Historia Sztuki [1637]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zuzanka

Hej hej! Ja też na I rok H.S. Witam Was wszystkich; ) I od razu chciałabym dowiedzieć się od osób bardziej zorientowanych niż ja, jak to jest z naszym rozpoczęciem roku akademickiego (jak to ładnie brzmi). 11.października jest uroczysta msza i takie tam, ale co z 1.10.
    ?
  • lamalia

Byłam ostatnio w dziekanacie i na pytanie kiedy zaczynają się zajęcia odpowiedź brzmiała od poniedziałku.
    Nie wiem czy 1 rok licencjackich będzie tego dnia coś miał, np. odbiór legitymacji i indeksów, więc lepiej się upewnijcie, bo magisterskie 1.10. nie mają nic.
  • Wojtek

z tego co kiedyś znalazłem w rozkładzie jazdy na ten rok, mamy spotkanie organizacyjne 4 października; )
  • Zuzanka

czyli mam rozumieć, że rok akademicki zaczynamy 1.10 a spotkanie organizacyjne 4.10. Ok, no nic musimy sobie jakoś poradzić... i się dowiadywać :) dzięki.
  • Wojtek

4 października zaczynamy od spotkania, 1-go wolne
  • Zuzanka

Uła to zdecydowanie jestem nie ogranięta. Dzięki jeszcze raz.
  • Panna Dygotka

Mam poważne pytanie: czy osoba, która układała plan dla pierwszego roku jest poważna? Co to w ogóle znaczy "plastyka średniowieczna" - wykład (15.00–18.15), a po niej "plastyka średniowieczna" - ćwiczenia w grupach co trzy tygodnie - (18.30-20.45) albo "techniki artystyczne" - ćwiczenia w grupach co trzy tygodnie (11.30-16.30)...? Jest to najdziwniejszy i najmniej przyjazny plan, jaki zdarzyło mi się widzieć. Pominę fakt, że pokrywa mi się niemal w całości z planem na drugiej uczelni. Czy ktoś mógłby rozjaśnić sprawę?
  • Panna Dygotka

I czy dziekanat w ogóle odpowiada na maile?
  • Wojtek

to jest całkiem normalne... po prostu dzielą na 3 grupy aby tłoku nie było. ciekawie będzie wracać przez śniegi w zimowe wieczory; ]
    może się też okazać że to plan na zeszły rok; ] tak mieli na ochronie środowiska
  • lamalia

Plan jest na ten rok,a jak jest ułożony nie jest zależne od pani która go układała tylko od wykładowców. Jak jest podział na trzy grupy to łohooo dużo Was będzie, wreszcie coś się zmieniło; p Przez śniegi raczej wracać się nie da, bo nie ma zajęć na boskim Dewaju (choć jak nie odśnieżą lekko nie jest oj nieee)
  • Panna Dygotka

I te zajęcia naprawdę trwają tak długo dla każdej grupy...? Wiem, smęcę strasznie, ale porównanie planów z tej i macierzystej uczelni mnie "lekko" przygnębiło, ponieważ z czegoś chyba trzeba będzie zrezygnować.
  • lamalia

Nie wiem jak długo będą trwały, podejrzewam że tak jak zostało napisane w planie. Niestety na pierwszym roku wszystkie zajęcia są obowiązkowe, nie ma nic do wyboru.
  • [♥]

http://grono.net/chat/#forum/249526... adres na osobne grono na hs stacjonarne 1-ego stopnia
| |

ars auro gemmisque prior- czyli sztuka cenniejsza niz zloto...

Fotki