Historia [2992]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Duraq

Jakie stroje historyczne najbardziej Wam się podobają? A tak wogole to mam pytanie, gdzie moge znaleźć zdjęcia czamary(czamarki), lub węgierki?
  • Anonim

Ba nie ma to jak strój polski szlachecki z XV wieku. No może tylko pełna zbroja rycerza średniowiecznego jest lepsza.
  • Anonim

ja uwielbiam rynsztunek i "szaty" husarskie :):):) nooo i może jeszcze taki fajny kontusz z futerkiem:):):)
  • alex

lata 20 . i 30. XX wieku :)
  • Kaszmir

ja dwudziestolecie międzywojenne.nawet mam taki strój w domu, tylko kapelusza gdzieś nie mam :p

mam też w domu strój średniowieczny. moja siostra ma hopla na punkcie średniowiecza, jest w bractwie rycerskim. ma pełno płyt z ubraniami rycerskimi, tam jest nawet bielizna z metalu dla kobiet!!! ochydna szczerze mówiąc :p

no i ten strój średniowieczny jest potrzebny czasem, żeby wejść na pewne biesiady rycerskie.

a tak wogóle: podobają wam się stroje do tańców irlandzkich i celtyckich?
  • Grono.Net

przełom XX i XXI wieku; -)
  • Anonim

celtyckie stroje - ale tylko męskie - są fazowe:)
  • sssiku..

albo stroje Galów :]
  • Anonim

Stroje Wikingów i dla kontrastu umundurowanie z czasów II wojny światowej, najlepiej niemieckie.
  • Anonim

ubierzmy jakoś synkretycznie naszego wyimaginowanego żołnierza :) co wy na to?? :) zacznijmy po kolei:
    ja proponuję "bieliznę wikinga" + onuce i słoma do butów :P
  • Duraq

Hełm niemiecki z drugiej wojny światowej
  • mila :]

a ja mam tylko suknię z późnego XII wieku :D
  • Grono.Net

Zdecydowanie pod tym zględem uwielbiam wiek XIX :) coś wspaniałego. Plus pierwsza połowa XX wieku i lata 60-te; )
  • Grono.Net

aha no i jeśli chodzi o mężczyzn to wiek XVIII.
  • Duraq

A czy ktoś wie jak nazywały się płaszcze rzymskich legionistów?
  • Anonim

żebym to ja pamiętała:P
  • Anonim

Secesja.. gorseciki.. te suknie.. oj:)
  • Kaszmir

Odrażają mie stroje małych, hiszpańskich infantek. Jak można coś takiego dziecku założyć?
  • mila :]

ano można było:]
  • Innuendo

stroje rzymskie
  • 1
  • 2
| |

Inspiruje, bawi, daje do myślenia... Regulamin grona Historia: 1.Dyskryminacja na tle rasowym, na...

Fotki

Miejsca grona (0)