★gmina lesbowo★ [406]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ●k8!●

miało być typowo - info o sprawie i wydarzeniu. jestem już przyzwyczajona do wpadek, więc przyznaję się - poniosło mnie i jest inaczej. możliwe, ze dla niektórych/większości będzie to całkowitym nieporozumieniem - to co dzieje się niżej, spoko, są gusta guściki mózgi i móżdzki. nie obchodzi mnie to - napisać chciałam - napisałam. a co mną kieruje, że chcę się moim kalinowskim parozdaniowcem z Wami podzielić? oczekuję, że może się dowiem.

smacznego,

kalina.

osoba bardzo mi bliska ze względu na bardzo zażyłe i bliskie
    spokrewnienie ideologiczne, inaczej ujmując ideologiczna-mama, a dla was - djne Pinkshot.
    możliwe, że nie znasz, ale naturalnie! czytaj dalej! wszak empatią
    możesz obdarzyć każdego. dziewczętom ( chłopcom owszem też ), o których mowa
    jest w poprzednim zdaniu, już mówię, kim jest bohaterka mego tematu.

kto zna Asię - djne Pinkshot ten wie, że jest bardzo pozytywną Osobą, świetnie wychowującą swoje psy i kotki, ja wiem, że mogę zawsze na nią liczyć, poza tym zawsze tam, gdzie mnie zabiera, mam pewność, że jestem w dobrym miejscu;)
    poza tym, Asia jest sympatyczką zdrowego trybu życia, praktykującą na co dzień, w charakterystyczny
    dla siebie sposób ( pozdrawiam słoiczke aloesu!; ), ma po prostu włączoną świadomość i chęć do życia zgodnie ze sobą. te dwie cechy, pozornie tak oczywiste, większości nie jest znana. albo podświadomie zakopana. tylko nie rozumiem, czemu? z lenistwa? bo pieniążków brak? ja, dziecko z epoki mtv i reklam o „pięknym świecie”, do tego wiecznie rozpieszczane, a na dodatek teraz i problem z pieniążkami, jestem przykładem na to, że można pominąć czikłity banany, zjeść rodzimy jogurt bakomy, i zanieść je bez eskorty plastikowych worków. jest multum takich sytuacji, w których masz wybór – często na zdrowszy, tańszy, nawet lepszy, ale z tego tępactwa, zakonserwowania manier, leczenia kompleksów metkami z benettona, ślepe wierzenie w „znana marka-100% jakości”, przemądrzałości z chorym przekonaniem „wiem, że dobrze wybieram” , przykłady mam wszędzie, odkąd nauczyłam się szerzej otwierać oczy, posłuchałam oczywiście Asi. to naprawdę fajna sprawa, absurd tkwi tylko w tym, że ta „tendencja” jest oczywistym, mądrym rozwiązaniem. u nas pozostaje inaczej.
  • ●k8!●

wirtualnym kolorem życiowym Asi jest oczywiście różowy - kolor ten zerwał z dotychczasową etykietką bycia symbolem pustej, plastikowej kultury nastolatek-klonów wglądowych, zamkniętych w świecie mtv, mcdonaldsa i kadete. teraz różowy został inteligentnie wykorzystany - bierze udział głównie w projektach kobiecych, wielu muzycznych akcjach, propagujących zdrowy tryb życia. niezależny to pełen kobiecości, ktoś kiedyś bardzo trafnie porównał, a swą energetyczną i ciekawą barwą przyciąga każdy wzrok, motywuje do poznania i akceptacji samej siebie, świadomości o swej niezależności i możliwościach. i tutaj znów Asia zwróciła mą uwagę na docenianie i propagowanie kobiecych utworów muzycznych jak też utworów literackich, ogólnie w postaci wielkiej już bazy literatury kobiecej z całego świata, nawet Polska ma swój porządny zbiorek. m. in. na tej imprezie będzie można zasmakować świetnej, pełnej femi-optymizmu muzyki, różnorodne propozycje nurtów muzycznych, jesteśmy otwarte i gotowe do realizacji nowych projektów oczywiście pełne grrl-powera! Asia, nasza didżejka z wiecznie żywym pinkpowerem organizowała cykliczne imprezy tylko dla dziewczyn, gwarantując "electro-riot-grrl-nut, pomagała przy organizacji prokobiecych festiwali. muzycznie, Pinkshot proponuje nam starannie dobrane, stworzone przez i dedykowane kobietom, pełne entuzjazmu oraz nasze nózki robią szalone tapu-tapu;) oczywiście nie mogło zabraknąć
    przesłania w tekstach - motywujących do działania, silnej wierze w
    kobiecą siłę, mądrość i niezależność, a wszystko to wypełnione
    femi-optymizmem. są to nuty, których nie usłyszymy w mtv czy innych komercyjnych źródłach. Asia za djką dobierając kolejność nut tworzy muzyczną historię, nasz ziom alkohol zapewni taneczne ruchy, pomocBajera, różnorodność emocji, trochę sensacji, zatem mamy już prawie wszystko, aby mieć genialny klimat imprezy i wrócić z niej zadowolony. jeśli chcemy mieć pełną oryginalną gwarancję „impreza – turbo flow”, wystarczy naprawdę niewiele. piszę finałowy akapit, przeczytajcie.
  • ●k8!●

przywołując stare dobre hasło z manify feministek: "jesteśmy silne, razem
    silniejsze!", chciałam Wam powtórzyć, że bądźmy z siebie dumne, mówmy pewnym głosem JESTEM, z taką pewnością i siłą wzbudzamy szacunek! jesteśmy tutaj w zamknięciu jak pełen turbo-jednostek marki ‘potencjal; składający się na strategicznie wymieszaną grupę skazanych na niezależny sukces pięknych kobiet. "piękna kobieta to kobieta inteligentna, świadoma, niezależna i z inteligentną prowokacją ” ja tak uważam, więc pozwólcie mi na cytatowanie, będę miała jazdę, że mieszkam na osiedlu z ziomem Platonem :D
    ale do meritum. zatem, bardzo mi zależy, abyście wsparłynaszej różową Jedyneczkę. Asia ma poważne problemy z kolanem i warunkiem jest natychmiastowe
    skierowanie na operację, w rzeczywistości nie jest to jednak taki prosty schemat.
    rzeczywisty koszt tej akcji wynosi aż 5000 euro. sukcesywnie zbieranie
    pieniążków przekroczyło już połowę pożyczki. i właśnie w tym momencie
    apeluję do Was. i żeby połączyć femi-dobry-gest z super zabawą, zatem podwójna satysfakcja, nasza oferta: impreza już 15go od 21:00 - wpadnijcie w ilościach mnogich, zasilcie nas jeszcze dalszymi znajomymi, wystarczy przynajmniej symboliczny piątak –wchodzisz na imprezę i pomogłaś Asi przybliżyć jej szansę powrotu za djke, aby mogła znów dzielić się z Wami najlepszą nutą, moja gwarancja. a skąd taka pewność? bo nuta stworzona i wykonana przez kobietę. już wszystko jasne; )
    tutaj liczy się nawet najdrobniejszy gest – ten fajny piątak, bo gdy przyjdzie wiele, uzbiera się dopełnienie ogólnego kosztu operacji naszej Asi a dokładnie jej pinkszotowej nogi! każda
    z nas jest kobietą, znamy swe wartości - choćby symboliczne, ale wsparcie, to jest też piękne. po prostu. przypomnę informację -

*5pln za wejście (tak zwany piątek „gestowy”; )

*całkowity dochód z imprezy
    zostanie przeznaczony na pomoc dla Asi.

pees. moim skrytym marzeniem na platformie grona jest stworzenie takiego forum - ostra, inteligentna polemika, wymiana poglądów, kontrowersyjne zdanie, żeby aż było gorąco od wytężania najlepszych lesborozumów :D i żeby każda miała policjantkę ortograficzną na kolankach lub obok; ) od razu mogę zadeklarować, żeby może zmotywować, że dla autorki najbardziej elektryzującego "wielozdaniowca" [ nazwa kalinoska tworów wszelakich - od wyrazu po epopejkę ]powodującego, że mam literackie motyle w brzuszku, gwarantuję nagrodę. i to wcale nie niespodziankę tylko ja od razu mówię że %. chyba, że jakiś substytut, co kto lubi jeść czy pić.

pees. kierowany do Plastra. moim oraz moim turbo-lamuserskim oraz moim byłO żonO, której się urocze 8,9sekund przypomniało, marzeniem skrytym na platformie lesbo-gronowym jest Twoje aktywne uczestnictwo i świecenie przykładem, wygłaszanie zachęty do wolności słowa i myśli. no, znowu mnie już wkręca się pisanie pisanie. to całkiem proedukacyjne flow. daj znać w jaki chcesz sposób, co o tym myślisz? czy to w ogóle wypali? (komórki obecnie nie mam w ogóle)
  • heh

Kalyna!nie bądź frajer!o konkretach zapomnialas(krotko,zwiezle i do rzeczy,si?) :

*** IMPREZA BENEFITOWA ***
    na rzecz Asi (Pinkshot)

Przyjdź i pomoż zebrać pieniądze na operację Asi!

UFA, Marszałkowska 3/5, http://www.u-f-a.pl
    SOBOTA 15.12.07 godz. 21
    wjazd: minimum 5 PLN (cały dochód przeznaczony na operację Asi)

Grają DJ Goga M - tekno elektro
    DJ Bu - trochę tego, trochę tamtego

• p

Pięknie Cię "poniosło" ziometke :)
    Do zobaczenia zatem 15.
    I trzymam kciuki aby ta impreza potężnie wspomogła Asie [duchowo i finansowo].
  • ●k8!●

zioooom, "poniosło" mnie - najbardziej trafne okreslenie!:D a, no właśnie - wiedziałam, że te konkretne parametry miałam jeszcze dodać; p

• chuje-muje

hehehe, dzieciak, jesteś moim mistrzem bonzo!!! :DDD

to sie nazywa flow! jak sie wreszcie zabiore za moją magisterkę i będzie o twórczości, to zrobie studium przypadku Kaliny 8.; D

ad. Asi, to znam dobrego ortopede jakby co. tez mnie cieli i miało kosztować 15tys. pln. ale da się zaczarować tak, że było prawie od razu i za darmo. o ile ma ubezpieczenie w NFzcie.
    kurde, moze nie ma... (???)
    tak czy inaczej jakby co to na priv.

ad. "ostra, inteligentna polemika, wymiana poglądów, kontrowersyjne zdanie, żeby aż było gorąco od wytężania najlepszych lesborozumów :D i żeby każda miała policjantkę ortograficzną na kolankach lub obok; )"

nie chcę zniechęcać, ale moim zdaniem troche to utopijne.
    po pierwsze ostre dyskusje toczą sie na ogół wokół tematów powiązanych z jakaś konkretna dziedziną. a ile lesb, tyle różnych zainteresowań.
    i moge sobie podywagowac o dizajnie magazynów lifestylowych z takim kremem np. (pozdro przy okacji, hehe); ]

ale z takim plastem to nie ma opcji, nie pogadasz.; ) hehe.
    i w druga strone, jak ona mi zapoda motyw żonglowania :D (buahahahaha umarłam!) to sorry winetu, ale wymiekam.

po drugie musisz popracowac nad dyplomacją.; p
    pisząc o policji ortograficznej straciłaś canajmniej 1/3 wyborców.; )
    + osobićsie poczułam sie dyskryminowana!; ppp

• chuje-muje

ps. i sorry morda, że sie nabijam z Twojego żonglowania, wiem, podła kreatura ze mnie (behehe) zdaje sobie sprawę z tego, że to bardzo powazna sprawa (buehehehe) ; D ale na samo wyobrażenie wpadam w histeryczny chichot.

uhuhuuhu.
    dość! (bueheheh) dość! <ryczy ze śmiechu, tarza się>

:DDDD
  • pLa$ti

nie jestes podla tylko glupia.
    i nie jecz mi wiecej ze z Toba nie gadam, bo jak prosze ladnie nie ponizaj mnie publicznie to masz to w dupie.
    a ja mam ciebie.
  • chuje-muje

czyli co wyznajemy moralność pani dulskiej? - nic publicznie?; ))

ej głupku. przeciez Cie nie poniżam tylko drę z Ciebie łacha.

jeżeli ktoś tu próbuje kogos poniżyć to Ty mnie, ale Ci sie nie uda, bo ja bede 'bardziej dojrzała' i Cie przeprosze. :)

wcale nie uwazam, żeby żonglowanie było głupie, ani ponizajace. po prostu wizja Ciebie żonglujacej jest zabawna.

przepraszam. byc może rzeczywiscie było to nie na miejscu. nie chciałam Cie urazić. nie gniewaj się.

ps. a jak Ty sie zalewasz z moich ortów, mimo, ze dobrze wiesz, że to nie moja wina, to jest dobrze tak?
    też mnie tu prosze publicznie przeprosic , ale już!; ]

peace parówko.; )
  • pLa$ti

nic publicznie!
    rob to w domu po kryjomu; )

ajm sorry unioslam sie <nerwusek> wlasnie chcialam prosic moda o usuniecie prywaty z tego zacnego topicu.
    nie chodzi o zonglowanie tluku..
    pamietasz jak na mazurach siedzialysmy na hustawce i opowiadalysmy sobie takie tam rozne.. i ty powiedzialas o XY ze nie mialas z nia o czym gadac.a ja cie wtedy poprosilam ze jakkolwiek sie nasze drogi nei rozejda to zebys mi tak nigdy w ludziach nie pojechala.
    <wspomina><wzrusza sie><roni lze>; )

oraz debilu pokaz palcem kiedy zalewalam sie z Twoich ortow? poprawiam jedynie. a gdy jest to samo slowo po raz milionowy to dodaje pieszczotliwe "tluku" .

nie ma porownania nawet z Twoja wizja zonglowania/ i czego sie uczepila ,glupia?;> moja asia podalapala bakcyla i codziennie zongluje.zobaczysz,jak wrocisz,tez bedziesz :)

i nei bede przepraszac!!!!

to tyle,przepraszam kal za zabawy w pinkszotowym topiku. na imprezie mnie nie bedzie ale poprosze ziomow o datek w moim imieniu.
  • pLa$ti

>●k8● napisała:

>pees. kierowany do Plastra. moim oraz moim turbo-lamuserskim
    >oraz moim byłO żonO, której się urocze 8,9sekund
    >przypomniało, marzeniem skrytym na platformie
    >lesbo-gronowym jest Twoje aktywne uczestnictwo i świecenie
    >przykładem, wygłaszanie zachęty do wolności słowa i
    >myśli. no, znowu mnie już wkręca się pisanie pisanie. to
    >całkiem proedukacyjne flow. daj znać w jaki chcesz
    >sposób, co o tym myślisz? czy to w ogóle wypali?
    >(komórki obecnie nie mam w ogóle)
    >

o rany jaki ze mje lamus :/
    dopiero doczytalam do konca Twe posty,gdyz wczesniej juz zostalam mniej wiecej poinformowana o co cho z asia.

moge byc policjantka lejowskiej mendy oraz zono napisz mi teraz po polsku czego oczekujesz bo chyba w zeszlym tygodniu nasze mozgi mialy stycznosc z towarem z roznych zrodel i nei ogarniam :)
    mam wierszyk rozkminic czy namowic lesby na potyczke slowna o butelke wodki ? :o
  • Kaskalex

ej, zmieńcie dilera, co! :P
  • pLa$ti

heheh no wlasnie problem w tym ze mamy roznych. moze nas skontaktujesz ze swoim?;>
    oraz wlasnie!kaskalex! popisz sie! wielozdaniowcem ! jezeli rozumiesz na jaki temat moja zona sobie zyczy; )))
  • ●k8!●

kaskalex - jaki diller? jaki diller? skąd takie interpretacje w głowie? moja babcia zwykła mówić "każdy sądzi po sobie"; ]

ja do sklepów różnych chodzę, tyle w tym temacie.

plasterku, żono ma 8,9sek.permanentna; D, nic tutaj nie może być powiedziane oftopik, ponieważ główną zasadą którą się kierowałam, zakładając ten temat, to oczywiście - BRAK ZASAD, co by świat stawał się wolny i lepszy; )

plaster, Tyś mój literacki master :D post-sklepikowe myśli obecnie mam, zatem i wielozdaniowca bym wkleiła, ale buraczos ma rację - to nie ma w tej parafii przyszłości.

dziękuję hehuszku za konkretne dane imprezowe - ja z rozmachu zapomniałam;p

• Anonim

Ale super, widze, ze moj (krotki, zwiezly i do rzeczy) mail imprezowy dotarl tez do Szwecji :))
  • heh

si; )
  • niktwazny

hi hi; PP
  • soaring

dużo tekstu było. ale przekonał mnie. jak nie wybuchnie trzecia wojna światowa to będę.
  • ●k8!●

soaring - ja sama jeszcze raz przeczytałam, co wymodziłam ciekawego, strasznie trudna i długa lektura, wiele błędów z pokręcenia wewnętrznego strzeliłam, ale dziękuję, że przetrwałaś i że Cię poniekąd przekonałam, aby iść; )

wojny nie będzie, wiadomka; ]
  • 1
  • 2