Greenpeace [777]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • jo_

25 października Europejski Komisarz ds. Środowiska, Stavros Dimas, odmówił wydania zezwolenia na uprawę na terenie Unii Europejskiej dwóch odmian modyfikowanej genetycznie kukurydzy. Jednak ta decyzja może zostać podważona już 21 listopada!

Aby nie dopuścić do tego, wyślij list do Komisarzy Unii Europejskiej, domagając się utrzymania tej decyzji!

http://www.greenpeace.org/poland/dz...
  • Daniel 0

koniecznie trzeba to podpisac !
  • Anonim

Wlasnie. Ja tez podpisalam i wyslalam znajomym.
  • GŁOWA

A jest taka pikieta o EMO?
  • Agnieszka

a ja w sumie jestem za GMO
  • Anonim

Genetycznie modyfikowane rośliny nie są szkodliwe! Wręcz przeciwnie, dzięki ich użyciu możemy chociaż częściowo zaradzić kilku problemom nękającym naszą planetę. Uważam, że powinny być systematycznie (ale nie za szybko, wiadomo) wprowadzane do uprawy.
  • anna

>Kfah napisał
    >Genetycznie modyfikowane rośliny nie są szkodliwe!

żaen naukowiec tego nie wie a Ty tak?

• Anonim

Naukowcy pracujący nad GMO wiedzą o ich ogromnym potencjale oraz nieszkodliwości przy odpowiednim wdrażaniu. Wnioskując po kontrargumentach jakie do tej pory słyszałam uważam, że większość przeciwników GMO ma natomiast ograniczoną wiedzę.
  • Miki

No ja też nie widzę studentów kierunków biologicznych, który by jakoś specjalnie byli przeciwko, podpierając się argumentami wynikającymi z wiedzy nabytej w procesie kształcenia :)
  • Anonim

Jakby tak patrzeć, co jest szkodliwe, a co nie, to nic bysmy nie jedli :P Kiedys zgadałam się na temat GMO z koleżanką (nie mającą pojęcia o biologii) i wyraziła ona obawę, że - UWAGA - jesli zjemy np genetycznie zmodyfikowanego pomidora, to jego DNA połączy się z naszym i sami staniemy się genetycznie zmodyfkowani :D Wydaje się to śmieszne, ale całkiem sporo szarych ludzi myśli podobnie, :P Zamiast krzyczeć o podpisywanie jakichś petycji, może lepiej po prostu uświadomić siebie i innych czym naprawdę jest GMO i na czym właściwie polegaja te modyfikacje, bo przecież to nie są jakieś potwory, przed którymi trzeba obronić Ziemię :)
  • kitka

Trzeba tez zauważyć, że większośc ludzi je w artykułach spozywczych skrobię modyfikowaną genetycznie, nie zdając sobie z tego sprawy.
  • Miki

Zamiast krzyczeć o podpisywanie
    >jakichś petycji, może lepiej po prostu uświadomić siebie
    >i innych czym naprawdę jest GMO i na czym właściwie
    >polegaja te modyfikacje, bo przecież to nie są jakieś
    >potwory, przed którymi trzeba obronić Ziemię :)

No i własnie. A co do ryzyka to na biotechu nawet jest taki przedmiot, jak szacowanie ryzyka modyfikacji genetycznych czy coś w ten deseń; ) W każdym razie nikt nie wypuści czegoś, co miałoby wywołać powszechną szkodę.
  • NOname

Tak jest. GMO na pewno nie moze byc szkodliwe.