-
Anonim
Jak w temacie - proponuje tutaj zamieszczać wszelkie informacje związane z egzaminem licencjackim - co było, jak było, u kogo itd. powinno nam to ułatwić i uporządkować komunikację :)
Na początek gratulujemy Ali, która ponoć ma to już za sobą :) może jakieś krótkie słówko komentarza (o ile Ala jest już trzeźwa) :]
Padło też pytanie czy trzeba uczyć się wszystkich zagadnień czy raczej tylko pod osoby w komisji. Wg moich informacji trzeba raczej być gotowym na pytania z określonej dzialki egzaminatorów a reszte podobno dobrze jest mieć przejrzaną..
no ale może wypowie się tu ktoś bardziej kompetentny - zapraszam do dyskusji :] -
lara/ kasiek
pozwolę sobie zabrać głos :)
mam 29 obronę komisja Solarz (zakład rozwoju i globalizacji), Łęcka ( cos tam z afryką,chorobami tropikalnymi itp) i Kicińska (ponoć jest z zakładu klimatologi i obiło mi sie o uszy ze jeszcze interesuje sie architektura)
podsunęłam mojemu promotorowi zagadnienia :) zaznaczył mi o co mógłby się zapytać ( socjologia,haiu,geo eko,samorząd terytorialny,regionalizacja). Dr. Solarz powiedział mi ze raczej go interesują zagadnienia polityczno-społeczne.
Ci którzy piszą u dr.Łęckiej zapewne ona weźmie sobie jako recenzenta właśnie Solarza (zanim wyjedzie na urlop tj. do 13-15 lipca jeszcze będzie),to do Graży i Gosi hehe.
Ala niech się wypowie na forum lepiej :) ale dodam że Kicińska w ogóle sie o nic Ali nie pytała :)
-
Asia
a ile czeka sie na wyznaczenie terminu obrony po zlozeniu pracy w dziekanacie? Ty, Lara chyba ok 2 tyg tak? a inni?
jak drukowaliscie i oprawialiscie prace? bo slyszalam cos, ze do dziekanatu ma byc tylko zbindowana i drukowana dwustronnie a dla recenzenta oprawiona w twarda okladke? czy odwrotnie?
Ala, tez gratuluje!:) -
MIKI :]
1. Ja tam termin dostałem od razu przy złożeniu pracy, ale u nas to było chyba troche wyjątkowo, bo promotor wybywa wkrótce
2. Z drukiem jest tak jak piszesz -
-
lara/ kasiek
Asio wszystko już wiesz przez gg :D
ja dostałam termin jeszcze przed oddaniem pracy tak naprawdę :D Solarz bodajże 14 lipca wyjeżdża i do tego czasu mam sie obronić :D -
Ala
Dzięki wszystkim!
Ogólnie u mnie przebiegło to szybko, miło i przyjemnie. Stresowałam się ogromnie i w sumie niepotrzebnie. Pewnie zależy kogo się ma w komisji, ale Kicińska już chyba bardziej miła byc nie może :) Ona nie zadała mi żadnego pytania, dwa dostałam od promotora i dotyczyły raczej mojej pracy tzn. metody badawczej (więc bardzo proste) i jedno od dr Bąkiewicz tj. o przyczyny bezrobocia.
Dwa dni wcześniej przejrzałam trochę zagadnień które dostaliśmy z ekonomii, teorii gosp. przestrz i klimatologii, ale zdaje się, że komisja tak samo jak my Bardzo chce by ten egz nam dobrze poszedł.
Nie wydaje mi się, aby ktokolwiek zadał jakieś trudne i konkretne pytanie. Ale za Lasockiego, czy Grochowskiego nie ręczę :) Praktycznie sprawdza się to co mówiły starsze roczniki, że obrona to już tylko formalnośc.
-
A.Ż.
Ale za Lasockiego, czy Grochowskiego nie
>ręczę :)
>
Dlaczego; >? Przecież Lasocki jest łagodny jak baranek; P I takie śmieszne komentarze dodaje przy sprawdzaniu pracy; P Ja myślę, że z nim będzie najprzyjemniej :) Trzeba się po prostu do niego przyzwyczaić.
-
Asia
-
Graża
-
lara/ kasiek
-
marcin
tak odrywając się od tematu obron, egzaminów itp pozwoliłem sobie zamieścić małe ogłoszenie parafialne:
http://grono.net/gp/topic/17084185/... -
Jarek K.
Rozmawiałem dziś z Pawłem....jego pytania były raczej średnie....miał pytanie o klasyfikacji gleb ( nie pisał pracy związanej z glebami!!!) = więc na egzaminie jak w życiu - wiele zależy od szczęścia -
lara/ kasiek
-
A.Ż.
Miał w komisji Lasockiego, Mostowską i zamiast Kicińskiej kogoś, bo ona nie dała rady, i to właśnie ten ktoś zadał pytanie o glebach, na które Paweł nie był przygotowany; P Ale to chyba wyjątkowa sytuacja, więc nie ma co siać panikę :) -
angelika
-
megi
Tem ktos to był dziekan studiow wieczorowych o ile takie jeszce istnieja :) niejaki pan Siwek... miejmy nadzieje ze byl to jego pierwszy i ostatni raz na naszych obronach.... -
lara/ kasiek
tja to był nasz kierownik studiów,dziwne ze zapytał o gleby skoro on jest od kartografii :/
od 26 czerwca do 14 lipca jest na urlopie,wiec jeśli ktoś ma w tym terminie obronę to będzie miał raczej Kicińską.
ehh ten Siwek :/ -
lara/ kasiek
jeśli miał ktoś już obronę i miał w komisji Kicińską która zadała pytanie,to niech napisze o co pytała.
z góry dzięki -
MIKI :]
No dobra, to na gorąco z dzisiaj:
komisja w składzie Siwek, Wilk, Dziemianowicz
pytania: globalne problemy środ (Siwek, pyta bezpośrednio z listy zagadnień z geo fizycznej), konflikty przestrzenne, atrakcyjność inwestycyjna województw
pytania w formie dyskusji, tzn. jak robisz pauzę w wypowiedzi to ciągną za język; )
całość tra mniej niż 15min.
"werdykt" jest po chwili i jak na razie komisja sprawia dla mnie wrażenie dosyć przyjaznej i mało wymagającej
A tak poza tym: zdałem! Jakby wakacje teraz :) -
lara/ kasiek
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Zaprasza się wszystkich zainteresowanych gospodarowaniem w przestrzeni :) Takie prowizoryczne, zast...