Grammatik i przyjaciele [1226]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • »Louis«

Praktycznie cała piosenka " mam problem" to jeden wielki moj ulubiony tekst ... Moge jej sluchac bez konca :) szczegolnie w ponure zimowe wieczory ...
  • »Louis«

Piszcie jak macie tez swoje ulubione kawalki na dlugie zimowe wieczory.. Polecam:
    *Dizkret,Pezet - Przyjź na chwilę
    *O$KA - Trzeba wiedzieć
    *15 Minut Projekt feat Sokoł & A. Szarmach - Najdluzszy Chillout W Miescie
  • fanAtyk

Jeśli chodzi o Grammatika to moim numero uno są "Zwyczajne marzenia" ze świateł miast. Genialny kawałek.
  • Fubu

cala plyta Noona "Bleak output" na dlugie zimowe wieczory, ale one szybko nie przyjda;)
  • Tralala

Dla mnie 'Czasem' i 'Zwyczajne Marzenia'. Niesamowite teksty. Uzalezniajace. Mozna by sluchac bez konca. Aaa, no i jeszcze 'Pamietam' z eFIeSZet'em;):)
  • Fubu

zgadza sie, a na kiepskie chwile "niema skroconych drog"..bardzo i zawsze pomaga ten kawalek
  • Pan Aks

EP+: Czasem [w ogóle pierwszy kawałek gtmtk, który usłyszałem] i CHCWD

Światła: Każdy ma chwile, Mówią mi, Pamiętam

Eternia: List z ziemi [najlepszy tekst Eldoki made ever]...No i może jeszcze: "Kim jesteśmy? jest nas kilku, mudżahedini dźwięku, masz przed sobą fanatyków" [Tylko słowo]
  • Pan Aks

BTW: zimą słucham raczej kolęd.

Grammatika uwielbiam cały rok, ale szczególną przyjemność sprawia mi słuchanie [zwłaszcza Świateł i Eterni] jesienią..
  • Kananu Amira Kate

Grammatik to jeden z ze skladow, od ktorych zaczynalam, ale teraz wyjatkowo mnie wzielo. slucham caly czas. ale trudno mi wymienic konkrente kawalki. bo to po prostu mistrzostwo
  • Anonim

Takich tekstów jest mnóstwo, bo chłopak gada do rzeczy! Mój ostatni ulubiony kawałek z '3' mam w swoim profilu.
  • Johny

"Jakim cudem może być wszystko na swoim miejscu?
    Skoro ty masz w dupie, to co my mamy w sercu."
  • Krzy5ztofos

co tu gadac leszek jest najlepszy w tym co robi ...
    ..."jakie blaski jakie cienie o czym jest ta mowa "...
    pozwolicie ze sie nie wypowiem ... szacunek
  • "...hcwd za nieprzemyslane slowa..." tak to szlo dalej...

ale grammatik mial juz lepsze texty pozniej... nie mozna sie jarac tylko starymi rzeczami, sa nowe, lepsze.....

• Pan Aks

Widzisz...Ja również wymieniłem CHCWD...
    To dlatego, że jaram się tym kawałkiem wciąż tak samo i na równi z kozackimi numerami ze Świateł czy z Eternii...
    Nie ma więc co mówić, że następne były lepsze czy gorsze [bo i takie były - np. pierwsze eldo solo mi prawie zupełnie nie wchodzi]. My się po prostu tym jaramy wciąż tak samo :)
  • Lady A....

Każdy z osobna tekst Eldoki jest wyjatkowy & głęboki. Jak dla mnie koleszka stąpa na wyżynach umiejętności składania rzeczywistości w słowach. Mistrzem jest dla mnie kawałek "Plaża" & "Nie ma skróconych dróg". Do kawałków ze $wiateł często powracam & za każdym razem słucham ich jak za pierwszym razem...mój faworyt w polskiej twórczości hh.
  • Grono.Net

mistrzem jest tekst eldo z kawalka "deszcz" i jeszcze swietny jest w "sila slova"
  • WONZKI

Mistrzoskie dla mnie z grammatikó to z ep + CHCWDP Ze Swiatła miasta "Wiatru czas " a tak to wogole prawie wszysko jest wypas yo elo !!! :) :) pozdro!!!!!
  • WONZKI

heheh zem sie pomylił oczywiscie chodziło mi o CHCWD z EP + :):):): ale dałem!!!hehehheeh
  • fanAtyk

Dokładnie. Znowu strzeliłeś gafę pało ; D
    heheh...
  • Anonim

"Ten wie tamten wie tylko ja nie wiem może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie ONI..." - Mędrcy z kosmosu, Nie ma skróconych dróg, Każdy ma chwile, List z Ziemi, w ogóle to nie ma co pisać, jest zajebisty...
| |

Grammatik to polska grupa muzyczna wykonująca hip-hop. Powstała 1997 roku w Warszawie z inicjatywy...

Fotki

Miejsca grona (0)