-
widzę że się lubicie wypowiadać na tematy muzyczne więc daję temacik alternatywny do mojego poprzedniego..
mój typ - obozowe tango głównie dlatego że tango nijak się ma do obozu harcerskiego a poza tym to się strrrasznie wyje.. -
karol
Cincina qrna....
Cincina cincina cincinella, to była banda Baden Powella...
bleahhhh -
-
karol
Straszna jest...
Chcemy groch, chcemy groch, chcemy kaszy, chcemy najlepszej strawy naszej; )
Izabel, Izabel, Izabella, to była córka Baden Powella; )
a refren: o filadelfia, o filadelfia, o
filadeldeldeldelfia :)
piczi, nie :>? -
-
Cinek, nie gadaj :P "oboooozoweee taaangooo śpieeeeeewaaam dla Cieeebieee..."
pozatym nienawidzę "Bieszczady rock'n'roll" takie to wiejskie... -
a do tego mam tekst w śpiewniku szczepowym ale w życiu tego nie słyszałem..
czekam z niecierpliwością na następne propozycje :D -
heh, "Tango" to była jedna z pierwszych piosenek, które nauczyłam się grać na gitarze; ) (btw u Andrzeja Starca, pana który napisał m.in. "Bieszczadzkie Reggae" czy "To zuchy")
-
och.... bieszczadzkie reggae zdecydowanie nadaje się do tematu o ulubionych... to moja pierwsza harcerska piosenka...
-
Anonim
-
Bo kto jak nie Ja!!??
Meggy Bieszczadzkie Reggae jest fajne mi sie podoba.. za to nei podoba mi sie "to Zuchy" i "Bieszczadzki trakt" -
nie wiem jak pisać do koso, kto ma nick w liczbie mnogiej o_0
więc: druhu, a czy ja napisałam, że mi się nie pododba? to jedna z lepszych piosenek harcerskich, choć tyle ile harcerzy tyle wersji...
btw. druh Starzec często-gęsto zajmuje się nagłośnieniem imprez Chorągwi Gdańskiej i krąży legenda, jak to na którymś festiwalu drużyna zaśpiewała najpierw "Bieszczedzkie" w wersji niemiłosiernie zmutowanej, na co pan Andrzej się ciut zdenerwował i zaśpiewał sam wersję poprawną, a potem "Stokrotkę" na "Whisky", czego już gdański bard wytrzymać nie mógł i w połowie wyłączył im mikrofony z komentarzem, żeby nauczyli się orygnałów a dopiero potem jechali na festiwal (bo jak się okazało oryginału "Stokrotki" też harcerze nie znali) lubie go ^^ -
Anonim
-
Anonim
"Pomarańcza" (Popatrz, cudna dziś pogoda...)
Jak dla mnie okropieństwo -
pierwsze słyszę, aż musiałam poszukać tekstu, i faktycznie nie zachwyca... o_0
-
~ B ~
Gdzie ta keja...
najbardziej discopolowa shanta jaka kiedykolwiek wyszla :/ -
Anonim
-
chciałbyś :P
najbardziej discopolową szantą jest "Biała mewa" http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/1... -
karol
tej, morskie opowieści mogą być; )
tzn. moi znajomi praktykują to tak, że tyle, że podkład z morskich opowieści dają i refren, a reszta to jest totalny freestyle, to co om do głowy przyjdzie; ] ostatnio wyszło tego z 70 zwrotek chyba; ) z relacji znajomych wiem, że ok. 1,5 godz. męczyli morskie opowieści; ]
hej ha kolejke nalej..; ) -
-
mała czarna