Grafika reklamowa [2530]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • aki.viewbook.com

Chciałbym wiedzieć jakie jest rozsądne wynagrodzenie od firmy transportowej za wykonanie ilustracji zajmującej połowę strony A4, która ma być wykorzystana w broszurach, cennikach itp. Raczej nie jestem wyjątkowo uzdolniony, to są moje przykładowe prace http://xxtomekxx.deviantart.com . Za wszelkie informacje dziękuję
  • fenix

około 30 zł-60zł w zależności jaki to projekt..co wykorzystane..jaką techniką ...czy elementy były Twoje czy powierzone.... i ..jeśli oczywiście możesz im wystawić licencję na korzystanie komercyjne....
  • Gabu

30zl ? To chyba za wlaczenie komputera; )
  • Anonim

Nie wiem dlaczego panuje u nas w kraju tendencja na cwaniactwo i pokpiwanie z siebie. Przecież takie działanie prowadzi tylko do psucia rynku. Ktoś nie wie ile wziąć, nikt mu nie powie no i kończy się na tym, że do klienta idzie projekt w wektorach za grosze...

Kilka lat temu próbowałem się zakotwiczyć w jednej firmie produkującej ciuchy. Chciałem tak mało, że klient mnie wyśmiał i powiedział, że za prace, które stworzyłem, nie zapłaci mi tyle ile chce, ponieważ chcę zbyt mało (tak, za mało). Rozumiał, że zaczynam, a okazał się naprawdę spoko gościem, jednak nie sprostałem zadaniu w dalszych etapach i tak wróciłem wówczas do pracy domowej z matematyki.

Ale to takie odstępstwo od tematu.

Ludzie!
    Jeśli nie przestaniecie myśleć jak stereotypowy Polak (nie mam zlecenia to niech kto inny weźmie za swoje śmieszne pieniądze)
    czeka nas depresja niesamowita.
    Już teraz widzi się takie cenniki: http://www.fotoart.keep.pl/Cennik.h...
  • Anonim

o mój boże.... to apropo tego cennika... :/
  • 0 .: Rafał :. 0

ten cennik to niezla katastrofa :) strona tez nizla nie dal bym za nią nawet polowy stawki która jest w cenniku :)
  • Ufo aka Juggalo

a robilismy sobie podsmiechujki z szark dezajn...
  • KONAR ™

Ale to przeciez "jakies kolegi": http://www.fotoart.keep.pl/Gadzety%...
  • Będę inżynierem

ee no to kooperacja naszego ulubionego szarka..
    muszę się zastanowić skoro inni w to wchodzą :p
  • Anonim

moze w ogole niech wszyscy robia za darmo
    w tedy nie bedzie problemu ze sie za duzo wezmie
    i ze, o nie daj boze, cos sie zarobi...

przeciez pieniadze w zyciu to nie wszystko

;)
  • suchy

Spokojnie, kij ma zawsze dwa końce...
  • Imię

Skoro wasaty pan Bolek oczekuje, ze zmontuje mu sie ulotke reklamowa za 5 zlotych i wydrukuje 5000 wizytowek za 10pln, to ja moge od niego oczekiwac, ze polozy mi kafelki w lazience za identyczna kwote. Ten argument najszybciej przemawia do gawiedzi - trzeba cenic swoja prace.

Autora cennika i 'firmy' chetnie poddal bym kontroli legalnosci oprogramowania i badaniom psychologicznym.
  • Anonim

zenada, szkoda gadać, ale już nie mm nic przeciwko takim ofertom, wystarczy, że odpowiecie sobie na proste pytanie. Czy którykolwiek z moich klientów skusiłby się na taką ofertę?? jesli odpowiedzieliście tak to proponuje szukać nowych klientow
  • Imię

dawno nie robilem czegos na polski rynek, wiec chcialbym zapytac sie ile skasowac firme, dla ktorej przygotowuje identyfikacje wizualna - logo, wizytowki, papier firmowy, druki zamowien, compliment slips i takie tam. nie chcialbym wyjsc na studenta tyrajacego za owies, ale wiem ze nie moge tez podyktowac cen z brytyjskiego cennika.

zgaduje, ze tak z 10k+ zlotych, ale zadowole sie widelkami :)
  • KarolinaŻurawska PHOTOGRAPY

Witam,
    Mam do wykonania sam projekt plakatu o wymiarach 140cm x 70cm.
    Siedze nad tym juz drugi tydzien,plakat juz gotowy ,teraz jedyne co zastanawia mnie,to wlasnie cena.
    Czy ktos się orientuje ile kosztuje wykonanie projektu ?
  • ЯoseR

moim zdaniem to zalezy jaki klient, ja ostatnio robilem plakat dla dystrybutra broni na europe wschodnia dosc duza firma 950 pln netto.

Plakat dotyczy salonu z ręcznie tkanymi dywanami,są od jakis 4 miesięcy w jednym z duzych centr handlowych,wczesniej mieli salon na w okolicach placu Zbawiciela.

W Warszawie; p
    P.S nadal nie mam pojęcia jaką cene wystawic; /
  • Anonim

daj 10 tysiakow. bedzie z czego schodzic i za co zyc na kolejne dwa miesiace; )
  • Ufo aka Juggalo

lub tez: czas pracy x stawka godzinowa
| |

Wszystko o grafice użytkowej, kreacji wizerunku marki, itp, itd...

Fotki

Miejsca grona (0)