Guns N' Roses [2792]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Słuchajcie, ostatnio przeczytalam w pewnej gazecie, że Axel podobno powiedział kiedyś, że "nigdy nie zagra koncertu dla Murzynów i dla Polaków"..Czy wiecie coś dokładniej na ten temat?
  • Mechanik Jerzy Kudelski

tak

to był o 'polakach i żydach'
    a poza tym
    to nieprawda.

;)
  • Myrasz

Hehe :P
  • Anonim

To jest Plotka W jakiej gazecie to było ??
    Życie na gorąco??
    PRzecież GnR Zagrali w Izraelu koncert.
    Nie rozumiem tego musiałbym usłyszeć to z jego ust
    dużo jest plotek. W kawałku Get in the ring
    axl jedzie po dziennikarzach za to że przekręcają
    wypowiedzi. Nie dawno była taka plotka że niby
    Eminem tak powiedział. dla mnie to Bzdura
  • Anonim

Przeczytałam to w gazecie "Cogito", w Felietonie M.K. PIekarskiej "Wzrockowisko". Dokładnie zacytuję: "(...)na pierwszym miejscu znalazła się piosenka "November Rain" zespołu Guns N'Roses. Tego, którego wokalista Axel Rose powiedział kiedyś, że nigdy nie zagra koncertu dla Murzynów i Polaków."
    No więc?... Sama nie wiem już co o tym myśleć..To, że Eminem tak powiedział, słyszałam ale mimo to nie darzyłam go nigdy sympatią. A jeżeli to prawda, co Axel powiedział, to "trochę" się chyba zawiodłam..
  • Anonim

Ale ta pani Piekarska jest zaprzeproszeniem głupia
    powiela głupawe plotki szkoda słów na taką osobe
    napewo nigdy nie słuchała gunsów/
    To wzieło się od Słów Axla z piosenki One in a Million
    Axl Śpiewa tam "POLICE AND NIGGERS, GET OUT OF MY WAY" A Głupki przekręciły to na słowa "POLISH
    And Niggers" Oczywiście nie powinnien używać słowa niggers zapraszam do lektury Książki
    Najbardziej niebezpieczny zespół na świecie
    tam jest troszke więcej napisane o kontrowersji jakie wywołała ta piosenka.
  • 100% Alcest

o matkooooo.... bleee.. juz mi sie przejadl ten temat.. :/
  • Myrasz

Pierdolenie o szopenie...Tego Axel nie wypowiedział NIGDY... Tak jak już ktos wspomniał wyżej podobno juz paru innych wokalistów wypowiedziało te słowo...Obok Axela miał to powiedzieć Eminem i Kurt Cobain a to wszystko gówno prawda... Oni pewnie nawet nie wiedzą gdzie Polska leży, nigdy o niej nie słyszeli wiec nie układali by piosenek na nasz temat ani tym bardziej publicznie sie o nas wypowiadali... Tyle kurde... bo sie zbulwersowałem :P

<PEACE>
  • Anonim

dzięuję Wam za wypowiedź, bardzo mnie to uspokoiło:) Sama nie wierzyłam w te informacje i potrzebowałam upewnienia się od "specjalistów" :) Dziękuję:)
  • Anonim

dzięuję Wam za wypowiedź, bardzo mnie to uspokoiło:) Sama nie wierzyłam w te informacje i potrzebowałam upewnienia się od "specjalistów" :) Dziękuję:)
  • , .

To pwnie informacja ze wsaniałej i czci godnej gazety FAKT.... Kiedyś słyszałam tę plote ale ni sądzę by było to prawdą....
  • Ruby Tuesday

Ja również słyszałam, że Axl coś takiego powiedział, i uważam, że dociekanie prawdy tutaj to walka z wiatrakami. Wypowiedzi gwiazd obrastają w legendy. Po co wynajdywać takie rzeczy?
    Mnie się wydaje, że Axl, jako człowiek porywczy i nieco niezrównoważony, mógł coś takiego powiedzieć, nie nadając tym słowom większego znaczenia. Równie dobrze mogło to zostać przekręcone przez jakiegoś gustującego w podżegających wypowiedziach dziennikarza.
    A poza tym- nie wydaje się Wam, że nie to decyduje o tym, że ludzie kochają piosenki, które zostały napisane przez Axla lub z jego udziałem, te które powstały w jego głowie, z jego uczuć i talentu? Czy gdyby on naprawdę powiedział to, co rzekomo powiedział, przestalibyście uwielbiać "Welcome To The Jungle" , "Don't Cry" czy "Paradise City"?
  • Anonim

Ha! no i masz racje, Natalia! :)
    Axl nie jest dla mnie jakims autorytetem moralnym, a jako malo wyksztalcony czlowiek z glebi stanow jego poglady malo mnie interesuja, bo nie sadze, zeby byly poparte wiedza i jakimis glebszymi rozwazaniami (no ale nie o tym chcialam...) - w przypadku muzykow liczy sie dla mnie najbardziej dusza artysty i to co z niej wyplywa w postaci muzyki

wg mnie nie ma sensu rozpatrywac kwestii Gn'R przez pryzmat wypowiedzianych (lub nie) slow Axla, o ktorych mowa
  • Anonim

Ta historia to hoax (ściema, urban legend - jak wolicie). Powstało parę wersji, zmieniał się nawet autor wypowiedzi w miarę ewolucji ploty. Axl nie miał najmniejszych powodów nienawidzieć Polaków, a gdyby się tak wypowiedział o Żydach, to kariery w USA na pewno by nie zrobił; ).

PS. Starannie dobierane avatary, różne ksywy - a tu i tak bez pardonu do siebie po imieniu; ). Carola, filtrowanie swoich zdjęć w Photoshopie już jest passe, zwłaszcza filtrami z kategorii "Artistic" :P.
  • Anonim

mOŻE I MIał powód scena w Paradise city jak pokazuje niemieckiego orła hitlerowskiego.
  • Rogal

taaaaak... axl nie wystapi dla slasha, bo ten jest murzynem!!! mhmmm.. moze dlatego slash odszedl?
  • Paryż

zespół się rozpadł, bo Axl się za bardzo rządził...

nie można mu było nic powiedzieć

uważał się za matkę reszty ekipy
    -dyktował im reguły (np. zakazał im ćpać...)

<tak słyszałem>
  • Paryż

a to w związku z "One In A Million"

http://home.swipnet.se/~w-52838/Ari...

http://personales.ciudad.com.ar/xoz...
  • Dawidd

To jest nieprawda, tyle razy już się go o to pytano i zawsze zaprzeczał. A jesli chodzi o zmuszanie do nie ćpania, to było tak, że nie mogli przez to w pewnym momencie grac i pracowac nad płyte i Axl wyszedł na scene i powiedział, że nie będzie śpiewać jak obiecają przestać , obiecali =)
  • Farida

Też słyszałam taką plotkę, ale czy to prawda to stwierdzać nie będe...Wiem jedno, że Axl byłby do tego zdolny, a gazety jak zawsze szukają sensacji...Pozdroofka 4 all Guns'N'Roses fuckin' fans! (uwielbiam ten zwrot, tylko się nie obrażać!; -) )