- 1
- 2
-
fghjoiuy
-
Em.
do gr3:
na mailu jest excel z tym co mamy zrobic na jutro, ale!
nie wiem czy każda działka ma inny uzytek, tylko R albo B-R albo Ł. bo nie mam mapki. a tam te uzytki różnie przechodziłu. hmm jak ktos bedzie wiedział niech pisze. -
krezka
A jak będzie inaczej będzie bardzo źle? Już to zrobiłam i nie chce mi się zmieniać.
Zresztą, i tak mi się nie chce, nawet jak trzeba :P
Jedno pytanie - jak się liczy wartość użytku? Pow [ha] * wjp * wf * wd ? -
inż. Karolina.
hej:)
czy ktoś jest w posiadaniu wszystkich prezentacji które nas obowiązują na kolosa? na mailu widzialam pierwszych 5 i nie wiem czy ona mówiła te 5 przez cały semestr, czy może to jest tylko 5 z np 10 czy 15?
oświećcie mnie proszę. -
-
krezka
tak naprawdę to nawet z tych pięciu nie wszystko było. Ale ja ich jeszcze na oczy nie widziałam, nie byłam też (niestety :( ) na wszystkich wykładach, więc nie powiem Ci które były albo co z nich było.
powtarzam teraz to co Bielska mówiła na wykładzie o kolosie:
-kolos jest 31 maja
-test ok 20 pytań, zamknięty wielokrotnego wyboru, ew. pytania w stylu "wymień parametry wpływające na efektywne gospodarowanie" i należy wymienić (nie omawiać)
-b. ważna jest ustawa o scaleniu, może pytać o każdy zapis
-ważne jest scalenie
-bardzo ważne są efekty prac scaleniowych (omawiane na ostatnim, 3godzinnym wykładzie)
-
krezka
na mailach sa trzy prezentacje z grw, dwa były na wyslijto, ale zostały usunięte. może je ktoś wrzucić na maila jeszcze raz? ew zweryfikować, może to są te niepotrzebne? -
inż. Karolina.
ja zaraz postaram sie zamieścic. czy mógłby ktoś ocenić czy którejś z nich najzwyczajniej w świecie nie musimy sie uczyc?? mam nadzieje ze o granicy rolno leśnej (prezentacja 5) nie musimy wiedziec...
i co z prezentacją nr 2 - była omawiana?? -
Gusialicious
-
inż. Karolina.
uff.... to jeszcze Aga moze wiesz co z drugą :P
i czy z czwartej te wzorki i inne pierdoły, szczegóły szacunku porównawczego gruntów, tabele i metody? -
Darek
Może ktoś wrzucić na pocztę prezentację 3 i 5 bo były umieszczone na serwerze i skasowali pliki? Będę wdzięczny. -
Kasia
Ja jutro mam GRW jak dopadne Bielska to wypytam co jest wazne co nie :D
-
Gusialicious
na ostatnim wykładzie było mówione, że obowiązują nas prezentacje:
- Pierwsza (ale jest w sumie mało istotna)
- Druga - Podstawy prawne scalania i wymiany gruntów, bardzo ważna!
- Czwarta - Procedury techniczne scalania gruntów + jeden slajd z trzeciej ("zakres prac scaleniowych... czyli strona 6) z naciskiem na efekty prac scaleniowych (parametry)
Nie będzie granic rolno-leśnych :)
-
Em.
-
mrowkazet
czy ktoś mógłby wysłać na maila prezentację 3, bo była wysłana bardzo dawno i została usunięta z wyslijto
dzięki :) -
Em.
-
mrowkazet
-
Em.
-
Gusialicious
-
Em.
-
marta