Historia Sztuki [1637]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nervous .

Zdaje ktoś w tym roku maturkę z hist. sztuki? Długo się już do niej przygotowujecie ? A jak los będzie sprzyjał to gdzie wybieracie się na studia? Ja myślę o Łodzi ale zmienili niemiło zasady rekrutacji i nie wiem jak będzie.
  • Magda B.

Ja zdaje w tym roku; ] rozszerzoną. w zeszlym roku chodziłam na kurs maturalny, w tym - na luźne wykłady w Muzeum Narodowym [mieszkam w Wawie].wybieram się na historię sztuki lub archeologoię na UKSW, jeśli nie wypali italianistyka na UW (a raczej nie wypali). przygotowywałam się długo, ale jakos trochę nędznie to widzę...; ]
  • ˙·٠•●Ing♥ś●•٠·˙

A ja przygotowuje się dopiero od października ... Wybieram się na architekturę do Krakowa i tam jest wymagana niestety... może jakoś zdam-zobaczy się...
  • zuzanna

Ja zdaję, choć w zasadzie do niczego mi ona nie jest potrzebna (z punktu widzenia rekrutacji). Idę do Poznania lub Gdańska na filologię norweską, a historię sztuki zaczynam od drugiego roku. Nie wiem jak to będzie, bo zaczęłam ostro kuć dopiero wiosną, prześladują mnie sny, w których nie zdołałam rozpoznać Dyskobola; )
  • Nervous .

oo ja znam dobrze te sny a raczej koszmary. Boje się strasznie tej matury, ale nawet jak nie zdam to nie będę żałować że np. nie wzięłam czegoś innego bo nauka to czysta przyjemność.
  • Magda B.

i jak Wam poszło? ja nie narzekam :)
  • Nervous .

I część słabo, najbardziej wkurzyłam sie na siebie za Il Gesu bo taka była moja pierwsza myśl a potem zaczęłam kombinować i lipa. Ale analiza była łatwa i II temat wypracowania też fajny więc myślę że źle nie będzie (;
  • mrgt

gislebertus to szmata
    na jakie studia sie wybieracie? idzie ktos moze na h.s. na uj albo uw?
  • zuzanna

Pierwsza część do dupy, jestem faktograficznym zerem.
    A druga... Nie wiem, czy egzaminator doceni moją wizję.
  • Nervous .

Niby wszystko jest jasne jak sie ma ten arkusz przed oczami, ale chciałabym zobaczyć jakiś konkretny klucz, bo jeden, który znalazłam do tej pory jest z błędami :/
    I czytam że mają znieść maturę z hist.sztuki, to przykre.
  • lamalia

Nie zniosą, to jest życzenie kilku osób związanych z ministerstwem szkolnictwa wyższego. Tyle, że nowy typ matury został już zatwierdzony i będzie obowiązywał przez najbliższe kilka lat i jest tam historia sztuki.
  • zuzanna

Jest pomysł, żeby znieść, choć bardziej dotyczy on zupełnie niszowych wiedzy o tańcu, czy filozofii. Uważam, że to beznadziejna idea - edukacja to nie supermarket, nie może być tak, że likwidują egzamin, bo nie ma na niego popytu.
  • Nervous .

I jak wam poszło? Ja tylko 66 % ale i tak się ciesze (;
  • mrgt

ja 86% (: poprawiony wynik z zeszlego roku (68)
  • zuzanna

50% Biorąc pod uwagę, to, że wpadałam na historię sztuki w październiku i uczyłam się dość mało, jestem zadowolona.

No i z testu miałam zero punktów, więc okazuje się, że moje analizy i interpretacje znalazły poklask wśród sprawdzających :D
  • emalia

jak rekrutacja?
    dostałam się na 7 miejscu na uksw i 54 na uł. a na uw z 82 pkt jestem na 71 miejscu listy rezerwowej... ciekawi mnie ile punktow gwarantuje w tym roku przyjecie.
  • monia połeć

70 %
    a uczyłam sie od marca haha
| |

ars auro gemmisque prior- czyli sztuka cenniejsza niz zloto...

Fotki