Hard Rock Cafe [709]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • T.Jane

Nie wiem czy wszyscy dopadli dzisiejsze "Metro". Ale zdradzili w nim co będziemy mogli zobaczyć, m.in.
    - gitara, na której grał Bono
    - skórzany strój Madonny
    - oryginał pracy narysowanej przez Morrisona
    - koszulę Elvisa Preysleya, którą nosił w filmie "Więzienny rock"
    - odręcznie napisaną pocztówkę Janis Joplin do jej przyjaciółki
    - kurtkę Sida Viciousa
    - spodnie Shakiry.....
    - statuetka Grammy, którą w '75 r. zdobyło The Eagles

No to powiem całkiem nieźle się postarali; )
  • Quantum Of Solace

niech dobrze pilnują tego pierwszego :D
  • Syś... =p

dokładnie !!! XD

przydałaby mi się jego gitarka =p
  • #Scarface#

Taaaaaaaa... a wydaniu z bodajrze z 22 stycznia pisali że w naszym Warszawskim HRC bedzie można zobaczyć między innymi: gitare Black Sabbat, spodnie Frieddyego Mercurego i koszulke Jimiego Hendrixa
  • Michelle

hmm... pozostaje poczekać i na własne oczy się przekonać, co tam będą mieć
  • ≡T≡

Panowie.. nie zapominamy chyba o gitarze Gene'a Simmonsa z zespołu KISS nieprawdaż ? :D
  • T.Jane

O wow :) To chyba najfajniejsza rzecz będzie w takim razie!!! LoooL
  • ≡T≡

... i Panie..; ) wybacz mi początek ostatniego posta.. :P
  • T.Jane

Hehe nie ma sprawy :)
    Gdyby była tam gitara Slasha, to chyba bym tam zamieszkała; )
  • Angie

będą gitary Johna Lennona i Prince'a :)
  • Michelle

>GNR forever napisała:
    >Hehe nie ma sprawy :)
    >Gdyby była tam gitara Slasha, to chyba bym tam
    >zamieszkała; )

Ojej, ja bym się stamtąd nie ruszała nigdzie. :P
  • Syś... =p

ja to bym się do gitarki Slasha przykleił =p
  • SDM-W

jesli chodzi o gitary to bedzie ich cala sciana :]
  • maryace

to się przykleimy do ściany i tyle:D
  • Maniuś

jeśli chodzi o gitary sporo ich jest zobaczycie 7....jest dużo ciekawych atrakcji
  • Kozioł

Więc tak - wiem na bank, że będzie to największa sciana gitar w jakim kolwiek HRC. Mamy mieć ponad 300 gitar!!!

Do tego z tego cowiem znajdą się też :
    fantazyjne kostiumy Eltona Johna, barwna koszula chłonąca pot Jimi'ego Hendriksa, gitara basowa w kształcie topora należącej do Gene`a Simmonsa z zespołu KISS, podpisana przez Boba Dylana ustna harmonijka z której wydobywał niesamowite dźwięki w latach 60, oraz jego zamszowa kamizelka, zamszowa/skórzana kurtka Bono, gitara, na której grali Bono i The Edge podczas koncertu w Knebworth w 1990 roku, naszyjnik Jima Morrisona, gitary Prince'a w tym żółta gitara z rogami, na której grał Prince, wykonana na zamówienie Cher w latach 60, akustyczne "pudła" Leslie Westa (Mountain), Johna Lennona, gitara akustyczna Joe Cockera oraz The Edge, jak również elektryczne "wiosła" Erica Claptona, Dustiego Hilla (ZZ Top), Erica Burdona (The Animals), Toni'ego Iommi'ego (Black Sabbath), koszulka Elvisa Preseley'a, noszona przez niego podczas kręcenia filmu "Jailhouse Rock"("Więzienny rock"), saksofon na którym grał David Bowie, czarna skórzana kurtka Bruce'a Springsteena, którą nosił w trakcie trasy "Born in the USA", sygnowany zestaw talerzy perkusisty The Who Keitha Moona, na których grał podczas festiwalu Woodstock w 1969 r., skórzany strój Madonny, który miała na sobie podczas sesji zdjęciowej do albumu "Sex" w 1992 r., złota (uszkodzona) kurtka Sida Viciousa, oryginał pracy narysowanej przez Jimiego Morrisona, kiedy był w szkole średniej, odręcznie napisaną pocztówkę od Janis Joplin do jej przyjaciółki, spodnie, w których występowała Shakira podczas ostatniego światowego tournée. Nareszcie dzięki HRC trafi też do naszego kraju nagroda Grammy. Będzie to statuetka, którą zespół The Eagles w 1975 roku otrzymał za piosenkę "Lyin Eyes".

Lokal będzie mieć dwa poziomy, dwa ogródki, salę dla VIP-ów i wejścia od ulicy co jak mi się wydaje jest wielkim udogodnieniem :)

Znaczki, tzw. piny, należą już do tradycji HRC. Każda ze 125 restauracji Hard Rock Cafe, rozsianych po całym świecie ma swój własny znaczek wykorzystujący charakterystyczny symbol miasta, w którym działa. I tak dla Warszawy będzie nim metalowy znaczek w kształcie klasycznej gitary, z bliska odsłania wpisaną w nią sylwetkę nieodparcie kojarzącego się z Warszawą, stojącego w jej sercu Pałacu Kultury i Nauki. Kompozycję uzupełnia charakterystyczne logo Hard Rock Cafe oraz słowo "Warsaw".

Jeśli chce ktoś ten pin zobaczyć zapraszam tu: http://img181.imageshack.us/img181/...
  • kamil.

... kolejny warszawski pin będzie miał w gitarze tramwaj "4"; )
  • Anonim

ciekawy ten pin :) oł gad ile memorabliow :D:D:D:D !!!!!!!!!!!! nie moge sie doczekac jak te wszystkie pamiatki zobacze :) to bedzie wrazenie!
  • Anonim

>Kozioł napisał
    > gitara, na której
    >grali Bono i The Edge podczas koncertu w Knebworth w 1990
    >roku

Co do tej gitary to wśród fanów U2 wystąpiły pewne wątpliwości. U2 w całości, ani w połówce nie pojawili się wtedy na tym festiwalu. Sprawdzaliśmy wiele źródeł i nigdzie o występię, choćby gościnnym nie ma słowa. Mamy jednak nadzieję, że jakaś "jutowa" gitara się pojawi:)...

Pozdrawiam

roopa
  • T.Jane

Ale HRC zawsze dokładnie sprawdza autentyczność wszystkich memorabiliów, więc o pomyłce raczej nie ma tu mowy...Może o inny koncert chodzi
| |

Dla wielbicieli Hard Rock Cafe! Pierwsza Hard Rock Cafe powstała w Londynie, w 1971 roku. Po pewny...

Fotki

Miejsca grona (1)