-
I (L) P
Piszcie wszystko o miejscach, ktore wedlug Was, warto odwiedzic w Holandii:) -
Mr Super Hans
Ostatnio mi sie przypomniala dosyc ciekawa atrakcja w Holandii:
Wielkie wrota wodne które zostaly zbudowane na kanale wejsciowym do portu w rotterdamie. Maja zaskakującą wielkość. Kazda połówka jest wielkości wieży Eiflfa.
Polecam - robi wrażenie!!
(znajduje sie to blisko Hoek van Holand) -
Senni
Ja polecam moze nie do zwiedzania,ale przejazdzka rowerkiem wzdluz kanalu Wilhelmine....skaczace kroliczki,kaczuski i inne zwierzatka,mijajace Cie"stateczki"<barki> i woda,drzewka....az milo jechac... -
pęka serce.....
Skarżakos
Wagadugu tak dobrze pisze, te wrota sa fantastyczne, warto cos takie zobaczyc sa monumentalne:) -
-
Anonim
ktore warto odwiedzic! hm....mam pare.Okolice LISSE,sa tam pola kwiatowe i miejsce zwane KEUKENHOF park kwiatowy-cos niesamowitego,polecam cos zapalic przed!.Tradycyjne lodzie rybackie w porcie HOORN-jezeli ktos jest zainteresowany tym tematem.W rotterdamie zas polecam jeszcze jedno miejsce o nazwie KIJK-KUBUS(domy z szescianow)projektu Pieta Bloma jak dobrze pamietam to z 56r, jest tam mieszkanie dla zwiedzajacych nr teraz nie pamietam-b ciekawe miejcse.W den haag polecam MADURODAM miniaturowe miasto zapelnione budowlami z roznych holenderskich miast tu tez polecam cos zapalic przed wejsciem!.Jezu duzo by pisac co jest ciekawe....CALA HOLANDIA JEST CIEKAWA NA SWOJ SP.....
ale polecam jeszcze miasta LEIDEN,GOUDA,i oczywiscie AMSTERDAM!!!!!....
MILEGO ZWIEDZANIA -
Perilla
no dobra, Keukenhof jest fajny, natomiast madurodam mozna sobie odpuscic...polecam jeszcze Kroeller-Mueller museum: polaczenie muzeum z parkiem . duzo van Gogha , Rembrandta etc. a w patku rzezby:)
Amsterdam polecam alae lepiej w tygodniu niz w weekend..za duzo ludzi. lepszy moim zdaniem jest Utrecht. ladny, studencki i relaxed. -
Anonim
-
Perilla
aha. tak czy siak jest zapchany ale w tygodniu mniej i nie trzeba duzo czekac zeby jakies muzea sobie pozwiedzac:) -
Krzych
-
Monique
Willemstad na poludnie od Rotterdamu...
Przesliczne male miasteczko portowe, ktore przyciaga mnie tam jak magnez kilkarazy do roku.... -
Anonim
-
I (L) P
-
Anonim
a co poza tym? jakies inne propozycje?; ] jade tam 5go VIII i nie wiem kompletnie gdzie pojechac.. (?) co zwiedic. (?) piszcie... blagam!! -
Anonim
wlasnie wrocilam z wyspy Texel ( pierwsza z Wysp Fryzyjskich ) tam jest super!!!!! polecam goraco to miejsce a szczegolnie plaze i Vuurtoren! mozna sie tam dostac promem z Den Helder, bardzo przyjemna przejazdzka! -
K.
ja polecam Tilburg i niedaleko położone 'wioski' (w porównaniu z polskimi to bardziej na małe miasta wyglądają) np. Oisterwijk. Urocze - byłam przez tydzień na wymianie i odniosłam pozytywne wrażenie:)
Poza tym niedaleko jest Efeling - jelsi ktoś lubi parki rozrywki :) -
Karolina
cały Amsterdam to miasto jak z pocztówki:) przepiękny!do mieszkania polecam hostel StayOk na Kloveniersburgwal 97- w samym centrum zaraz obok dam i red lights street; boscy ludzie z caalego swiata, oglonie wesolo;)
ciekawy jest takze rotterdam- ponad 60% imigratnow wiec trudno swobodnie pogadac z kims po angielsku.szukajac swojego hotelu przez 3 godziny błakalam sie po jakis china, surinam, india , maroko -town...miasto ma zupelnie inny klimat, nowoczesne, bardziej kosmopolityczne niz amsterdam chociaz ogolnie brzydsze.polecam klub now#wow! -
Anonim
cztery miesiące spędziłam w Smilde koło Assen, koło Groningen. pola, kwiaty, jeziorko, nad którym można opalać się topless i nie będą się na ciebie gapić obleśne staruchy, tak jak ma to miejsce w Polsce. Według mnie holenderska wieś jest piękna. Większe miasta - szczególnie Amsterdam - pełne turystów i hałasu - odpadają. -
Kama
Polecam Dordrecht - male miasteczko okolo 20 km na pld. od Rotterdamu. Chyba jedno z najstrszych miasteczek w Holandii, które nie zostało zniszczone podczas wojny.
Do podziwiania: Kościół Groote Kerk (XIII-XVII w.), Ratusz (XIV w.) z neoklasycystyczną fasadą z XIX w., domy i bramy z XVI-XVII w.
-
Karolek
nom scheveningem..mozesz zobaczyc wiatraki w qrcze jak to ise nazywalo...kinder cos ...sory ni pamietam...safari- na ktorym cholera ni bylam (==)! (><)! i efteling -wesole miastexzko..tym razem tez tam ni bylam ale do dzis pamietam jak ise swietnie bawilam...moj ojciec byl w muzeum figur woskowych madame tisso(ni iwm jak to ise pisze) ale tez ni iwm gdzie to ^^" a madurodoam...wejsciowka droga...chyba ok 12-15 euro ale warto....bylam tam jako mala dizewczynka...w tym roku niewiele zwiedzilam wiec mam ubytki w pamieci ^^" -
ras.ta
heh, ja właśnie bedę w Scheveningen...:)juz się doczekać nie mogę :))))))))))