Greenpeace [777]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • rys ukasz

Nowa, brawurowa akcja. Z jajem, z ułańską fantazją. Zapraszamy na bloga na bieżąco z akcji: http://rysie.blox.pl

Znajdziecie tam filmy, fotki i relacje z naszych akcji.
  • Anonim

wiekszym problemem niz wykorzystywanie drzew w celu wydawania ksiazek jest masowe wydawanie wszechobecnych ulotek, od ktorych nie da sie uwolnic przechodzac ulica w kazdym chyba wiekszym miescie

ja nie biorę! :P

powinnismy masowo zbojkotowac takie zwyczaje!!! :)
  • rys ukasz

Może warto stworzyć listę najbardziej marnujących papier branż? :)
  • dobrowolska

+ jeszcze te reklamówki tych wszystkich marketów- marnotrawstwo
  • Anonim

w moim miescie najwiecej jest "ulotkowiczow" ze szkol jezykowych oraz AIGO; / i innych tego typu "instytucji" pozyczkowych
  • rys ukasz

Jest juz 1 numer naszego zina!
    Zapraszam do pobierania i polecania znajomym!
    http://rysie.blox.pl/2006/09/A-OTO-...
  • Anonim

Mogloby być więcej pojemników na makulaturę w miastach...
    Ludzie tez sa za malo informowani o problemie, denerwuje mnie ignorancja niektorych z nich :|
  • Anonim

Ulotki...
    są dwie strony...
    biorę lub nie biorę...
    pomagam zarabiającym lub szanuję zieleń...
    Nie wiem...
    Ci ludzie co je rozdają chcą poprostu zarobić a ci co ich nie biorą, kochają drzewa.
    ok,ok....
    tylko jak w takim razie dojść do porozumnienia?
  • Anonim

brać ulotki i wdawać na makulaturę
  • Anonim

nie głupie, nie głupie..
  • Anonim

ale jezeli duzo osob by ich nie bralo na ulicach to moze przestaloby sie oplacac je rozdawac a co za tym idzie produkowac; >
  • Anonim

Dlatego nie biorę :) A z tego co zauważyłem to ludzie biora i wyrzucają na ulicę albo do najbliższego kosza... Czy nie taniej byłoby dla takich firm zrobić jedną reklamę do tv radia i prasy niż produkowac te ulotki???
  • Grono Miłośników Psów

Zapraszam :)
  • Anonim

i jak rozwija sie akcja? ja nie biore ulotek, ale wtedy ludzie tak sie dziwnie bulwersuja..
  • Anonim

to uśmiechnij się do nich
  • vinya

>em. napisała:
    >+ jeszcze te reklamówki tych wszystkich marketów-
    >marnotrawstwo
    >

o tak, zgadzam się :)
    kolejnym przykładem marnotrastwa są ulotki Romana Giertycha..ani to potrzebne-każdy wyrzuca, ani mądre.. :)

najpierw musimy osobiście zająć się nasza makulaturą..daliście mi do myslenia,o!
  • Berenika :D

mi sie wydaje ze powinny byc takie kosze w najczesciej obleganych miejscach pzrez ulotkowiczow z napisem papier :)
    tez ich nie biore, jak nikt braxc nie bedzie to przestana dawac. btw oni juz teraz dostaja kase za samo stanie nie od ulottki wiec smialo mozna bojkotowac
  • *Devon_

A ja robie tak:jak drukuje cos sobie na studia czy kseruje jakies notaki to gdy nie jest mi to juz potrzebne,na odwrotnej-czystej stronie drukuje ponownie to co akurat potrzebuje.Jedna karka 2 razy w obrocie,2 razy wykorzystana.Taka moja uwaga w tym watku.....
  • Nieprawda

Tak, z tymi kserówkami też tak robie, tylko, że na jakieś rysunki czy notatki to preznaczam...

Poza tym wnerwia mnie papier toaletowy, który jest robiony z takiej 'czystej' celulozy. Ja propaguje papier z makulatury...

co do reklamówek w supermarketach, to chodze so sklepu z materiałową siatką wielorazowego użytku - polecam- przynajmniej sie nie targa i nie urywa; >
  • Marta

>co do reklamówek w supermarketach, to chodze so sklepu z materiałową siatką wielorazowego użytku - polecam- przynajmniej sie nie targa i nie urywa; >

tylko w sklepach, w których wkładają do siatek trzeba mieć refleks, bo często zanim zdążę otworzyć usta już towar jest zapakowany w "gustowną" siateczkę; )
    Inna sprawa, że tak czy siak dużo produktów musi być zapakowanych w folię: mięcho, rybki, niektóre warzywka i owoce (bo torbę z materiału mogą zabrudzić mocno), ciasta z kremem itp. itd.
    macie na to jakieś sposoby, czy traktujecie to jako zło konieczne?
  • 1
  • 2