UW - Gospodarka Przestrzenna [566]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jak w temacie - proponuje tutaj zamieszczać wszelkie informacje związane z egzaminem licencjackim - co było, jak było, u kogo itd. powinno nam to ułatwić i uporządkować komunikację :)

Na początek gratulujemy Ali, która ponoć ma to już za sobą :) może jakieś krótkie słówko komentarza (o ile Ala jest już trzeźwa) :]

Padło też pytanie czy trzeba uczyć się wszystkich zagadnień czy raczej tylko pod osoby w komisji. Wg moich informacji trzeba raczej być gotowym na pytania z określonej dzialki egzaminatorów a reszte podobno dobrze jest mieć przejrzaną..

no ale może wypowie się tu ktoś bardziej kompetentny - zapraszam do dyskusji :]
  • lara/ kasiek

pozwolę sobie zabrać głos :)

mam 29 obronę komisja Solarz (zakład rozwoju i globalizacji), Łęcka ( cos tam z afryką,chorobami tropikalnymi itp) i Kicińska (ponoć jest z zakładu klimatologi i obiło mi sie o uszy ze jeszcze interesuje sie architektura)

podsunęłam mojemu promotorowi zagadnienia :) zaznaczył mi o co mógłby się zapytać ( socjologia,haiu,geo eko,samorząd terytorialny,regionalizacja). Dr. Solarz powiedział mi ze raczej go interesują zagadnienia polityczno-społeczne.

Ci którzy piszą u dr.Łęckiej zapewne ona weźmie sobie jako recenzenta właśnie Solarza (zanim wyjedzie na urlop tj. do 13-15 lipca jeszcze będzie),to do Graży i Gosi hehe.

Ala niech się wypowie na forum lepiej :) ale dodam że Kicińska w ogóle sie o nic Ali nie pytała :)
  • Asia

a ile czeka sie na wyznaczenie terminu obrony po zlozeniu pracy w dziekanacie? Ty, Lara chyba ok 2 tyg tak? a inni?
    jak drukowaliscie i oprawialiscie prace? bo slyszalam cos, ze do dziekanatu ma byc tylko zbindowana i drukowana dwustronnie a dla recenzenta oprawiona w twarda okladke? czy odwrotnie?

Ala, tez gratuluje!:)
  • MIKI :]

1. Ja tam termin dostałem od razu przy złożeniu pracy, ale u nas to było chyba troche wyjątkowo, bo promotor wybywa wkrótce
    2. Z drukiem jest tak jak piszesz
  • lara/ kasiek

Asio wszystko już wiesz przez gg :D

ja dostałam termin jeszcze przed oddaniem pracy tak naprawdę :D Solarz bodajże 14 lipca wyjeżdża i do tego czasu mam sie obronić :D
  • Ala

Dzięki wszystkim!

Ogólnie u mnie przebiegło to szybko, miło i przyjemnie. Stresowałam się ogromnie i w sumie niepotrzebnie. Pewnie zależy kogo się ma w komisji, ale Kicińska już chyba bardziej miła byc nie może :) Ona nie zadała mi żadnego pytania, dwa dostałam od promotora i dotyczyły raczej mojej pracy tzn. metody badawczej (więc bardzo proste) i jedno od dr Bąkiewicz tj. o przyczyny bezrobocia.

Dwa dni wcześniej przejrzałam trochę zagadnień które dostaliśmy z ekonomii, teorii gosp. przestrz i klimatologii, ale zdaje się, że komisja tak samo jak my Bardzo chce by ten egz nam dobrze poszedł.

Nie wydaje mi się, aby ktokolwiek zadał jakieś trudne i konkretne pytanie. Ale za Lasockiego, czy Grochowskiego nie ręczę :) Praktycznie sprawdza się to co mówiły starsze roczniki, że obrona to już tylko formalnośc.

• A.Ż.

Ale za Lasockiego, czy Grochowskiego nie
    >ręczę :)
    >

Dlaczego; >? Przecież Lasocki jest łagodny jak baranek; P I takie śmieszne komentarze dodaje przy sprawdzaniu pracy; P Ja myślę, że z nim będzie najprzyjemniej :) Trzeba się po prostu do niego przyzwyczaić.

• Asia

hmm, ciekawe tylko jak z Grochowskim! moze nie bedzie tak zle; )
  • Graża

hm, na egz lic. to może za drzwi już nie wywala;)
  • lara/ kasiek

ja się tak stresuje że wejdę za drzwi i od razu padne ze stresu :D
  • marcin

tak odrywając się od tematu obron, egzaminów itp pozwoliłem sobie zamieścić małe ogłoszenie parafialne:
    http://grono.net/gp/topic/17084185/...
  • Jarek K.

Rozmawiałem dziś z Pawłem....jego pytania były raczej średnie....miał pytanie o klasyfikacji gleb ( nie pisał pracy związanej z glebami!!!) = więc na egzaminie jak w życiu - wiele zależy od szczęścia
  • lara/ kasiek

a kogo miał w komisji?
    i oprócz pytania o gleby jakie miał inne?
  • A.Ż.

Miał w komisji Lasockiego, Mostowską i zamiast Kicińskiej kogoś, bo ona nie dała rady, i to właśnie ten ktoś zadał pytanie o glebach, na które Paweł nie był przygotowany; P Ale to chyba wyjątkowa sytuacja, więc nie ma co siać panikę :)
  • angelika

no to gleba! :P
  • megi

Tem ktos to był dziekan studiow wieczorowych o ile takie jeszce istnieja :) niejaki pan Siwek... miejmy nadzieje ze byl to jego pierwszy i ostatni raz na naszych obronach....
  • lara/ kasiek

tja to był nasz kierownik studiów,dziwne ze zapytał o gleby skoro on jest od kartografii :/
    od 26 czerwca do 14 lipca jest na urlopie,wiec jeśli ktoś ma w tym terminie obronę to będzie miał raczej Kicińską.

ehh ten Siwek :/
  • lara/ kasiek

jeśli miał ktoś już obronę i miał w komisji Kicińską która zadała pytanie,to niech napisze o co pytała.
    z góry dzięki
  • MIKI :]

No dobra, to na gorąco z dzisiaj:

komisja w składzie Siwek, Wilk, Dziemianowicz
    pytania: globalne problemy środ (Siwek, pyta bezpośrednio z listy zagadnień z geo fizycznej), konflikty przestrzenne, atrakcyjność inwestycyjna województw
    pytania w formie dyskusji, tzn. jak robisz pauzę w wypowiedzi to ciągną za język; )
    całość tra mniej niż 15min.
    "werdykt" jest po chwili i jak na razie komisja sprawia dla mnie wrażenie dosyć przyjaznej i mało wymagającej

A tak poza tym: zdałem! Jakby wakacje teraz :)
  • lara/ kasiek

gratuluję kolejnym osobom :)
| |

Zaprasza się wszystkich zainteresowanych gospodarowaniem w przestrzeni :) Takie prowizoryczne, zast...

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)