honda civic fan club [1414]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ANDY

>Andro napisał
    >TY kobieto to lepiej do garów idz a nie bedziesz tutaj
    >pisała!!!!!!!!!!!

nie no żena normalnie tam gdzieś na forum jest temat o kulturze itd w którym poruszyliśmy temat przesiadki z golfa do Civ'a. Jak jezdzisz hondą to zachowaj twarz. człowieku pomyśl za nim coś napiszesz. widzę, że kilka postów niżej udało się w cywilizowany sposób Kolezance wytłumaczyc ocb z tymi crrrrrachhhami o krawezniki i inne przedmioty. Ja myslę ze trzeba Dorotę przekonac do zakupu i niech sama na własnej skórze powalczy z terenem :D. a co do fura/komora/skora chyba tekst tak oklepany ze nie wiem czemu taka burza sie zrobila....

BTW: Andro jest Kałuszyńskim ministrantem i ma 14 lat <LOL2> a podejrzewam ze jego szczytem marzen jest golf z wieeeelkim spojlerem. poczytajcie jego profil :D
  • Anonim

Spoko Łukasz:) ADNY dzięki.
    Mnie nie trzeba przekonywać, ale taki zakup jak Honda Civic to nie mały wydatek, więc trochę czasu upłynie zanim ją kupię.:P
  • Anonim

Czy nie uważasz, że bez marzycieli ten świat byłby nudny? To dobrze, że on marzy. Nie wiesz, co jest szczytem jego marzeń to nie spekuluj. Nie rozumiem tego prześmiewczego tonu. Sam na początku piszesz "człowieku pomyśl za nim coś napiszesz" a teraz krytykujesz go?
    Ja też nie mam Hondy, a gdyby nawet Golfy są fajne, a tuning to sztuka.
  • ANDY

Prześmiewczy ton... no fakt moja wada :D pewnie sporo ludzi mnie dla tego nie akceptuje na początku ale później staje sie zaletą. Whatever... Honda nie musi być dużym wydatkiem. Ceny głównie zależą od stanu technicznego. Czasem można trafić super okazję bo ktoś kto sprzedaje się nie do końca zna. Możesz zacząć od IV gen która naprawdę oddaje w 100% japońskiego ducha motoryzacji. Można kupić naprawdę fajny egzemplarz za niewielkie pieniądze... niestety problem niskiego zawieszenia pozostanie :D
  • Anonim

Jasnym jest, że chcę w dobrym stanie technicznym.
    Dobre z tym zawieszeniem.XDDD
  • PiotrG- www twojeautozniemiec.pl

W Niemczech ze 4 lata temu do Civa EJ9 założyłem Koni, gazowo olejowe z ustawianą wysokością + sprężyny sportowe + 205/16/45 Aluety + dystanse na tył H&R na dłuższych szpilkach. Do tego krótsza skrzynia biegów. Nieważne. Zawieszenie sportowe do jazdy po Niemczech jeździłem bez problemu na najniższej wysokości. Zakręty w sumie z każdą prędkością można było brać. Nawet w Polsce na najwyższej wysokości nie było problemu. Samochód był jak przyklejony. Dla porównania Toruńska przy Powązkach na tych znanych ostrych zakrętach z kumplem trenowaliśmy jedną nocą w lato bo był mały ruch około 20 razy z coraz większą prędkością. Wynik najlepszy w stronę od dw.zachodniego to wg licznika (kolega patrzył na licznik), także teoretycznie ok 168 po dwóch pasach..... bez przegięcia trzeci pas był jako rezerwa ale nie korzystałem. . .

W Polsce niestety na najwyższej wysokości auto było za niskie na niektóre progi i niestety kilka razy w Wawie musiałem zawracać przed progiem i obierać inną drogę do celu. Do tego wszystkie nierówności czuło się idealnie. . . Cudowny samochód ale jak już trochę mnie wytrzęsło sprzedałem komuś z pod Warszawy. Teraz on może sobie szaleć.

Co do szpanerstwa ......... przecież Civici to jedne z najładniejszych samochodów, więc raczej sam fakt posiadania Civa jest swojego rodzaju szpanerstwem.

Pozdr. All
  • PiotrG- www twojeautozniemiec.pl

A jeszcze jedno, przy wyborze Civica Japońskiej produkcji, części zewnętrzne nie są najważniejsze ponieważ Civic ma cienką blachę..........najważniejsza jest rama i płyta podłogowa, ponieważ jest to lekki i delikatny samochód. Po każdym wypadku czy obcierce auto jest raczej nie do wyprowadzenia tak jak komputery/maszyny go wyprodukowały co do ułamka milimetra. Jak Japoński to lepiej kupić bez tuningu z pierwszej ręki z dużym przebiegiem realnym nawet typu 300.000-350.000km bo spokojnie tym autem się pojeździ ze 100.000km niż kupić powypadkowy. To info z własnego doświadczenia to co przyprowadzam do komisów w kraju.
  • Anonim

http://moto.allegro.pl/item37709424...
    co sądzicie o tym?
  • R

Witam,
    Moze mi ktos polecic niedrogie a w miare dobre sprezyny delikatnie obnizajace (bez rzutu na cycki) zawieszenie.Moze ktos ma do sprzedania?? info na priv
    Dzieki
  • ®Martini®

Ja polecam pod seryjne amory Eibach Pro Kit. Cena max 500zl
  • ★sweet dreadi★

>PiotrG- www twojeautozniemiec.pl napisał
    >W Niemczech ze 4 lata temu do Civa EJ9 założyłem Koni,
    >gazowo olejowe z ustawianą wysokością + sprężyny
    >sportowe + 205/16/45 Aluety + dystanse na tył H&R na
    >dłuższych szpilkach. Do tego krótsza skrzynia biegów.
    >Nieważne. Zawieszenie sportowe do jazdy po Niemczech
    >jeździłem bez problemu na najniższej wysokości. Zakręty
    >w sumie z każdą prędkością można było brać. Nawet w
    >Polsce na najwyższej wysokości nie było problemu.
    >Samochód był jak przyklejony. Dla porównania Toruńska
    >przy Powązkach na tych znanych ostrych zakrętach z kumplem
    >trenowaliśmy jedną nocą w lato bo był mały ruch około
    >20 razy z coraz większą prędkością. Wynik najlepszy w
    >stronę od dw.zachodniego to wg licznika (kolega patrzył na
    >licznik), także teoretycznie ok 168 po dwóch pasach.....
    >bez przegięcia trzeci pas był jako rezerwa ale nie
    >korzystałem. . .

W tej chwili o toruńskiej można zapomnieć, jazda po tych wertepach to jakiś horror - przynajmniej mój Henryk ma sportowe usztywnione zawieszenie, przez co jest jeszcze twardszy i ciężko znosi podobne warunki :P