uczymy się hiszpańskiego [3765]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • :)

:) a jakich nie polecacie..
  • Galija

Polecam „Hiszpański w 4 tygodnie” wydawnictwa REA, autorki: G.Grudzińska, M. Żywot-Chabrzyk.
    Dobrze opracowana gramatyka, całkiem sporo jak na taki kurs słownictwa, 28 lekcji, ciekawe i powiązane ze sobą dialogi i płyta z nagraniami. Ja po przerobieniu 10 lekcji poszłam na kurs językowy, d razu na drugi semestr – w gramatyce byłam nawet bardziej zaawansowana niż ludzie z grupy. Ale wiadomo, że słownictwa pozna się z takiej książki mniej niż na kursie więc dobrze z jakichś serwisów językowych korzystać równocześnie.
  • Miszael

A ja "Hiszpański w 30 dni" wydawnictwa Langenscheidt.
  • *Necia*

jesli chodzi o samodzielną nauke to polecam to co pan wyzej, a jezeli o dłuzszy kurs to "gente". A najlepiej wyjazd do hiszpani, ja tak zaczynałam
  • :)

"w gramatyce byłam nawet bardziej zaawansowana niż ludzie z grupy." Galija masz chyba rację, ja się zapisałam na kurs początkowy i miałam już 8 lekcji a jedyne czego na lektorka nauczyła to liczenie do 20 , przywitania, pozegnania i alfabetu .. strasznie to wolno idzie
  • Anonim

mam zajęcia na studiach i korzystamy z książki "Espanol en directo"ale to raczej ćwiczeniówka
  • Anonim

>lizku napisała:
    >"ja się
    >zapisałam na kurs początkowy i miałam
    >już 8 lekcji a jedyne czego na lektorka nauczyła
    >to liczenie do 20 , przywitania, pozegnania i alfabetu ..
    >strasznie to wolno idzie

my to mieliśmy na pierwszej lekcji, oby Was nie naciągali na pieniążki na tym kursie
  • Anonim

NUEVO VEN-ciekawa i przejrzysta książka z ćwiczeniami,raczej na poziomie studenckim,bo nastawiona jest na bardzo szybką naukę.
    Ale prawda jest taka,że najwięcej zależy od nauczyciela.
    A co do tego kursu to raczej na pewno jest lipny.Ja na pierwszych zajęciach miałam podstawowe,regularne czasowniki,sporo słówek,cyfry,alfabet,narodowoś ci,zawody i oprócz tego wszystko co wymieniłaś
  • Luthien

ja ucze sie z Nuevo Ven ale nie wiem czy jest taka super ... jak jest np moj twoj jego to nie napisza od razu nasz wasz ich itp rzeczy sie zdarzaja czesto :/ ale ogolnie jakos sie da uczyc :) na razie wspomagam sie repetytorium ale niedlugo pomysle o jakis innych ksiazkach :)

kasia
  • GilmoreGirl

a czy znacie jakas dobra ksiazke typu gramatyka hiszpanska z cwiczeniami ? bo ksiazke do nauki juz nabylam, teraz chcialabym troche poglebiac nabyta tam wiedze :-)
  • górka

cała twórczość dr Wawrykowicz jest całkiem w porządku. Można się spokojnie samemu nauczyć z jej książek.

• Miszael

Dużo ćwiczeń jest w gramtyce Cybulskiej-Janczew oraz Perlina. Jednakże nie znam dobrze klucza, więc nie mogę potwierdzić rzetelności. W tłumaczaniach zagadnień są błędy.
  • Anonim

mi tam się dobrze uczy z Nuevo Ven.
    Ale i tak najwięcej zależy od lektora
  • Anonim

ja tam polecam wszytskie ksiazki, ciwczenia i inne wydawnictwa edelsa z nuevo ven na czele.

sa naprawde dobre bo po 2 latach koncze poziom B2/C1
  • Justyna

a ja sie uczylam z ksiazki espanol de pe a pa a potem z prismy... tylko, ze to bylo na lekcjach w sql..ale ksiazki do najgorszych nie naleza :]...hmm...tylko cena.. :/:/:/
  • Anonim

najlepsza i najprostsza w swojej formie jest "Hiszpanski dla początkujących" Kaziemierza Sabika, fioletowa okładka, cena 29 zeta w Empiku. Dialogi są przestarzałe (czasy komuny chyba to byla 1 wydanie), nie ma kolorowych obrazków - ale kto się chce nauczyc jezyka, zprzyjemnością przebrnie przaez bardzo przystepnie napisana ksiązke. I jest tam wszystko co potrzebne.
  • Zosia

leiho, nie chodzi Ci przypadkiem o książkę "Mówimy po hiszpańsku" Kazimierza Sabika:
    http://www.merlin.com.pl/frontend/t...
    Ja się właśnie z niej uczyłam i też sobie chwalę. Można dokupić też kasety do kompletu.
  • maryś

ja osobiscie polecam zolte ele1.. no i jeszcze 'abc jezyka hiszpanskiego' autor-maria szczepek
  • Anonim

A ja napewno NIE polecam książki "Chicos,Chicas" mam ją w szkole...ale ucze sie również prywatnie i stwierdziłam że tematy są tam beznadziejnie poukładane...:/
  • Kinga

Nie polecam Wam książek pisanych przez Polaków. Szczególnie tych pisanych przez Perlina, Sabika czy Grudzińską. To są książki pisane przed wiekami, mają masę idiotyzmów. Uczą jakichś bzdurnych słów i wyrażeń, których nikt nie używa.
    uczę hiszpańskiego i najbardziej podoba mi się "Espanol sin fronteras". Gramatyka jest tam wyłożona przejrzyście, teksty ciekawe i dużo wyrażeń z języka potocznego.
    A co do słowników, jeżeli tylko znacie angielski dobrze, to korzystajcie ze słowników angielsko-hiszpańskich (np. wspaniały Oxfordu), albo http://www.wordreference.com internetowy. W naszym słowniku polsko-hiszpańskim jest błąd na błędzie i masa jakichś dziwacznych, nieistniejących słów.
    Jeżeli nie znacie angielskiego, ale wasz hiszpański jest już w miarę dobry to sprawdzajcie rzeczy w słowniku hiszpańsko-hiszpańskim.
    No to tyle. :) Powodzenia.
| |

dla wszystkich miłośników pięknej mowy kastylijskiej, zarówno tych początkujących, jak i zaaw...

Fotki

Miejsca grona (0)