Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Wow 142 000 hektarów...

Jestem pod wrażeniem; ) Normalnie akcja międzynarodowa...
    Nie zmienia faktu że z żadnym z dużych koncernów nie mogą się brać w zapasy...

Skupić się jak najbardziej możesz ale jeśli pod spodem będą np złoża manganu na które ktoś się napali to i tak cię przelicytuje.
  • Anonim

Hmmm... mogę to podsumować.. czyli co powiedzieliście chłopaki.. Poprostu myślicie ze nie ma potrzeby nic zmieniać.. Że ma być tak jak jest a ludzie niech robią co chcą... Jeżeli to wszystko było by takie proste jak mówicie to by nie było koło tego wszystkiego tyle szumu.. Mi zależy na każdym okazie nie chce aby te gatunki wymierały po kolei. Nie chce także aby kiedyś moi potomkowie nie mogli zobaczyć tego co ja widzialam albo żeby nie mieli szans życia na tej planecie
  • sosnowiczanin

nic takiego nie powiedziałem, wręcz przeciwnie.

każda akcja przeciwko modzie na zmianę komorki co pół roku bedzie dobra i korzystna dla środowiska. (tak, wiem czepiam sie komórek :)
    albo tez innemu rodzajowi bezsensownego konsupcjonizmu.

wykupowanie nacenniejszych lasów ORAZ ich ochrona przeciwko wycinaczom jest na pewno dobra (ale gdyby popyt na cenne gatunki drewna by nie istniał problemu by nie było > może by sie zastanowić przed kupenm np. mahoniowego drewna :>

jest potrzebna mądrośc, by działania których intencją jest ochrona bioróznorodności działały dobrze, a nie niosły odwotny skutek, albo tylko dużo szumu. to jest moje przesłanie.
  • Anonim

każda akcja przeciwko modzie na zmianę komorki co pół roku bedzie dobra i korzystna dla środowiska. (tak, wiem czepiam sie komórek :)
    albo tez innemu rodzajowi bezsensownego konsupcjonizmu.

Ależ skąd jak najbardziej popieram krucjatę antykomórkową :P
    Też jestem przeciwny temu masowemu wykupowi szrotu tylko dla mody, no ale dzieciakowi nie wytłumaczysz a producenci łapki zacierają:P

>Nie chce także aby kiedyś moi potomkowie nie mogli zobaczyć tego co ja widzialam albo żeby nie mieli szans życia na tej planecie

Twoi potomkowie będą żyć na zupełnie innej planecie bez znaczenia na to co zrobilibyśmy teraz, jeśli nie liczyć tego że mogą się w ogóle nie pojawić, bo mamy conajmniej tysiąc różnych możliwości szybkiego zejścia z planety, niekoniecznie z naszą pomocą.
  • Anonim

Narazie nie można żyć na żadnej innej oprócz tej planety.. Wiesz chyba sie troszkę aligatorku mijamy z naszymi myślami..
    >dzieciakowi nie wytłumaczysz a producenci łapki zacierają:P
    nie wiem czy to miało być do mnie ale nieważne. Jak coś to możesz być pewien ze wiem ze producenci chcą zarobić jak najwięcej.. I jestem bardzo przeciwna tym wszystkim meblom z bardzo rzadkich drzew. Wiem także ze jest 1000 innych możliwości zejścia z tej planety.. ale mi chodzi żeby wykluczyć ta.. żeby nam sie żyło lepiej.. Chcesz zyc w tym bagnie gdzie sie śmieci i zabija bezsensownie przyrodę ożywiona..? Jeżeli nie.. to super. Jesteśmy w jednej drużynie. Ja nie myślę tylko o potomkach ale także o populacji która jest teraz i nie tylko populacji ludzkiej ale także zwierząt i roślin. Chce zrobić coś abyśmy mogli godnie żyć na tej planecie a nie zepsuć to wszystko przez nasza głupotę..
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)