Harcerstwo [3701]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Mrr

znacie jakieś? Jeśli tak to podzielcie się nimi ze mną :D
    Przydadzą mi się na zbiórkę. Z góry dziekuje !!!
  • Anonim

Znam jeden prześmieszny:

Kocur Donald = harcerz

<lol>
  • Mrr

lol ??

padam ze śmiechu..............

a może jakieś dowcipy z orginalną pointą? :D
  • Anonim

heheheh dobre ! dobre ! Ciekawe tylko czy wszyscy zrozumieją :D
    Pozdrawiam dowcipnisiów:)
  • Mrr

ok to może macie jeszcze jakieś inne dowcipy ?? :D

hmmmmmm.......... wydaje mi się że pewna osoba się na mnie uwzięła...... :D prawda? :D
  • nemo

Ja znam jedne i moze nie jest bardzo śmieszny, ale za to bardzo życiowy:

Jaś wbiega do domu i krzyczy:
    Mamo! Mamo! Harcerze z mapą idą. Będą się o drogę pytać.

...
  • Anonim

Nie. Nie uwziąłem się na nikogo.
    No może chcę Cię sprowokować, bo sam napisałeś, że lubisz się kłocić z gronowiczami... tylko znów sobie opisów nie zmieniaj; ) jak ostatnio, gdy się o coś zapytałem :DDDD

A żarcik... taki płytki dziś, bo już późno i czas turlać beret i poduchę do snu fasować; )

polecam stronę dobryhumor.pl tam pewnie coś znajdziesz nawet o harcerzach. a jak żąrciki o nas... a po co szukac? na TVP 2 z nas już błaznów robią, więc my sami już nie musimy; )
  • Mrr

no........ i na to czekałem.......

Dowcipy posłużą mi jako źródło stereotypów o harcerzach i urozmaicą czas na zbiórce.......... :D
  • Anonim

heheh wiecie panowie dobrych i otrych kawałów to mozna wiele usłyszec u iomali spod bloku <lol> wystarczy przejsc obok nich kilka razy w mundurku i zanotowac ich genialne anegdotki <ble> moze cos sie przyda:)
    Pozdrawiam!

P.S. Amoge wiedziec po co te zagadki :>?
  • Anonim

ale źle wykorzystane nie pozwolą nam zwalczać tych stereotypów, atylko będą je pogłebiać i utrwalac :(

brałem ostatnio udział w warsztatach na temat dyskryminacji i stereotypow. poznałem ich sposob oddziaływania. nie bede opisywal, ale powiem jedno, ze lepiej ich unikac i walczyc z nimi poprzez pozytywne przykłądy i konfrontacje niż powielac i sie smiac.

smiech w kazdej sytuacji (prawie) oznacza na nie przyzwolenie. teraz sie smiejemy z "harcerzykow" a potem bedziemy sie smiac z... zabijania na ulicy rumunskich dzieci? bo co? bo to tez stereotypy i umilają nam czas?

brrrryyy!!! ratunku!!!
  • Anonim

heh u mnie tez zimno; p
  • Mrr

proponuje spojrzeć na mój post powyżej........

Nie rozumiem dlaczego mamy robić z harcerstwa klasztor i ciągle się umartwiać..... Trochę śmiechu nigdy nie zaszkodzi......

Ale niektórzy juz się przejmują...... więc..... jak mawia mój "sadysta".....: "DO KLASZTORU!!!!!"
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D:D:D:D:D

I prosze o jakieś bardziej inteligentne niż: "idzie harcerz i bach"............
  • Anonim

patrze i sie zastanawiam... po co ci stereotypy harcerzy?
    urozmaicic jak chcesz nimi zbiorke? przez pokazanie jacy to my gupi jestesmy?

a jaki to ma cel? po to zeby bylo wesolo? to nie wychowawcze raczej, mozesz wytlumaczyc to dokladniej...
  • shell

heh
    ja się trochę zajmuję stereotypami naukowo, i nawet robiłam wstępne analizy, jak to jest zestereotypem harcerza, no i powiem wam,że jest nieciekawie... zamiast wykorzystywać najprostsze mechanizmy- my je odwracamy :/
    o stereotypach trzeba dyskutować, ale na pewno nie poprzez dowcipy i nie wśród harcerzy... ich możemy co najwyżej uczyć reakcji na "zaczepki" i odpowiadania rzeczwego na pytania w sytuacjach publicznych (mam na myśli zarówno uroczystości państwowe, jak i BS, jak i akcję zarobkową vel. charytatywną w hipermarketach).
    Dyskusja o tym jak jesteśmy postrzegani wymaga instruktorów, i to nie tych najmłodszych i najstarszych...
  • Mrr

Szamanie/Pelikanie......... nie wiem jakie motywy tobą kierują...... chyba za dużo NLP.....
    Odpocznij sobie, spójrz na świat jak człowiek a nie jak psycholog.... ulży ci, zapewniam.......

Jeśli chcesz swoimi wypowiedziami sprowokowac mnie do czegoś albo wyzwolic u mnie jakąś określoną reakcję/stan udało ci się...........
    Zacząłem Cię uważać za kogoś kto się naczytał za dużo ksiązek o NLP i psychologii. Więcej człowieka mniej maszynki do analizowania wszystkiego wg kilku zasad wyczytanych w książkach, ok??

Pozdrawiam i czekam na dowcipy

P.S. Proponuję wam wszystkim spojrzeć na sprawę dowcipów o harcerzach z przymrużeniem oka........ a nie obrażać się śmiertelnie za naruszenie jakiegoś "tabu". Nauczmy się traktować dowcipy o nas jak coś śmiesznego a nie jak "zamach" na "harcerzy". Przynajmniej się nimi nie będziemy tak przejmować...........
  • Anonim

longum iter est per praecepta, breve et efficax per exempla <-- chyba dobrze napisałam;/ - dzieki radom droga jest długa, dzieki przykładom krótka i skuteczna:) Myslę, że warto o tym pamietać :)
  • woltyżer

Nie rozumiem wcześniejszych postów...

Najpierw Kocur Donald prosi o dowcipy...potem kto inny nic nie wnosi do tematu i znów kto inny pyta o cel...

Przez to robi się śmietnik... Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to najlepiej nic nie mówić...

A tak apropos kawałów... Niestety nie znam żadnych, które nie zawierają przekleństw i ich nie będe pisał... Ale najłatwiej wziąść dowcip o blondynce i zamiast słowa "blondynka" wstawić harcerz... Albo mozna przerobić dowcipy o Jasiu czy o Żydach....

I jak narazie w tym temacie zauważyłem chyba 1 - 2 posty do tematu....

Pozdrawiam
  • Mrr

ojjj po prosu kolega Pelikan/Szaman się naczytał mądrych książek z dziedziny NLP i psychologii i teraz zabawia w gierki ze mną......... a na przyjęcie tego wyzwania Pelikanie mam jeszcze 46 godzin..... nie zaczynaj jeszcze !!!!!!!!!!!
    A tymczasem prosze o dowcipy i wypowiedzi związane z TEMATEM tego tematu :P
  • Anonim

no to dodam do smietnika, ze o NLP nic jeszcze nie czytalem :) hehe
    ot widze, ze nie tędy droga wiec nie bede pisal juz, bo i po co?
    to prawie jak z Młodzieżą Wszechpolską... oni tez znają jedyną słuszną prawdę :)
    a jak jest z prawdą? kazdy wie....; )

Hough!
  • Anonim

eeeee night_storm ??? co Ty piszesz sam nie podałeś zadnego kawału tylko jakies ogolniki i czepiasz sie innych:) Po to jest forum, eby kazdy mógł napisac to co uwaza za stosowne, a nie to co inni mu karza:| Ale moge sie mylic.Zeszta wszystkie posty kazdego dotycza dowcipów a nie kwiatków na łace...
    Pozdrawiam!
    Kawałów niestety nie znam :(
| |

Śpiewem kruszymy skały, a rąk splecionych w kręgu przyjaźni nic nie jest w stanie rozerwać. U..

Fotki

Miejsca grona (2)