-
Anonim
poszukuje namiarów na harcerzy, którzy utworzyli jakby polonie harcerskie poza naszym krajem. chcę się dowiedzieć jak funkcjonują. wiem, że tacy istnieją bodajże w australi, ale nie wiem jak dotrzeć. pomoże ktoś? -
wpisz w wyszukiwarkę ZHP poza granicami kraju
a także HP na Litwie, na Ukrainie i takie tam -
Mrr
-
Anonim
owszem jest taka organizacja, i to nawet dośc prężna.
Ja polecam GK, oni napewno mają kontakty do wszystkich.
A Tobie zalezy na kontakcie z jakims konkretnym państwem, czy z jakimkolwiek?? -
-
Anonim
-
Anonim
zarowno na Litwie jak i na Białorusi ZHP dziła i jakoś się trzyma. Co do konkretnych namiarów, to mam 1 kontakt na Litwe i 1 na Białoruś/ na chwilę obecną/, a wrazie potrzeby raczej dało by radę tą ilość rozszerzyć -
Anonim
ks. Peszkowski jest kapelanem ZHP p.g.k.
polecam skontaktować się z nim. adres mailowy powinien być na stronie Rodzin Katyńskich.
Polskei Harcerstwo działa na Ukrainie, Litwie, w Anglii, Australii, U.S.A i w wielu innych krajach
:-)
znam kilka osób z Litwy miałyśmy wspólny kurs drużynowych -
Anonim
-
Anonim
a czy macie jakieś konkretne namiary? bo ja znalazłam strony www, wysyłałam maile, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi. zależy mi na tym bardzo. a już szczególnie interesujący wydaje mi się kontakt ze skautami z litwy. pozdrawiam. -
Anonim
-
Anonim
polecam nawiązanie współpracy przy okazji Akcji Paczka.
wyjazd przed świętami z paczkami dla Polaków. Harcerze z kraju do którego się jedzie (Litwa, Ukraina lub Białoruś) pomagają na miejscu w dostarczaniu paczek itp.. -
magister escapologii
Na pewno w Czechach sa. Moze popros o pomoc Pelnomocnika ds Zagranicznych w swojej Choragwi? -
kfiatek
to ja z innej beki.
Istnieje możliwość wyjazdu na obóz na Ukraine. Celem tego obozu jest odbudowa polskich cmentarzy na Wołyniu. Organizuje to Łódzka. czy każda chorągiew/hufiec dostała miejscówki na ten obóz, czy to tylko my zostaliśmy wyróżnieni (10 miejsc - oh jak miło :-)) -
cadfael
-
Anonim
ja mam kontakt z kolesiem w egipcie który jest skoutem.wyśle Ci maila na prv,ok? ale to jak znajde mój magiczny zeszyt :D