-
Anonim
-
Anonim
można wziąć histsztuki jako przedmiot obowiązkowy? bo ciągle mam co do tego wątpliwości... -
A
-
Anonim
>pff! napisała:
>można wziąć histsztuki jako przedmiot obowiązkowy? bo
>ciągle mam co do tego wątpliwości...
owszem można:) -
-
ji.
mozna mozna, polecam. te nieprzespane miesiące pt zdam czy nie zdam.. yyyek; f -
Anonim
-
Anonim
-
zlutowany krążownik szos
-
Anonim
-
moniak
-
nEz
ja tam też polecam. wole to milion razy niż fizykimatematykigeografiesrafi e.
przecież to jest maksymalnie przyjemne.
powodzenia :) -
Lizavietta
-
Just
o. to i ja zapytam!
jest bardzo duża rozbieżność miedzy podstawową a rozszerzoną? i którą warto wybrać? nie wiecie czy na takim ASP matura ma jakies szczegolnie duże znaczenie, czy mają maturke gdzieś a liczą sie egzaminy wewnętrzne? Przepraszam za głupie pytania, ale jeszcze nic nie ogarnełam jeżeli o zdawanie na studia chodzi ^^" -
moniak
Podstawa ma więcej pytan zamkniętych, na rozszerzeniu jest ich mniej + analiza. i oczywiście wypracowanie.
Osobiście uwazam, że lepiej wybrać sobie rozszerzenie... za analize ma się 20 pkt- to sporo, a niezbyt trudno je zdobyć jak się poćwiczy wcześniej na starych arkuszach czy jakichś kursach. Poza tym na rozszerzonej w pytaniach zamkniętych rzadziej trzeba nazywać różne elementy architektoniczne, rodzaje fryzów itp. a wiem, że nie każdy lubi je wkuwać na pamięć.
Jeśli chodzi o ASP to nie mam pojęcia, wiem, że koleś, który siedział obok mnie na zajęciach przygotowujących do matury zdawał podstawe i dostał się na architekture wnętrz na ASP właśnie, ale tak to się nie orientuję jak to tam jest. -
Lizavietta
Zgadzam się z przedmówczynią. Matura rozszerzona daje możliwość wykazania się swoją wiedzą w danym temacie, jeśli chodzi o wyprawowanie, a co do analizy - wcale nie jest trudna, trzeba tylko nauczyć się kilku podstawowych zagadnień, odpowiednio ich użyć, a wcześniej po prostu trochę poćwiczyć;) Matura podstawowa, o ile się nie mylę, posiada same pytania zamknięte. Przez to właśnie mi osobiście wydaje się ona trudniejsza. W rozszerzonej więcej można dać 'od siebie', a właśnie za tę część przewidziana jest największa liczba pkt:) -
Anonim
Czy historia była w tym roku obowiazkowym przedmiotem w rekrutacji na UW ?? -
Lizavietta
historia zwykła? niestety tak... co zepsuło mi moją wizję studiowania tam:( -
Anonim
Rozumiem że na UKSW tez :/ moja wizja tez w takim razie legnie w gruzach :/ -
Anonim
-
Lizavietta
dokładnie - UKSW (na szczęście!) nie wprowadziło takiego nieudogodnienia... dlatego jestem mu wdzięczna, że mnie poratowało;)
|
|
ars auro gemmisque prior- czyli sztuka cenniejsza niz zloto...
Miejsca grona (1)
-
Instytut Teatralny im. Zbigniewa Raszewskiego Jazdów, Warszawa
- Dodaj miejsce