Historia Sztuki [1637]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nyu

latwo tez zapamitac kojarzac sobie np. nazwiska z czyms lub jezeli one nas smiesza.
    ja np. uwielbiam Jana Samostrzelnika z Mogily xD
    na lekcjach zasmiewalismy sie z tego xD
  • Kunstesser

Nyu, dzięki bardzo za te dwa dokumenty - slajdy i pomoc do analizy. Bezcenne! :)))))

Pojawiło się parę fajnych patentów i sposobów nauki. A co robicie z notatkami, jeżeli w ogóle robicie? Teraz przygotowuję się do olimpiady z HS i przez te moje notatki straaasznie wydłuża mi się nauka...

Bo ja mam ambicję zmierzenia się z paroma książkami, tzn. będę w kółko czytał przekrojowe opracowania, co pozwoli mi to wszystko spamiętać. I czy jest sens robić w tym wypadku notatki?

Sorry za lekki offtop. :)
  • Nyu

Mnie notatki ratuja zycie bo tylko tak umiem cos zapamietac xD Moim zdaniem notatki to rzecz bardzo przydatna bo nast razem jak bedziesz chcial dowiedziec sie czegos powiedzmy o gotyku to zgaldasz do swoich notatek gzdie masz wszytsko to co najwazniejsze i nie musisz znow tracic czasu na czytanie grubego tomiszcza lub rozdzialu.
    Wg mnie notatki, kolorowe zakreslacze i male kolorowe karteczki do zaznaczania stron w ksiazce sa niezbedne do nauki :D
  • Anonim

co do notatek to mnie uczyły... ale tylko moje :] i uważam że są niezbędne
  • lamalia

Nie da rady bez notatek; )
  • Dziecko krawężnika

>A jak temat na polskim nie jest Ci bliski to też lejesz wodę ?
    >współczuję w takim razie.

nie porównuj pracy z polskiego do pracy ze sztuki, nawet jak napiszesz piękne wypracowanie z polskiego to nie dostaniesz maxa bo nie ucelujesz w klucz z każdym zdaniem. w sztuce jest przynajmniej o tyle dobrze, że jeśli nie ma w kluczu tego co napiszesz, ale jest to ważne dla całej pracy, zostanie to zaliczone i odpowiednio wynagrodzone punktami. nie wiem po co straszysz dziewczynę

• lamalia

>Dziecko krawężnika napisała:
    >>A jak temat na polskim nie jest Ci bliski to też lejesz
    >wodę ?
    >>współczuję w takim razie.

>nawet
    >jak napiszesz piękne wypracowanie z polskiego to nie
    >dostaniesz maxa bo nie ucelujesz w klucz z każdym zdaniem.
    >w sztuce jest przynajmniej o tyle dobrze, że jeśli nie ma
    >w kluczu tego co napiszesz, ale jest to ważne dla całej
    >pracy, zostanie to zaliczone i odpowiednio wynagrodzone
    >punktami. nie wiem po co straszysz dziewczynę

Oj bez przesady z tym każdym zdaniem, przecież wiemy, że nie chodzi o to jak ma wyglądać zdanie, tylko o to czy zawiera informacje, za które możemy dostać punkt. I podobnie jest z wypracowaniem z historii sztuki.

• Justyna Kowalska

A jak jest ze sprawdzaniem wypracowania z historii czy polskiego?? Egzaminatorzy wprowadzają je w internet?
| |

ars auro gemmisque prior- czyli sztuka cenniejsza niz zloto...

Fotki