka z gardła?

hmm, też za długie, sorry

ostatnia próba:
    zdrady sie nie wybacza, jasne
    a namiętny pocałunek z jakąś panną, hm?

czy mają znaczenie wtedy okoliczności (np, alkohol)
  • Anonim

Można wybaczyć, ale się nie zapomina...

Ile czasu trzeba, żeby sie przekonać, że to jest TO?
  • Malena

Wydaje mi sie ze to sie wie od razu:) przynajmniej tak bylo w moim przypadku, wczesniej tego nie czulam!

Czy wazne jest to co kto o nas mysli? Czemu ludzie staraja sie do siebie upodobniac?
  • Judy

>an ● napisała:

>dlaczego ludzie w windach się dziwnie zachowują? (mam na
    >myśli to dziwne nerwowe patrzenie w kąty, guziczki, drzwi,
    >lub, w nowoczesnych windach w ten mały wyświetlacz
    >wskazujący wysokość położenia. a jak już się komuś
    >spojrzy w oczy lub coś powie, to to dziwne napięcie opada
    >i ma się wrażenie, że można by tak być uwięzioną z
    >tym człowiekiem obok przez parę godzin i się nie
    >nudzić)
    >
    >nie, za długie pytanie, nowe dam

Typowa reakcja ludzi na zamknięcie z obcą osobą w zamknietym pomieszczeniu, nie ma gdzie odejść, nie można udawać że się patrzy na coś fascynującego, bo tego tam nic takiego nie ma, jest tylko inna osobą, której słyszymy oddech, czujemy zapach i dostajemy małej paranoji." Czy ona też na mnie spoglada ukratkiem, czy wie ze też mi nieswojo, cholera mam brudnego buta i napewno to zauważyła, wieje dziś jak cholera napewno jestem cała roztargana..jeszcze 3 pietra, 2, 1 i już ..ufff.. :)

>Czy wazne jest to co kto o nas mysli? Czemu ludzie staraja sie do >siebie upodobniac?

Ważne jest dla mnie co myślą o mnie osoby na których mi zależy.

Staramy się upodobniać do osób które lubimy (albo byśmy chciweli żeby nas polubiły) bo to ułatwia relacje. Osoby "podobne" do siebie szybciej nawiązują znajomości. Nie ma nic w tym złego dopóki, człowiek się w tym nie pogubi i zapomni "kim jest".

Jessoo musze skracać te posty :)

Wierzysz w związek na odległość ? (Widzenie 2 weekendy w miesiacu?)
  • an+

nie, w żadnym wypadku

czy robisz coś czasem wbrew sobie
    lub
    robisz coś, czego byś nie zrobiła normalnie, a czujesz że tym razem tak powinnaś albo nie umiesz inaczej...?
  • est

staram się nie. podążam za pragnieniami.

czy związek otwarty to wyjście dla poligamistów?!
  • Malena

no tak by to wygladalo, tylko po co poligamiscie zwiazek w takim razie?
    to bylo pytanie;)
  • robacek

hmm możliwe. zawsze to jakieś rozwiązanie, aczkolwiek na to pytanie powinni się raczej poligamisci wypowiedzieć :P nie ja xD

walczyć o to co nieosiągalne, czy poddać sie i płynąć z prądem?
  • an+

walczyć o to co osiągalne, realnie oceniając swoje możliwości. umieć marzyć i umieć spełniać swoje marzenia.

wybaczać i zapominać?
    czy wybaczać i pamiętać? (nie 'wypominać')
  • est

wybaczac i pamietac.

(po co poigamiscie związek: z miłości więc nie po co ale dlaczego. hipotetycznie)

chłodne czy przesłodzone?
  • Angel Kiss

>wybaczać i zapominać?
    >czy wybaczać i pamiętać? (nie 'wypominać')

wybaczyc i pamietac ( chodz kto wie czy dla ciebie - zapomniec...)

zapomniec czy kiedys wrocic do tej samej "rzeki"

• Angel Kiss

ups.... chyba w tym samym czasie ale est.... chlodne