- 1
- 2
-
ANDY
1. Czy zawieszenia w waszych Civic'czkach są takie niskie, że haczycie dosłownie o każdy krawężnik, bo w 5gen miałem dość niskie zawieszenie, ale teraz jak kupiłem 6 gen to już chyba przesada. nie mogę szybciej przejechać po normalnym progu zwalniającym bo zaczepiam, a krawężniki w centrum wawy to już prawdziwa makabra, no ale cż w myśl zasady czym dupa kierowcy bliżej asfaltu tym lepiej nie podnoszę, tylko walczę z przeciwnościami losu; )
2. czy niemiecki cvc 6gen miał jakąś specjalnie obniżoną wersję zawieszenia? -
Anonim
1. wlasnie ja nie mam niskiego zawiasu, co nie znaczy że jest miękki, ale mógłby byc bardziej twardy :]
2. nie wiem -
Los Danie(L)os
Ja mam 6 gen. ze sportowymi sprężynami, obniżonymi. To jest dopiero makabra jesli chodzi o krawężniki. Ta częsć zderzaka co jest zawinięta pod spód samochodu już dawno jest u mnie w kawałkach. Mam też pogiętą podporę wachacza z produ ( raz zawiesiłem się na krawężniku) Pozatym jest strasznie twarda, ale za to ładnie wchodzi w zakręty.
Cos za cos. -
Piotrek
i uwazajcie na miski olejowe bo dopiero wtedy moze pojawic sie porblem :)
pozdr -
-
ANDY
no niestety ja wjezdzam tylko na parkingi, a jak tam nie ma miejsca to nie ma co marzyc o parkowaniu na chodniku, chyba, ze jakoś ukradkiem przemkne przez przejście dla pieszych w miejscu dla wózków inwalidzkich :D a no i ponawiam to pytanie o niemieckie zawieszenie... byla jakas specjalna wersja niższa, czy nie? -
Music by Vtec
raczej nie bylo. jak szukalem swojej to nie widzialem zadnych specjalnych wersji tym bardziej z niemiec. moja jest ze szwajcarii w wersji type s widzialem na necie ze wyzej stoja wiec musiala byc choc troche zglebiona. wiec nawet nie probuje pod krawezniki podjezdzac bo dokladka pod zderzakiem by za dlugo nie wytrzymala. ladnie wyglada ale w polskich realiach nie praktyczna :/ -
C'MON!!!
-
ANDY
ja myślałem że rozwiąże problem wjeżdżając w niedostępne miejsca tyłem, ale muszę powiedzieć, że wiele wyżej się nie zmieszczę, bo zahaczam tłumikiem. optymalnym wyjściem jest najazd na przeszkodę(krawężnik) pod kątem 45 stopni tyłem lewą stroną <lol>. -
Bartollomeo
Jest jeszcze technika podjeżdżania równolegle do krawężnika, fajera na maxa w prawo i najazd prawym przednim kołem. Wtedy zderzak nachodzi później i nie zahaczymy. Wada jest taka, że prawie nigdy nie ma tyle miejsca żeby wykonać ten manewr; ) -
Music by Vtec
najlepiej odpuscic wjezdzanie pod krawezniki :) lepiej znalezc miejsce dalej niz cos urwac -
*Marco Polo*
może ktoś po prostu obniżył sobie autko i tylko tyle. mam zawias p.-40 t.-30 zawias K.A.W. i bardzo nie narzekam, ale owszem przycierki są czeste... ; )
-
ANDY
no i będąc na majówce widziałem śmierć civica. biedactwo wpadło na próg zwalniajacy chyba z 60 km/h. Próg ułożyli jacyś robole co jezdza polonezem chyba, bo był tak wysoki ze ja musiałem tam tedy przejezdzac trawnikiem, bo poprostu nie mialem realnych szans. na dodatek nie było go dokładnie wudać, bo byl z kostki bauma na parkingu. makabra. wlascicielka byla zrozpaczona bo zgubila michę, cały układ wydechowy , zderzak, i pogięła blachy jeszcze; / -
Szymon
NIE wiem mzoe jest inaczej bo mam sedana 97 z niemiec ale w sumie krawezniki i muldy mi nie straszne. Codziennie na lwoskiej parkuje od taki nie am problemu w sumie. -
Anonim
Co "FURA SKÓRA I KOMÓRA", a zawieszenie niskie przy każdym krawężniku robi "crach"? Gratulacje dla szpanerów.<LOL2>
Niskie zawieszenie jest spoko, ale nie na polskie drogi. -
Anonim
jesli znasz sie na temacie hond, to powinnas wiedziec,ze samochody tej marki "seryjnie" zawieszone sa nisko nad ziemia, wiec owe stwierdzenie: skora, fura i komora.. oraz okreslenie kierownikow hond:) mianem "szpanerow" jest niezbyt celnym zabiegiem... a "crach" jak okreslasz nie sprawia przeciez nikomu przyjemnosci, a jesli dbasz o swoj samochod to chyba celowo tego nie robisz.
musze sie jednak zgodzic z ostatnia czescia Twojej wypowiedzi, ze niskie zawieszenie, nie sprzyja na polskich drogach, lecz bez przesady, gdyz niskie zawieszenie to pojecie wzgledne... -
Rygybaga
-
Anonim
>okreslenie kierownikow hond:) mianem "szpanerow" jest
>niezbyt celnym zabiegiem... a "crach" jak okreslasz nie
>sprawia przeciez nikomu przyjemnosci, a jesli dbasz o swoj
>samochod to chyba celowo tego nie robisz.
>
>musze sie jednak zgodzic z ostatnia czescia Twojej
>wypowiedzi, ze niskie zawieszenie, nie sprzyja na polskich
>drogach, lecz bez przesady, gdyz niskie zawieszenie to
>pojecie wzgledne...
Kolego, bez nerwów. To była lekko ironiczna forma. Tak, wiem, znam się.
Wszystko może być pojęciem względnym.
Taaa jasne. Dla przyjemności sobie sprawdzam, a co tam wjadę w krawężnik, żeby usłyszeć to cuuuudowne "crach".XDDDD (biorąc pod uwagę, że jak narazie jestem tylko FANEM tego auta to mogę sobie wjechaćXD -
Anonim
TY kobieto to lepiej do garów idz a nie bedziesz tutaj pisała!!!!!!!!!!! -
Anonim
>Andro napisał
>TY kobieto to lepiej do garów idz a nie bedziesz tutaj
>pisała!!!!!!!!!!!
Dziękuję za tak obfity wyraz tolerancji w stosunku do człowieka odmiennej płci. Co za szacunek do drugiej osoby! Doprawdy wymowny. To, że jestem kobieta jest moją wielką zaletą.
Jeśli jest Pan głodny to proszę odwiedzić kuchnie i te, jak Pan to określił "gary".
Ok. Może i się idealnie na Hondach nie znam, ale to nie znaczy, że ma Pan prawo mnie wyzywać. Poza tym to grono po to jest, żeby wymieniać się doświadczeniami i opiniami. Jeśli kogoś obraziłam określeniem "FURA SKÓRA I KOMÓRA" to przepraszam, to nie było moim celem. To był żart. -
Anonim
ale ja sie nie denerwuje:).. wyrazilem tylko swoja opinie co do kwestii przez Ciebie wypowiedzianychi nie nie bylo w niej zlosci.
niemniej jednak pamietaj:) o tym, ze "Honda jest jak czlonek rodziny:) kiedy ja masz dbasz o to, by byla w dobrej kondycji":)
i tym oto zwrotem koncze wypowiedz:) pzdr
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne