Greenpeace [777]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Wg mnie sprawa jest prosta.

Wybór przebiegu alternatywnego obwodnicy Augustowa spowoduje dodatkowe zmniejszenie sensu prowadzenia Via Baltiki przez Białystok.

Dzięki temu łatwiej będzie chronić Biebrzański Park Narodowy, Puszczę Knyszyńską, Narwiański Park Narodowy, no i oczywiście Puszczę Augustowską i Dolinę Rospudy.

Niestety Białostocka megalomania i egocentryzm powodują, że przepychana jest na siłę opcja najmniej przyjazna środowisku, a dająca tyle, że stolica województwa będzie leżała przy Via Baltice!
    Ale przecież nie taki jest cel tej drogi, tylko skrócenie przejazdu z państw nadbałtyckich do Europy Zachodniej.
  • Anonim

Prosta? Ja bym powiedziała tak: Masz jak najbardziej racje. Pozostaje tylko przekonanie "kilku" osób co do słuszności tego. No i tu pojawiają się schody.
  • Misiek

>Kefas( tak wiem...) napisał
    >Wg mnie sprawa jest prosta.
    >
    >Wybór przebiegu alternatywnego obwodnicy Augustowa
    >spowoduje dodatkowe zmniejszenie sensu prowadzenia Via
    >Baltiki przez Białystok.
    >
    >Dzięki temu łatwiej będzie chronić Biebrzański Park
    >Narodowy, Puszczę Knyszyńską, Narwiański Park Narodowy,
    >no i oczywiście Puszczę Augustowską i Dolinę Rospudy.
    >
    >Niestety Białostocka megalomania i egocentryzm powodują,
    >że przepychana jest na siłę opcja najmniej przyjazna
    >środowisku, a dająca tyle, że stolica województwa
    >będzie leżała przy Via Baltice!
    >Ale przecież nie taki jest cel tej drogi, tylko skrócenie
    >przejazdu z państw nadbałtyckich do Europy Zachodniej.

ja już ci tłumaczyłem że to niemożliwe ? no chyba że chcesz zrobić tak ze poprowadzisz zdala od terenów a bialystok utknie od tirów które będa walić od południa w stronę budziska. Sory ale już nawet nie mam zamiaru dłużej ci tego wyjaśniać. Koło bialegostoku ma być węzeł: pólnoc-Południe-Wschód-zachód. Sory przez łomze takiego wariantu nie będzie....
  • Anonim

>Misiek napisał
    >Koło bialegostoku ma być
    >węzeł: pólnoc-Południe-Wschód-zachód. Sory przez
    >łomze takiego wariantu nie będzie....

...bo Misiek tak napisał!

...zerknij5cm w prawo... jest alternatywa, tylko w.w. megalomania nie bardzo potrafi to zauważyć... :D
  • Misiek

ehm dobra nie będe jeszcze raz tego pisal... wy w tej łomzy nie możecie się pogodzić że to przez białystok będzie szła via baltica.. cóż... no comment więcej
  • Anonim

>Misiek napisał
    >ehm dobra nie będe jeszcze raz tego pisal... wy w tej
    >łomzy nie możecie się pogodzić że to przez białystok
    >będzie szła via baltica.. cóż... no comment więcej

Misiek... nie obchodzi mnie, czy Via Baltica będzie szła przez Łomżę ...ważne żeby nie szkodziła...

...dla mnie może iść przez Ostrołękę i Kolno o mijając Łomżę jeszcze dalej niż w przypadku na Białystok (do Zambrowa z Łomży jest 20km, a do Kolna ok. 40), ważne żeby nie robić głupot których potem będziemy żałować.... żeby nie niszczyć wielu cennych przyrodniczo obszarów, żeby nie płacić idiotycznych kar!

poza tym, Białystok i tak będzie miał super dróżkę do W-wy... już przystąpiono do prac nad obwodnicami Białego załatwiającymi ruch z Lublina i na Kuźnicę...
    ...więc o co chodzi? ...chodzi o to, że tak duża inwestycja o tak ładnej nazwie może pójść inną drogą.... i to się Wam nie podoba.... nie fakty i merytoryczne argumenty...
  • Anonim

>...zerknij5cm w prawo... jest alternatywa, tylko w.w.
    >megalomania nie bardzo potrafi to zauważyć... :D
    w LEWO oczywiście :)
  • 59°52'7.25"N; 10°31'11.07"E

>Misiek napisał
    >ehm dobra nie będe jeszcze raz tego pisal... wy w tej
    >łomzy nie możecie się pogodzić że to przez białystok
    >będzie szła via baltica.. cóż... no comment więcej
    ABSOLUTNA RACJA!!!! ZAZDROASC I POLACTWO POD SZYLDEM EKOLOGII; P ZALOSNE

• Anonim

;)
  • Anonim

>Alessandra napisała:
    >;)

;)
  • jezier

polecam gono na moim profilu gdzie toczy się inteligentana rozmowa na temat rospudu
    wejdzcie w mój profil znajdziecie
  • 59°52'7.25"N; 10°31'11.07"E

>...::JEZIER: :... napisał
    >polecam gono na moim profilu gdzie toczy się inteligentana
    >rozmowa na temat rospudu
    >wejdzcie w mój profil znajdziecie

dlaczego wy caly czas uciekacie?? pokrzyczycie pokrzyczycie.. i uciekacie?? dlaczego boicie sie wylozyc wszystkie konkrety na raz... tylko rzucacie ogolniki .. raz na jakis czas trafi sie ktos sensowny.. ale zaraz go pseudoekolodzy zakrzycza; p i znow uciekna.. w sumie nie dziwie sie wam ze macie pretensje do calego swiata-skoro nie potraficie walczyc w normalny sposob o swoje a nie bronicie tez swoich racji i uciekacie caly czas; p

• Anonim

>dlaczego wy caly czas uciekacie?? pokrzyczycie
    >pokrzyczycie.. i uciekacie?? dlaczego boicie sie wylozyc
    >wszystkie konkrety na raz... tylko rzucacie ogolniki .. raz
    >na jakis czas trafi sie ktos sensowny.. ale zaraz go
    >pseudoekolodzy zakrzycza; p i znow uciekna.. w sumie nie
    >dziwie sie wam ze macie pretensje do calego swiata-skoro nie
    >potraficie walczyc w normalny sposob o swoje a nie bronicie
    >tez swoich racji i uciekacie caly czas; p

czemu przypisujesz innym charakterystykę, która pasuje najlepiej do Ciebie?
  • ThanatoS

Chcesz konkretów proszę:

Grozi nam procedura karna Unii Europejskiej
    KONKRET

Komisarz ds. Środowiska Stavros Dimas powiedział że obecny plan jest sprzeczny z prawem UE a w szczególności narusza przepisy zawarte w programie Natura 2000
    KONKRET

Nikt nie jest w stanie w tym momencie wziąć odpowiedzialności za podjęcie decyzji o zmianie trasy bo to ani nie polityczne(w maju wybory do sejmiku podlaskiego) ani nie logiczne bo jak można wycofać się z czegoś w co się brnęło ładnych kilka miesięcy
    KONKRET

Media stymulują nagonkę na organizacje ekologiczne i pozwalają na programy w rodzaju wczorajsze "Warto rozmawiać" które z rzetelnością dziennikarską miało niewiele wspólnego i artykuły wręcz szkalujące wczorajszy Fakt i tygodnik Wprost
    KONKRET
  • просто адмірал

Akurat z tym ,ze warto rozmawiać było przeciwko ekologom to się nie zgodzę. Zwolenników zniszczenia Rospudy dobrano chyba według klucza: "najgłupsi i najbardziej niekompetentni", dzięki czemu ekologowie wyróżnaili sie na plus zarówno sprawnością intelektualną jak i kulturą osobistą. rzekłem
  • Mcda

ale jestescie dziwni....zal wam paru spróchniałych drzewek, a ludzi którzy sa rozjezdzani na tej drodze przez Augustów jakos nie bardzo :/ no comments ....
  • ThanatoS

Odezwał się szczery i konkretny głos w dyskusji... powtarzasz komunały które cały czas klepie telewizja i niektóre media powiedz co sama wiesz o tamtej sytuacji i co myślisz a nie powtarzaj ślepo co Ci powiedzą i co usłyszysz... ekolodzy tak samo szanują ludzi i rośliny słyszałaś kiedyś co to jest zrównoważony rozwój???
  • Anonim

z jednej strony jestem przeciw autostradzie przez doline, jednak z drugiej rozumiem ludzi - juz nie chodzi o to ze sa przejezdzani, tylko o to, ze gdyby poprowadzono autostrade moga stracic swoje pola, na ktorych jednak pracuja...
    osobiscie, jestem w kropce.
  • Judith

Ja jestem za ocaleniem.
    I to jest bez sensu, po co budować drogę, skoro pół kraju się na to nie zgadza, na dodatek Unia Europejska też. I zobaczycie ze to będzie miało poważne konsekwencje ...
  • Mcda

>ThanatoS napisał
    >Odezwał się szczery i konkretny głos w dyskusji...
    >powtarzasz komunały które cały czas klepie telewizja i
    >niektóre media powiedz co sama wiesz o tamtej sytuacji i co
    >myślisz a nie powtarzaj ślepo co Ci powiedzą i co
    >usłyszysz... ekolodzy tak samo szanują ludzi i rośliny
    >słyszałaś kiedyś co to jest zrównoważony rozwój???

powiedziec ci cos? moze zamiast siedziec w tym zasranym lesie zamieszkaj sobie na stale w augustowie...bedziesz sie pol godziny zastanawial stojac na przejsciu dla pieszych czy zdazysz przejsc...jak ci tir zaparkuje w tyłku to moze zmienisz zdanie....
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)