honda civic fan club [1414]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam. Powoli przymierzam się do zakupu pierwszego w swoim życiu samochodu i bardzo mi się spodobał samochodzik w tej wersji. I teraz prośba do was może ktoś posiada takie cacko i może co nie co powiedzieć o osiągach, przyjemności z jazdy, spalaniu itp. Nie jestem jeszcze zdecydowany czy ma być to sedan czy hatchback, chociaż osobiście bardziej mi się podoba sedan bo jest większy. No więc jeżeli ktoś posiada/jeździł proszę o opinie.

Aha jeszcze jedno pytanie... Jaka jest różnica między 1.5 Vtec Eco a 1.5 Vtec ?
  • Schludny skurwiel!

nie ma czegos takiego jak 1.5 vtec... chyba, że mowa o japońskim d15b...
  • /\/\!chc!oo

i tu muszę Cię poprawić...w wersji z 1995 roku , hb Civic o pojemności 1.5 ma silnik vtec :

# D15Z3, SOHC VTEC-E, 16V, 1493 cm, 90 KM
    # D15Z8, SOHC VTEC-E, 16V, 1493 cm, 114 KM
    # D15Z8E, SOHC VTEC, 16V, 1493 cm, 115 KM
  • Schludny skurwiel!

ale to są VTEC-Econo... a z tym ostatnim to się nie spotkałem w Europie...
  • kejkej

Buda ek3 (lata 96-00) wersja econo d15z6 114hp :)
    Dziwne ze sie nie spotkales bo jezdzi tego calkiem sporo zarowno angoli jak i 3D :P
  • Schludny skurwiel!

nie spotkałem się z oznaczeniem silnika d15z8e...
  • Anonim

to znaczy że Civic VIgen z silnikiem 1.5 vtec występuje tylko w wersji economy ?
  • /\/\!chc!oo

w VI generacji tak
  • Anonim

zarówno hatchback i sedan ? Bo na allegro widziałem np ten http://moto.allegro.pl/item49205083...
    koleś nic nie wspomina nic że to economy więc myślałem może jest że wychodziły 2 wersje... No ale jeżeli tak to spoko

Jeszcze tylko prosiłbym o jakieś opinie o nim... czy w ogóle warto dać za niego tyle kasy ?
  • /\/\!chc!oo

ładny stan ... elektrycznie sterowane szyby, fotele nieprzyjarane ... negocjuj zeby troche zdjął z ceny ...ale ogólnie bym polecił
  • /\/\!chc!oo

...choć wolę Hanie z przed face lifta; p ...
  • GóraL

sam posiadam takowa w sedanie z silnikiem d15z6. Mimo dosc dlugich przelozen skrzyni biegow samochod moze sluzyc zarowno do mocniejszej jazdy jak i ekonomii( w miescie spalanie ok 7,5/100).
    polecam!
  • Misiek

rowniez mam ten silniczek i polecam. spalanie w miescie ok. 7,5l na trasie (ale trzymalem go glownie na wysokich obrotach i byla wlaczona klima) wyszlo mi 6,5l. Polecam
  • Anonim

a jak z przyśpieszeniem 0-100km/h ? Nie leni się ? :P
  • GóraL

seryjnie ma 10,5
    u mnie po lekkich modach minimalnie ponizej 10.
  • Anonim

no to w sumie ładnie, chyba się zdecyduje... jeszcze tylko pozostał dylemat hatchback czy sedan...; )
  • Jakub Pałczyński

Sam się zastanawiam nad tym silnikiem, ale na pewno bedzie to Hatchback:D Tylko w Polsce chyba ciezko znalezc zadbanego v-teca...
  • /\/\!chc!oo

tu bym akurat polemizował ...
  • Stajo7

Witam, także się rozglądam za hatchbackiem z silnikiem 1.5 Vtec 114KM; ) zastanawiam sie tez nad coupe 1.6 105 KM co polecacie?
  • ☻ eMKa ☻

Civic 1.5 VTEC 114KM Hatchback - tak, tak, tak!; ) jak najbardziej polecam. Jak się przyciśnie to śmiga całkiem ładnie, w mieście bez problemu (nieduża, wszędzie się zmieści;), komfort jazdy bardzo OK, z tym, że jest twarda i niska, więc na naszych drogach trzeba niestety uważać.