Gospodarka Przestrzenna PW [394]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • fghjoiuy

kolokwium - 14.04.
  • fghjoiuy

>Cerna Orchidej napisała:
    >Z tego co sie orientuje, 26 maja ma byc kolos z prawa oś,
    >tak? Czy ktoś ma może notatki...? Bo bardzo by mi się
    >przydały...
  • Justyna

Czy może ponownie ktoś o wyższych zdolnościach poszukałby pytań z zeszłego roku? A może chociaż ktoś znalazł pozostałe "autorskie' prezentacje? :P
  • krezka

z czego to w ogóle będzie? jakoś nie mogę się połapać, materiały na mailach kończą się na I kolosie (albo ja nie umiem ich znaleźć...)
  • Ania vel Pius

ha!trza umiec szukac
    bedzie z 4 wykładów, wydaje mi sie ze iga to wrzucila. Nie wiem dokladnie bo mam notatki i nie interesuje sie prezentacjami.
  • ...:::AKDIL:::...

czy to prawda ze na drugim kolosie jest jednoczesnie poprawa pierwszego kolosa z pos ???? bardzo prosze o szybkie info. thx :)
  • Aga H:)

ja bym dala sobie reke uciac ze mowila tydzien po kolosie jest poprawa 1 albo 2 ( bo tylko 1 u niej mozna poprawiac) . ale mnie to nei dotyczy wiec sie nei interesowalam tym wybitnie
  • inż. Karolina.

poprawa pierwszego jest 2.06 - ktos przy mnie ją pytał
  • inż. Karolina.

mam prośbę!!
    czy ktoś kto był lub ma zapisane, mogłby powiedzieć co było na OSTATNIM obowiązującym nad wykładzie? wiem ze wszystko jest w prezentacji - pytanie tylko: co? podajcie numery slajdów czy coś, wtedy będe mogła to skompletować i wrzucic wszystko w 1 pliku w wordzie
  • Ania vel Pius

wszystko do pewnego slajdu. jezeli masz prezentacje od igi/iwony to mają do dobrego momentu. W pewnym momencie zaczela leciec na leb na szyje, ale w ktorym to teraz dokladnie nie powiem. Napisz skad masz prezentacje, jak sama znalazlas, to moge poszperac i powiedziec na jakims tekscie skonczyla (bo nie doszla do konca).
  • inż. Karolina.

mam tą od Igi i jak na razie dowiedziałam się że skonczyla na slajdzie 64 :
    "Instalacje wymagające pozwolenia zintegrowanego powinny spełniać wymagania ochrony środowiska wynikające z najlepszych dostępnych technik"

dotąd doszła czy moje źródło nie miało wszystkiego zapisanego?; P
  • Ania vel Pius

do 63 włącznie.
  • Ania vel Pius

aha i iga ma od nas;)
  • Ania vel Pius

ej ziomki uważajcie z tymi prezentacjami. Ona sciaga te prezentacje ale one chyba czasem sa stare i nie zgadzają się "nazwy" ministrów. Np ja mam w notatkach "minister rolnictwa i rozwoju wsi" a na tym co wy macie "minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej". Więc myśle ze najbezpieczniej jest sie nauczyc "minister ds rolnictwa":D
  • Ania vel Pius

czytam i czytam i znajduje dalsze błędy.Ta prezentacja chyba dotyczy ustawy przed zmianami w2009roku.

10. Należność za wyłączenie z produkcji 1 ha gruntów pod stawami rybnymi oraz za grunty wymienione w art. 2 ust. 1 pkt 6-9 wynosi równowartość 400 ton ziarna żyta

zmienia sie na:

"10. Należność za wyłączenie z produkcji 1 ha gruntów pod stawami rybnymi oraz za grunty wymienione w art. 2 ust. 1 pkt 6-9 wynosi 233.160 zł.",

generalnie chodzi o to ze te ceny zostaly ustalone w ustawie, co jest idiotyczne. W kazdym razie to podkreslała. Nie trzeba sie uczyć tych wszystkich cen z tabelek za poszczególne klasy gruntów, ale należy wiedzieć, ze te ceny zostały odgórnie ustalone w ustawie. Wczesniej (w ustawie z 95) było to ustalone jako równowartośc ton żyta. Teraz choćby te ceny po wielu latach były nieadekwatne, nalezy je stosować. Mam nadzieje, że napisałam to zrozumiale.
  • Ania vel Pius

aha i jeszcze jedno chyba najważniejsze.
    W ujednoliconej ustawie i w moich notatkach wojewoda zmienia się na marszałka województwa ( w sprawie opinii do przeznaczenia na cele nierolnicze i nieleśne i w wydaniu zgody w pkt.3- na pozostałych gruntach lesnych)
  • Gosia

3.pozwolenie wodno-prawne (specyfika i ogolnie opisac); kary
    administracyjne
    3. Wymienić i opisać rodzaje korzystania z wód, wymienić i opisać opłaty za korzystanie ze środowiska

bylo to?
  • ~Asia~

Na szczescie nie =)
  • Cerna Orchidej

czy wpisy z pos juz byly? czy beda? jeslii beda, to kiedy???
| |

Gospodarka Przestrzenna Politechnika Warszawska

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (0)