Historia Sztuki [1637]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • P a u

Matura tuz tuz , a ja jestem w kropce -
    gdzie studiowac hs ?
    Co Wy wybieracie/ wybraliscie ?
  • Euterpe

Najlepiej na UJ, tylko tam są wysokie progi;) Ja wybrałam hs na UŁ... ciekawe czy będzie duża konkurencja w tym roku;P
  • lamalia

Na UKSW będzie prawdopodobnie 100 miejsc na HS
  • emalia

zastanawia mnie UKSW, bo jako uczelnia ma kiepska opinię, a przynajmniej na tym gronie osoby tam studiujące są bardzo zadowolone.
    patrząc na wymagania jakie narzuciło w tym roku UW, to chyba jedyna alternatywa dla osób z okolic Warszawy. tylko chciałabym się dowiedzieć, na ile dobra. bo jak się uprzeć to do Łodzi można dojeżdzać.
  • sztukomanka .

A jaki jest próg na UJ ? i ile się różnią między sobą ? :D

ja się zacznę progami interesować bardziej po maturze, zobaczymy co dadzą... :D
  • Euterpe

Z tego co widziałam (na UJ) trzeba było mieć tak min. 90%... A w tym roku - przekonamy się;)
  • Anonim

>lamalia napisała:
    >Na UKSW będzie prawdopodobnie 100 miejsc na HS

o jak dużo! ale to dobrze, bo wybieram się.; )
  • lamalia

>e napisała:
    >zastanawia mnie UKSW, bo jako uczelnia ma kiepska opinię,

Gdzie ma kiepską?; >

• emalia

chociażby w Warszawie :) że to uczelnia, którą kończy się dla papierka a nie dla rzeczywistej wiedzy.
    nie chcę aby zostało to odebrane jako atak, nie mam zamiaru nikogo urazić ani wywoływać tu kłótni. stwierdzam tylko, co zasłyszałam i chciałabym dowiedzieć się jaki naprawdę jest tu poziom.
  • emalia

pomijając opnie jakie krążyły wśród moich znajomych wybierających w zeszłym roku studia, takie zdanie wyrażała również moja nauczycielka, która na UKSW robiła jakieś studia podyplomowe (zapewne związane z wosem bądź historią, niestety nie wiem dokładnie).
  • lamalia

Dobrze kiedyś powiedziała moja znajoma: "Wykładowca daje Ci narzędzie, a Ty sam decydujesz co z tym zrobisz" To tłumaczy wszystko odnośnie wynoszenia wiedzy skądkolwiek.
    A jeszcze jest kwestia tego że tym momencie studia są właściwie dla każdego, a nie każdy ma zapał by pogłębić swoją wiedzę. Tym osobom (które nie mają zapału) chodzi o to by mieć papier w łapie, by później mieć co wpisać w CV. I tak jest na każdej uczelni, nie tylko na UKSW.
  • sztukomanka .

A może ma ktoś porównanie UJ-Kraków a Wrocław ? .
    odnośnie poziomu, atmosfery i ogólnych wrażeń .
  • Anonim

a ja planuję historię sztuki II stopnia na uksw od przyszlego roku, rozmawialam juz z dyrektorem instytutu i bylam naprawde mile zaskoczona pozytywnym nastawieniem do przyszlych studentow i samym wydzialem, na uw zawsze mnie denerwowal straszny tlok i generalnie male zainteresowanie studentami... skonczylam I stopnia archeo na uw i koncze II stopnia, ale szczerze mowiac uw nikomu nie polecam, mimo ze ma dobra opinie, za duzo sie tam czlowiek nie nauczy jezeli sam nie bedzie zainteresowany... a o uksw slyszalam bardzo duzo pozytywnych opinii, mieszkajac w akademiku z ludzmi z roznych kierunkow uksw i szczerze mowiac to zachecilo mnie zeby tam studiowac :)
  • emalia

jestem ogromnie wdzięczna za opinie na temat uw i uksw, bardzo dużo tłumaczą :)

a jest ktoś z uł?
  • Olga

A ja dzisiaj przypadkowo zobaczyłam na stronie rekrutacyjnej UW, że poza rozszerzoną historią sztuki wymagany jest dodatkowy przedmiot również na poziomie rozszerzonym. Żyłam w nieuświadomieniu, bo w informatorze maturalnym tego faktu nie zaznaczyli i drugi przedmiot piszę na podstawie:/ Moje marzenie legło w gruzach. Pozostaje mi UKSW -najważniejsze, żeby zostać w Warszawie...
  • Anonim

Na obecnym 2 roku na uksw zostało 11 osób z 32. To chyba nie świadczy o tym, że to miejsce dla leniuszków. Moim zdaniem dyrektor instytutu to wyjątkowo piękny człowiek. Niestety uczy dopiero od 2 roku, a na pierwszym trzeba się borykać czasem z mniej pięknymi ludźmi.
    ja myślę o hs w łodzi...; )
  • Anonim

o łodzi tez jest grono:
    http://grono.net/chat/#uniwersytet-...
  • lamalia

>Kaśka K. napisała:
    >Na obecnym 2 roku na uksw zostało 11 osób z 32. To chyba
    >nie świadczy o tym, że to miejsce dla leniuszków. Moim
    >zdaniem dyrektor instytutu to wyjątkowo piękny człowiek.
    >Niestety uczy dopiero od 2 roku, a na pierwszym trzeba się
    >borykać czasem z mniej pięknymi ludźmi.
    >ja myślę o hs w łodzi...; )

Prawda, a jakże. Jak ktoś myśli, że na UKSW jest lajtowo i nie trzeba nic robić, to jest w błędzie. Całe trzy lata studiów licencjackich to zapierdzielanka, jak nie referat to sesja, a jak nie to to łacina.
    Dyrektor Instytutu jest zajebisty, nie znam osoby, która by go nie lubiła.
  • Bono animo es!

Chciałbym zacząć historię sztuki na UKSW II stopnia. Jestem po filozofii. Czy ktoś wie, jak dużo przedmiotów trzeba nadrobić?
  • Anonim

Mam pytanie. Weszłam sobie na stronę UW i widnieje tam coś takiego:

Maksymalną liczbę punktów możliwych do zdobycia w postępowaniu kwalifikacyjnym uzyskują:

LAUREACI następujących olimpiad przedmiotowych szczebla centralnego:

* Olimpiady Artystycznej (sekcja plastyki)

Czy oznacza to, że jeśli ktoś wygra olimpiadę, to ma wejściówkę od razu? I nie musi zdawać dodatkowego przedmiotu, np. historii albo geografii?
  • 1
  • 2