Harcerstwo [3701]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Cinek_ru(L)z

widzę że się lubicie wypowiadać na tematy muzyczne więc daję temacik alternatywny do mojego poprzedniego..
    mój typ - obozowe tango głównie dlatego że tango nijak się ma do obozu harcerskiego a poza tym to się strrrasznie wyje..
  • karol

Cincina qrna....
    Cincina cincina cincinella, to była banda Baden Powella...
    bleahhhh
  • Cinek_ru(L)z

ojej nie znam ale rzeczywi ście brzmi badziewnie
  • karol

Straszna jest...
    Chcemy groch, chcemy groch, chcemy kaszy, chcemy najlepszej strawy naszej; )

Izabel, Izabel, Izabella, to była córka Baden Powella; )

a refren: o filadelfia, o filadelfia, o
    filadeldeldeldelfia :)

piczi, nie :>?
  • Meggy

Cinek, nie gadaj :P "oboooozoweee taaangooo śpieeeeeewaaam dla Cieeebieee..."

pozatym nienawidzę "Bieszczady rock'n'roll" takie to wiejskie...
  • Cinek_ru(L)z

a do tego mam tekst w śpiewniku szczepowym ale w życiu tego nie słyszałem..
    czekam z niecierpliwością na następne propozycje :D
  • Meggy

heh, "Tango" to była jedna z pierwszych piosenek, które nauczyłam się grać na gitarze; ) (btw u Andrzeja Starca, pana który napisał m.in. "Bieszczadzkie Reggae" czy "To zuchy")
  • Cinek_ru(L)z

och.... bieszczadzkie reggae zdecydowanie nadaje się do tematu o ulubionych... to moja pierwsza harcerska piosenka...
  • Anonim

Harcerska Dola

radosna tak jak jej melodia...; -)
  • Bo kto jak nie Ja!!??

Meggy Bieszczadzkie Reggae jest fajne mi sie podoba.. za to nei podoba mi sie "to Zuchy" i "Bieszczadzki trakt"
  • Meggy

nie wiem jak pisać do koso, kto ma nick w liczbie mnogiej o_0

więc: druhu, a czy ja napisałam, że mi się nie pododba? to jedna z lepszych piosenek harcerskich, choć tyle ile harcerzy tyle wersji...

btw. druh Starzec często-gęsto zajmuje się nagłośnieniem imprez Chorągwi Gdańskiej i krąży legenda, jak to na którymś festiwalu drużyna zaśpiewała najpierw "Bieszczedzkie" w wersji niemiłosiernie zmutowanej, na co pan Andrzej się ciut zdenerwował i zaśpiewał sam wersję poprawną, a potem "Stokrotkę" na "Whisky", czego już gdański bard wytrzymać nie mógł i w połowie wyłączył im mikrofony z komentarzem, żeby nauczyli się orygnałów a dopiero potem jechali na festiwal (bo jak się okazało oryginału "Stokrotki" też harcerze nie znali) lubie go ^^
  • Anonim

Morskie opowieści bleeeeeeee
  • Anonim

"Pomarańcza" (Popatrz, cudna dziś pogoda...)

Jak dla mnie okropieństwo
  • Meggy

pierwsze słyszę, aż musiałam poszukać tekstu, i faktycznie nie zachwyca... o_0
  • ~ B ~

Gdzie ta keja...
    najbardziej discopolowa shanta jaka kiedykolwiek wyszla :/
  • Anonim

a ja nie wiem czemu, ale ogólnie nie podobają mi się szanty...
    PZ
  • Meggy

chciałbyś :P

najbardziej discopolową szantą jest "Biała mewa" http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/1...
  • karol

tej, morskie opowieści mogą być; )
    tzn. moi znajomi praktykują to tak, że tyle, że podkład z morskich opowieści dają i refren, a reszta to jest totalny freestyle, to co om do głowy przyjdzie; ] ostatnio wyszło tego z 70 zwrotek chyba; ) z relacji znajomych wiem, że ok. 1,5 godz. męczyli morskie opowieści; ]

hej ha kolejke nalej..; )
  • Cinek_ru(L)z

morskie rządzą@!!!
  • mała czarna

"Blue Nose" to jest lipna piosenka...
| |

Śpiewem kruszymy skały, a rąk splecionych w kręgu przyjaźni nic nie jest w stanie rozerwać. U..

Fotki

Miejsca grona (2)