Greenpeace [777]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam,
    chciałbym wam coś przekazać: filmik, który daje dużo do myślenia, chodzi o bezbronne zwierzęta:

http://www.strasbourgcurieux.com/fo...

niestety nie wiem, gdzie film był kręcony, ale jestem PRZECIWKO tak bezmyślnej, ludzkiej głupocie!!!
  • m

Już to kiedyś widziałem, nie dotrwałem do końca filmu, więc ostrzegam. Czegoś takiego wcześniej nie widziałem - zwierzaki są obdzierane ze skóry na żywca, odcinają im tez na żywca łapy... I to nie jest bezmyślność i głupota jedynie ale zdziczenie, bestialstwo i po prostu brak słów. Ciekawe co za to grozi tam, gdzie film kręcono i co groziłoby u nas. Jak dla mnie kara powinna być surowa, najlepiej cielesna i bardzo dotkliwa...

PS. Ja też z Jelonek i też (L), pozdrawiam :)
  • Anonim

To jest straszne!!!;(((....ja wytrwałam pare sekund...chore...w Polsce zapewne też dzieją się tak okrutne rzeczy, i najgorsze jest to, że nikt z tym nic nie robi, media raz na jakiś czas pokarzą coś strasznego i na tym koniec...jednorazowe współczucie nie wystarczy, tu trzeba działac!, a nie jedynie pokazywac filmy...
  • Anonim

To juz jest skurwysynstwo.
  • Anonim

szok!! brak słów... i że niby człowiek lepszy od zwierzęcia?? kpiny!
  • Anonim

Czas zaprotestować, jest okazja!!!

info:
    http://grono.net/user/topic-show.js...
  • Anonim

Dosłownie płakałam jak to oglądałam... tak nie może być...
  • disorder

• Anonim

Chyba nawet nie wlacze tego... obawiam sie, ze bede potem tak ciezko chorowala jak po informacji, ze facet zywcem psa zakopal :/
    Podobno kiedys przy jakiejs wystawie byl film wlasnie jak zabijano zwierzeta ktore potem zostaly wypchane i ustawione jedno na drugim :| I w calym przedsiewzieciu chodzilo glownie o ten film...
    To jest po prostu chore...
    Niestety coraz wiecej takich rzeczy sie przytrafia... albo na szczescie coraz wiecej wychodzi na swiatlo dzienne... Podobno jakis czas temu gdzies niedaleko mnie facet siekiera najpierw ucial psu ucho za to, ze szczekal, a jak ten zaczal wyc to ucial mu glowe i wywali to na smietnik (mezczyzna byl pijany)... corka zadzownila do matki do pracy, matka na policje, jak to sie skonczylo nie wiem, podobno facet ktory to zrobil zniknal... czyzby zamkneli go?? Nie chce mi sie wierzyc!!
  • disorder

dlatego czekam na czasy, kiedy zacznie się dochodzić praw zwierząt, tak jak praw ludzi...poki co jest generalnie samowolka, a na wsiach to już totalna bezkarnośc...
  • *

praw zwierzat MOZNA dochodzic tak jak i praw ludzi

MY o tym decydujemy
    Posi jesli kiedykolwiek zauwazysz lamania prawa zwierzecia policja straz miejska MA OBOWIAZEK zaregowac

nie myslmy ze nic nie da sie zrobic

• disorder

ja wiem, ja wiem, ale wiesz chodzi mi o taki przeskok mentalny.. na to trzeba będzie chyba dłużej zaczekać.. choć pocieszające sa wyroki nawet w zawieszeniu za znęcanie się nad zwierzetami..
  • *

sa i wyroki konczace sie wiezieniem;))

wiec ..badzmy wiekszymi optymistami!
  • disorder

ok; ]
  • *

z newsow....

W niektorych chinskich zoo za 5 dolarow mozna obejrzec cos, co nazwano
    "safari experience". Zamyka sie krowe, swinie, konia lub inne bezbronne
    zwierze razem z drapieznikami typu lew czy tygrys i obserwuje rozwoj
    sytuacji.
    http://glinki.com/?l=7zkqod
  • Anonim

co do filmu widziałam widziałam i gorsze...
    nie bede pisać swojej reakcji ... bo eraz to już nie zbudza to we mnie uczuć...
    tylko jest mi przykro
    jest mi bardzo przykro że to wszystko dzieje sie prze ze mnie przez nas przez ludzi...
  • vinya

tacy ludzie to chamy...dla kasy zrobią wszytsko..skąd takie gnoje sie biorą..;(..
  • m

Oczywiście, jest to dla kasy, ale na wolności drapieżniki dokładnie tak samo zabijają swoje ofiary i takie same zadają im cierpienia:>
    Można im tego oszczędzić (ofiarom) bo np. tygrys czy lew w zoo może sobie zjeść zabitą już krówkę czy kózkę, ale są też zwierzęta, które muszą być karmione żywymi stworzonkami i dlatego chodowcy węży kupują w sklepach zoologicznych żywe myszki w kartonie by je potem sprezentować swojemu uroczemu gadowi.
    Temat zresztą bardziej na grono Klubu Gaja, o ile takowe istnieje.
  • vinya

prawda.
    albo pozwolimy żyć myszkom, albo zgodzimy sie na częściowe wyginiecie węży..mniej wiecej.
    lajfs brutal end ful of zasadzkas; (
  • Agnieszka.

to co sie dzieje jest po prostu okropne! jak widze jakąś wystrojoną pania w futrze to mam ochote do niej podejść i opowiedziec jej jak ono powstało :(

a tak poza tym to co tu tak cicho? śpicie?
  • 1
  • 2
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)