Grafika reklamowa [2530]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • koval

Czołem

Przy jakiej konfiguracji wersji ai i cdr nie będzie problemów z efektem końcowym?

Czy to w ogóle możliwe?

pozdrawiam
    kov
  • arti

musisz sprawdzić
    bo cdr > ai czy eps z cdr > ai
    no problemo
    to w drugą stronę może być bełt

adobe ma kompleksy wektorowe
    więc robi problemy z zunaniem
    kanadyjskiego formatu
  • Beltrone

większych problemów, z reguły nie ma, kwestia jaką najwyższą wersję AI odczytuje Corel... nie rozumiem, w czym dokładnie jest problem; )
    pozdr.
  • Anonim

zapisanie ai w wersji 8 z ciagnietymi bitmapami i krzywymi fontami powinno rozwiazac problem eps z takimi parometrami tez powinien wspanialy program karol otowzyc :P
  • TheMc

Potwierdzam - 8 eps, obrysy zamienione na obiekty + cala reszta co kolega napisal i dopiero wtedy Corel laskawie otwiera
  • arti

zauważyliście?

nie ma problemu z zapisem krzywych
    z cdr w : ai, eps czy wmf

ale żeby pomost oblężniczy za nisko zrobić
    i zapisywać z ill'a w cdr?

jeszcze się xiąże powykrzywia...

;)
  • ::blight::

bardzo ciekawie corel zapisuje pliki w innych formatach, z corelu zrobcie kolo, wyeksportujcie je jako eps i otworzcie w AI. zamiast 4 punktow na krzywej bedzie.. no wlasnie, moze ktos twardy je zliczy? :D

jelsi chodzi o import corela do AI to CS2 nie ma z tym wiekszych problemow.. generalnie omijam to cos na c szerokim lukiem, min za eksport plikow
  • Jaramei

Wiam,
    Ja zamieniam plik .eps w Adobe Illustrator w wersje 3.0 i bez problemu importuje sie do Corela ver. 9
  • WeedMan™

Moim zdaniem , to bardzo często spotykam problem związany ze złożonością projektu , Ilustrator nie może mi zapisać
    z AI na EPS
    nie wiem czy to kwestia ramu czy poprostu niezależnie od tego mikrodruki obciążają .
    hmm; /
  • Czuły pocałunek

Od AI w wersji CS5 to raczej jeżeli to mozliwe to corela bym sobie podarował mimo że parę rzeczy ma wg. mnie rozwiązanych lepiej niż ilustrator np. jeśli chodzi o pracę z czcionką czy na węzłach w krzywych. Odkąd pamiętam to między cdr i ai nigdy nie było pełnej zgodności i pewnie nie będzie. I zawsze będą zapewne te same pytania i problemy. Jedyna recepta to trzymanie się jednego pakietu graficznego jak mi przychodzi do głowy. Tak samo były zawsze problemy między plikami w quarkxpress i plikami pagemaker/indesign jesli chodzi o dtp.
  • Ali

>Czuły pocałunek napisał
    >Jedyna recepta to trzymanie się
    >jednego pakietu graficznego jak mi przychodzi do głowy.
    Pomysł słuszny, ale całkowicie nie do zrealizowania. Ja np. pracuję w Illustratorze. A jak mi klient prześle jakieś materiały w Corelu (co akurat zdarza się codziennie) to mam mu powiedzieć żeby się bujał, bo nie jest ze mną zgodny? :)
| |

Wszystko o grafice użytkowej, kreacji wizerunku marki, itp, itd...

Fotki

Miejsca grona (0)