UW - Gospodarka Przestrzenna [566]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Justyna

Mam pytanie jak wygląda egzamin na studia mgr? Czy na studia zaoczne też jest egzamin? Czy może przyjmują wszystkich chętnych?
  • panna a

egzamin pisemny w formie testu (mozna zakupic w dziekanacie za 5 zl chyba), osobno na studia zaoczne i na dzienne. a czy przyjmuja wszystkich chetnych to nie mam pojecia, na dzienne raczej nie...
  • Justyna

Domyślam się, że na dzienne to na pewno nie. Ale czy na zaoczne jest dużo chętnych? Czy jest jakiś próg punktowy na zaliczenie tego egzaminu? Czy poprostu przyjmują wg punktów?
  • aesiaes

W tym roku przyjmowali wedlug ilości punktów, do wyczerpania miejsc z tego co sie orientuję.
  • Justyna

Czyli nie ma jakiegoś progu na zaleczenie tego egzaminu? Chcę iść na mgr na geo przestrzenną, ale jestem po innym kierunku, więc nie wiem, czy w ogóle mam szansę napisać ten test.... Jest gdzieś lista zagadnień do tego egzaminu?
  • Anonim

Zagadnień nie ma, można w dziekanacie kupić testy z zeszłych lat. Jestem na studiach zaocznych na GP II stopnia, też po innym kierunku i się po lekturze tych testów dostałam bez problemu:)
    powodzenia:)

• Ewe

a w jaki sposób sie przygotowywaliście do egzaminu? mieliście jakieś dodatkowe zajęcia czy uczyliście sie ze swoich notatek lub książęk? studiowałam geografie i do tej pory styczność z gospodarka mialam tylko raz-mielismy przedmiot 'gospodarka przesztrzenna' i 'planowanie przesztrzenne' (po 1 semestrze) wiec niezbyt dużo. taka wiedza nie wystarczy zeby zaliczyć egzamin wstępny.?
  • * Ivonka *

czy może ktoś ma te testy w formie elektronicznej??
  • lara/ kasiek

ja mam
  • Beata

Ponawiam pytanie, z jakich ksiażek przygotowywaliscie się do egzaminu i czy cieżko sie było dostać? Obawiam się ze same testy mogą nie wystarczyć...:( na stronie sa podane co prawda jakieś zagadnienia ale dla ludzi z dyplomem zagranicznym, myślicie że można się na nich wzorować????
  • kurak

ja to obiawiam sie, ze malo kto juz tutaj zaglada:P co do przygotowania, to w zeszlym roku wystarczyly same testy bez problemu, no i torhce szczescia przy strzelaniu... jednak najwazniejsze bylo to ze bylo wiecej miejsc niz chetnych, wiec kazdy sie dostal:) no moze oprocz jednej osoby z bardzo slabym wynikiem. Jakbys chciala, to moge Ci podeslac na maila jakeis testy:)
  • s.

Czy mógłbym poprosić również ja o jakieś testy w formie elektronicznej?
    Jest od groma zagadnień na IRK, a materiałów mam raptem ok. 50%... Gdyby ktoś był tak miły i chciał mi pomóc, to zapraszam do prywatnego kontaktu, to wyjaśnię sprawę jaśniej.

Pozdrawiam!
  • Monika Dyk

Jeśli można przesłać na adres: monia-115@o2.pl ; )))
  • pati

Witajcie:) Widzę, że temat istnieje ale nieco zamarł. Ja również poszukuję informacji odnośnie książek, z których warto się uczyć przygotowując do egzaminu na II stopień. Czy polecacie jakieś tytuły? Bardzo proszę o odpowiedź. Gdzie można znaleźć zagadnienia, które obowiązują na tym egzaminie, jak oceniacie poziom trudności dla kogoś, kto nie studiował na I stopniu GP.

Pozdrawiam serdecznie:)
  • Walery Szalony

Hej, czy ktoś ma może jakieś egzaminy z zeszłych lat, jakieś notatki, literaturę albo coś ? Bardzo bym prosił o jakieś info odnośnie egzaminu na gp magisterkę na uw.
  • Buziulka

jeżeli ktokolwiek widzi ten post niech wspomoże i wyśle jakieś przykładowe testy kwalifikacyjne na II stopień z gospodarki przestrzennej. Jestem po innym kierunku a bardzo zależy mi na tych studiach. Będę bardzo wdzięczna. Mój mail : rozentuzjazmowana@wp.pl
| |

Zaprasza się wszystkich zainteresowanych gospodarowaniem w przestrzeni :) Takie prowizoryczne, zast...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)