Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ravic

Hello,

w czwartek, w Warszawie mialo miejsce spotkanie z okazji 25 - lecia zimowego wejscia na M.Everest.
    Byli główni zdobywcy : Leszek Cichy i Krzysztof Wielicki i żyjąca ekipa z tej wyprawy.
    Na początku odtworzono film o wyprawie. Niesamowity efekt ( zgaszone światlo, 300 osób) dało wyemitowanie nagrań rozmów przez radiotelefony pomiędzy zdobywcami a uczestnikam czekającymi w bazie, kilkaset metrów poniżej wierzchołka.
    Było warto być na tym spotkaniu.
    Ekipa stała na scenie i prowadzący ( Leszek Cichy) starał się wypytywać ich o wrażenie.
    Ci odpowiadali bardzo krótko:
    Na pytanie: Jak tam było?
    - Trudno.
    - A może coś więcej?
    - Bardzo trudno.

itd...
  • Pati

Ja tez bylam na tym spotkaniu.najbardziej wzruszylo mnie to ze wiekszosc osob byla w wieku raczej "dziadkow".podziwniam ich pasje i milosc do gor przez tyle lat.
    a to lotnisko w Lukli bez asfaltowki? inna epoka.na szczescie reszta sie nie zmienila.gory te same :)
  • Daniel

kur....cze, to to spotkanie było w czwartek...????
    Z tego co były informacje miało być w piątek i tylko dlatego na nie nie pojechałem, że w piątek nie mogłem...
    Ktoś umieścił złą informację gdzieś na gronie...
    Teraz bardzo żałuję...na pewno było super

Mam nadzieję, że jak będzie następne takie spotkanie to już mnie nie ominie; )
| |

Chetnie opowiem, doradze, wymienie sie doswiadczeniami, wspomnieniami o wyjezdzie w najwyzsze gory s...

Fotki

Miejsca grona (0)