Gotyk/Dark Independent [1798]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Być może ten wątek już był poruszany, a może jest z lekka tendencyjny, ale w zasadzie co to znaczy być gotem? Ja sam określam się w ten sposób, nie mogąc się przypisać do żadnej innej podgrupy, ale również dlatego, że chcę. Ale nie utrzymuję kontaktu z wieloma innymi gotami, a najbardziej gotycka muzyka jakiej obecnie słucham to Moonspell i Graveworm, a mój ubiór, poza tym, że czarny, nie zdradza niczego. Jednak moje kryteria przynależności to przede wszystkim wrażliwość i zainteresowanie sztuką, romantyczny sposób bycia, wewnętrzny spokój, powściągliwość i opanowanie emocji złych, wyrażanie wzniosłych i pięknych. Do takiego modelu dążę, bo w chwili obecnej nie wszystko jest jeszcze zgodne z moimi oczekiwaniami, odnośnie własnego wnętrza... ale chciałem się dowiedzieć, jakie są Wasze kryteria.
  • xyzak

• kiss and vomit

o tak, problem jest bardzo poważny i trzeba go koniecznie rozważyć :/

http://www.satan.pl/varia.php?id=20...

myślę że to wystarczy i wyczerpie wszystkie wątpliwości autora wątku...
  • wdr

slimacza noga!
    nigdy nie bede prawdziwym gotem.. buu ]:)
  • Anonim

ehh...... to może bardziej łopatologicznie: czym jest gotyk? btw. mam na myśli dyskusję, a nie wyznaczanie granic gatunku...
  • Krucza Jane

Specyficzny stan ducha? inna wrażliwośc na piękno...(?) troszkę tendencyjnie... ale czy tak nie jest?
  • Grono.Net

Jaaa...według tego opisy jestem gotką. Cholera! Musze to pokazać rodzicom:P buhahaha
  • Black Garden

"o tak, problem jest bardzo poważny i trzeba go koniecznie rozważyć :/

http://www.satan.pl/varia.php?id=20...

myślę że to wystarczy i wyczerpie wszystkie wątpliwości autora wątku... "

czy ten link, to jakas ironia? bylo juz poruszane na gothic.pl niezly ubaw z tym byl...
  • kiss and vomit

"czy ten link, to jakas ironia?"

nie no co Ty.. ja to tak całkiem poważnie :P
  • Tortura

"ale w zasadzie co to znaczy być gotem?"

tzn. być osobą, która zadawaje stale sobie i innym niezwykle frapujące pytania typu: co to znaczy być gotem, co to jest gotyk?

"czym jest gotyk?"

fundamentalne pytanie na które nikt nic sensownego nie potrafi powiedzieć, ale ilość zabawy podczas ich czytania całkowicie usprawiedliwia ich wysiłki.
  • Mów mi Kondor

tortura ujales w swojej wypowiedzi cale sedno problemu
  • Black Garden

bo tortura jest sednoproblemoralski :D
  • kiss and vomit

<cicho i sama do siebie>
    coś mi pachnie lizustwem :P
  • Mów mi Kondor

hmmm coz sztuka slowotworcza edi; )
  • Anonim

tortura : biorąc pod uwagę Twoją odpowiedź na pytanie "czym jest gotyk?", można stwierdzić jakoby dla Ciebie to błądzenie w ciemnościach, bez punktu odniesienia? Czy także ślepe uleganie własnym, hum... namiętnościom? Tylko rozwijam myśl. Może jeśli ktoś odkryje, lub (bardziej prawdopodobne) przestanie szukać odpowiedzi na pytanie "co to znaczy być gotem?", przestaje nim być?
  • kiss and vomit

a myślisz że ktos kiedyś odkryje taką definicję gotyku która będzie pasowała do wszystkich? bo ja nie sądzę
  • Anonim

"a myślisz że ktos kiedyś odkryje taką definicję gotyku która będzie pasowała do wszystkich? bo ja nie sądzę" Nie, bo nie da się uniknąć wyjątków od ogólnie przyjętych zasad.
  • kiss and vomit

Joan --> ale problem w tym że na tym gronie chyba każdy jest wyjątkiem..
  • kiss and vomit

a, jeszcze jedno..jakie są "ogólnie przyjęte zasady" bycia gotem? :>
  • Mów mi Kondor

jesli nawet takowe sa to teraz bedziemy probowali sie z nimi zidentyfikowac?
    daj sobie luz
| |

Obowiązujące zasady: w odpowiednim wątku (przyklejonym).

Fotki

Miejsca grona (9)