-
Anonim
wlasnie skonczylam czytanie Norwegian Wood i mam mieszane uczucia. Bardzo mi sie podobalo, ale ta powiesc znacznie rozni sie od innych, ktore czytalam wczesniej. wydaje mi sie ze jest strasznie osobista... -
Ora
-
Anonim
ooo Gosia :)
ja teraz slucham Beatelsow Norwegian Wood, ta piosenka nabrala innego znaczenia :) -
Ora
a ja tak bardzo chce ta ksiazke z powotem!
pozyczylam znajomemu w lutym i po tygodniu dostalam koperte z "karolina" vargi, bo kojarzyly mu sie pierwsze sceny
ale chyba za bardzo spodobaly mu sie takie zdania "in the midst of life, everything revolved around death"... -
-
viridiana
Strasznie mnie ta książka przygnębiła... W ten dobry sposób; -) Jest genialna. -
Dott. Yoshi
To byla pierwsza ksiazka Murakamiego jaka przeczytalem, i jak dotad chyba najlepsza... -
viridiana
Moja też. Po niej praktycznie rzuciłam się na Sputnik. Nie chcę porównywać, więc tego nie zrobię; -) -
Mia
-
viridiana
-
Dott. Yoshi
...wloskie, Feltrinelli 1996, jesze sprzedawane pod tytulem "Tokyo Blues"...ojej to juz prawie 9 lat minelo jak czytalem ta ksiazke... -
viridiana
-
Anonim
-
viridiana
-
Anonim
-
Anonim
-
vera n.
-
Anonim
-
Anonim
a Wy tak nie macie, ze czytacie z zachwytem, a potem nie macie juz ochoty do tego wracac, bo byla meczaca?
moze nie kazda meczy, ale NW meczy. jest genialna, ale mnie zmeczyla.
zreszta zauwazylem, ze czytam kazda jego ksiazke z takim ambiwalentnym podejsciem - nie moge doczekac sie kolejnej strony, a jednoczesnie nie moge doczekac sie juz konca... -
Kasieńkowo
Jest troche w tym racji...
przyznam sie ze jest cos w jego ksiazkach... ze czasami czytelnik ktory byl spragniony kolejnej powiesci... jak zaczyna ja czytac chce ja skonczyc... jak najszybciej... zamiast sie nia delektowac... (pisze o sobie... myslac ze jest wiecej takich czytelnikow, biorac pod uwage wypowiedz Paolo)
dlatego powiesci Murakamiego zadko bardzo zadko zabieram do pociagu itd... musze sie delektowac nim w domciu... ale czasami tak bardzo chcialabym skonczyc juz jego ksiazke... ale to chyba bardziej wynika z mojej osobowosci.... -
Anonim