uczymy się hiszpańskiego [3765]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ..agatka:)..

:) hej wszystkim:) tyle tematow jest na tym gronie ale tak naprawde nie wiem czemu akuart lubicie hiszpański? dlaczego własnie wybraliście ten język? czemu wam sie podoba itp?:) ppiszcie piszcie zapraszam:D:D:D
  • A

ja np. byłam zmuszona :) a że mi się spodobało to kontynuuję :)
  • Grono.Net

ten jezyk brzmi jak muzyka...a z kultura hiszpansko-latynoska tez mam same mile skojarzenia :)))
  • magister Kurak

ja zaczelam hiszpanski przez przypadek... mial byc wloski ale zamiast na 3-tygodniowy kurs wloskiego trafilam ma hiszpanski (nawet juz nie pamietam jak to sie stalo). No i tak zostalo bo sie zakochalam w tym jezyku. Ale szczescie ze wtedy tak sie poplatalo!!!
  • Jowik

no a ja zawsze chcialam sie uczyc wloskiego, zreszta jakiestam podstwy mialam i w kolegium nauczycielskim mialam lektorat hiszpanskiego. dzieki wpsanialej nauczycielce zakochalam sie w tym jezyku i ciagle jeszcze sama sie go ucze:)
  • .

a ja wyjechałam do najcudowniejszej na świecie Andaluzji, zakochałam się najpierw w górach schodzących do morza, potem w tapas, no a potem w Pedro ... Nigdy nie miałam jeszcze takiego bodźca do nauki jezyka :) Poza tym hiszpański jest niesamowicie melodyjny -!!!a mi me gusta bailar y cantar mucho!!!!
  • Etno4ka

Zawsze sie podobal, a teraz na 2 kierunku musialam wybrac 2 jezyk, nie mialam zadnych watpliwosci:)
  • ewa

Moja miloscia jest Ameryka Poludniowa, latam tam kilka razy w roku i bez znajomosci jezyka nie byloby latwo, zwlaszcza chcac poznac i chlonac kulture tych krajow, ktorej czescia jest wlasnie jezyk.
  • .

to chyba jeszcze portugalski powinnas miec obcykany? :)

hehe nom mi tez sie spodobał strasznie ten jezyk supe brzmi i ogolnie jakos tak hiszpania ameryka połodniowa:)
    zrestza teraz to wypada mi znac hiszpanski hehe bo w rodzinie od niedawna mam peruwianke ( zona wujka:) :) i zaczelam sie uczyc i tak ucze sie az od wrzesnia:D mam nadzieje ze bedzie dobrze:D i ze nie bede miala problemow z nauka:)
  • ewa

Portugalski jest moim ulubionym jezykiem. Niestety wiecej potrafie w tym jezyku powiedziec niz napisac. Tak to jest, gdy sie uczy jezyka na ulicy, a nie w szkole. Bedac jednakze kilkakrotnie w Brazylii mozna sie osluchac i wreszcie po jakims czasie dogadac.
  • KaśkA

Mnie podoba się brzmienie tego języka, specyficzna melodia.
  • Anonim

ja i moja mama postanowilysmy ze bede uczyla sie jakiegos fajnego jezyka, a ze po hiszpansku mowi sie w tylu panstwach to sie ucze :)
  • ♥ dżej

bo to coś innego niż angielski lub niemiecki , tak egzotycznie brzmi; D i jeszcze ci hiszpanie ..

hehe no zgadzam sie dżej:D:D:D hehe nie tylo melodyjnośc jezyka ale hiszpanie tez sa baaardzo fajni:) hehe
  • KASIA

Ja też z miłości :)
    A uważam że język jest bardzo melodyjny i w sumie łatwiejszy niż francuski.
    Pozdrawiam miłośników i miłośniczki Ameryki Centralnej i Południowej :)
  • ♥ dżej

no przecież , wiemy co dobre; D
    a język jest piękny . i można by tak jeszcze z długooo oh i ah :)

hehe dokladnie dokładnie:) jeszcze arncuski jest pikny ale kraj juz nie jest taki super jak hiszpania i jej mieszkancy:D hehe w dodatku duzo trudniejzy wiec hiszpanski najlepszy:)
  • Grono.Net

bo jest zajebisty i tyle:D Strasznie łatwo przychodzi mi jego nauka i jest melodyjnyy:)
  • Anonim

a ja sie ucze i nic nie umiem :D
| |

dla wszystkich miłośników pięknej mowy kastylijskiej, zarówno tych początkujących, jak i zaaw...

Fotki

Miejsca grona (0)