-
Aga
-
Cleo
proste - po hiszpansku dogadasz sie w wielu ciekawych miejscach; _)
USA, Espańa, America de Sur.
beso :* para cada persona que lo gusta -
Anonim
hmm.. śliczny język :) ale powiem szczerze czasem ma sie go dość gdy ma sie 18 h w tygodniu; D besitos :* -
Mallorca
Już nawet dokładnie nie pamiętam... Gdzieś usłyszałam, spodobał mi się i już :) Potem po prostu musiałam iść na jakieś lekcje (taka wewnętrzna potrzeba; ) Dogadałam się ze znajomą Peruwianką i tak się zaczęło... -
-
Pati
ja chciałam uczyć się francuskiego ....ale gdy usłyszałam język hiszpański poprostu się w nim zakochałam, brzmienie słów i całych zdań pobudza we mnie latynowską duszę:) -
Anonim
Mnie najpierw zaczarował Almodovar, a potem pokochałam meksykańskie kino. Na drugim roku studiów zamieszkałam z dwoma studentkami lingwistyki stosowanej, które specjalizują się w translacji i okazało się, że tłumacze strasznie przeinaczają tekst, więc żeby nie dać się robić w bambuko, postanowiłam nauczyć się języka i oglądać sobie filmy w oryginale:))) -
Pati
to jest dobry sposób, aby ożywić język... uczę się tego jęz. 2 lata a filmy pomagaja mi go zrozumiec -
dance_with_me
Hiszpański ma coś w sobie i podoba mi sie znacznie bardziej od włoskiego, niemieckiego i jakiegolwiek innego języka. Dlatego muszę się go w końcu zacząć uczyć:) -
PANNA P
-
zuzia zwaną julią
najpiękniejszym językiem na świecie jest dla mnie włoski. nie ma tu z czym dyskutować, tak jest i nie sądzę, aby to się zmieniło. na drugim miejscu jest hiszpański (a potem długo, długo nic... :-). jakiś czas temu stanęłam przed wyborem - nauka włoskiego lub hiszpańskiego. ale ze względu na szaleńczą wprost miłość do Italii wybrałam włoski (kiedy byłam we Włoszech i wokół siebie słyszałam tylko trajkocących po włosku ludzi to stwierdziłam, że nie ma nic piękniejszego na świecie). od września lub października planuję zacząć hiszpański. będzie trudno pogodzić to z klasą maturalną, ale na razie koniecznie chcę poznać chociaż podstawy :)
dlaczego hiszpański? bo jest cudowny! ciepły, melodyjny, bajeczny. uwielbiam słuchać. niesamowicie urzeka mnie w muzyce. natomiast facet mówiący po hiszpańsku to ideał :] kraje hiszpańskojęzyczne też kocham. Hiszpania i Meksyk - to moja słodka motywacja.
moja nauka włoskiego, a myślę, że z hiszpańskim będzie tak samo, to nie nauka. to przyjemność, oderwanie się od obowiązków, od tego wszystkiego co "muszę", "powinnam" i co "trzeba". poprawiacz humoru.
oba te języki kocham nad wszystko. naprawdę maniacko.
a franca dla równowagi nie cierpię :] -
Anonim
Widze ze sa tu osoby,które rozumieja,że nauka wspaniałych wymarzonych jeżyków może stanowić relaks i przyjemnosc.od roku planowalam nauke hiszpanskiego,ale ruszam pełna parą od wrzesnia.czemu? chyba przezb babcie (gdy bylam mala ogladala telenowele i ot tak do tej pory rozumiem sporo słow xD nie wiem jak:D) ,pewnie tez dlatego ze Hiszpania jako kraj jest niezmiernie pociągająca i mogłabym tam mieszkac na stale,ale na pewno przyczynila sie do tego znajomosc z moją przyjaciółką która jest pól-meksykanka; ] zachwycila mnie cyfra 8,gdy mi je wymieniala po kolei;) brzmi fantastycznie bueheh;]
w Lo aktualnie ucze sie franca i przyznam szczerze ze plakałam zanim zaczelam nauke,gdyz szczerze nienawidzilam tego języka,a niewiele jest szkol ktore pasowaly mi poziomem,profilem,językiem obcym,lokalizacją...i bylam skazana na franca:P przychodzilo mnostwo osob ktore kochaly ten język i ledwo co sie przepychaja..a ja paradoksalnie jestem najlepsza w grupie xD i wiele zalezy od nauczyciela...angielski jest nudny jak dla mnie,a niemiecki-szkoda gadac co mysle....
żem sie rozpisala..:P -
Jestem Hardkorem
-
Chiquita...
-
Just Marcin
A ja bez przesadnego patosu stwierdzę, że chciałem się nauczyć najpierw włoskiego, ale mała moja pragmatyczna część duszy podszepnęła mi, że po włosku to tylko u nich, we Włoszech można się dogadać, a po hiszpańsku to w Am. Płd głównie i Hiszpanii...dużo większy zasięg. A, że język w sumie fajny (na pewno lepszy niż angielski xD) to tak sobie z nim żyję :) -
sha
- bo tak mi sie pewnego dnia ubzduralo
- bo jest to chyba najprostszy jezyk obcy dla Polakow
- bo ma olbrzymi zasieg terytorialny
- bo ma ogromne bogactwo kulturowe (historia, tradycje, kuchnia) i kulturalne (literatura, filmy, muzyka i w ogole szeroko pojeta sztuka)
- bo jego znajomosc przydaje mi sie na codzien
- bo na kierunku jaki studiuje i z jakim wiaze przyszlosc dobrze znac jezyki obce, w tym hiszpanski
- bo tylko po hiszpansku sie moge z tesciami i w ogole wiekszoscia rodziny meza dogadac
-
Luis Martínez
Hola a todos!!
Jestem native speaker (Hiszpan ze mieszka w warszawie). Uczę hiszpanskiego od wielu lat, nie tylko w Polsce, tez wczesniej w Anglii.
Uczę dzieci, młodzież i dorosłych, również języka biznesowego. Lekcje indywidualnie lub w niewielkich grupach.
Obiecuję ze atmosfera bedzie mila i motywująca do nauki. Bedziesz uczyc sie hiszpanskiego jak gdyby był w Hiszpanii!!
Zapraszam!! :)
Hola otra vez!!
Soy un español con amplia experiencia en la enseñanza de mi lengua nativa, en diferentes niveles y campos. He enseñado a niños, adultos, profesionales...
Os aseguro que las clases serán agradables, interesantes y muy productivas.
Así que si queréis aprender mi precioso idioma, contactadme por favor! -
julia
-
A le
-
Daria
Na naszym blogu parę ciekawych artykułów o Hiszpanii i języku hiszpańskim. Zapisz się na nasz newsletter, a dostaniesz 8 dniowy kurs hiszpańskiego BISTRO ESPAÑOL Fábrica de Idiomas na maila: http://www.facebook.com/fabricadeid... lub na http://naukahiszpanskiegowhiszpanii... Do wyboru do koloru, 3 poziomy trudności. Na miły początek dnia. -
Antonio Hiszpanski
Witam,
Udzielam lekcji jezyka hiszpanskiego na kazdym poziomie.
6 lat doswiadczenia w Polsce. Lekcje sa indywidualne. Cen sa nizsze, poniewaz nie trace czasu na dojazdy.
Moja metoda jest wrecz idealna dla osob pracujacych.
Juan Castaneda
hiszpanski.online@gmail.com
GG 37307066
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Hiszpania
- Załóż własne grono tematyczne