-
Anonim
Witam. Powoli przymierzam się do zakupu pierwszego w swoim życiu samochodu i bardzo mi się spodobał samochodzik w tej wersji. I teraz prośba do was może ktoś posiada takie cacko i może co nie co powiedzieć o osiągach, przyjemności z jazdy, spalaniu itp. Nie jestem jeszcze zdecydowany czy ma być to sedan czy hatchback, chociaż osobiście bardziej mi się podoba sedan bo jest większy. No więc jeżeli ktoś posiada/jeździł proszę o opinie.
Aha jeszcze jedno pytanie... Jaka jest różnica między 1.5 Vtec Eco a 1.5 Vtec ? -
Schludny skurwiel!
nie ma czegos takiego jak 1.5 vtec... chyba, że mowa o japońskim d15b... -
/\/\!chc!oo
i tu muszę Cię poprawić...w wersji z 1995 roku , hb Civic o pojemności 1.5 ma silnik vtec :
# D15Z3, SOHC VTEC-E, 16V, 1493 cm, 90 KM
# D15Z8, SOHC VTEC-E, 16V, 1493 cm, 114 KM
# D15Z8E, SOHC VTEC, 16V, 1493 cm, 115 KM -
Schludny skurwiel!
ale to są VTEC-Econo... a z tym ostatnim to się nie spotkałem w Europie... -
-
kejkej
Buda ek3 (lata 96-00) wersja econo d15z6 114hp :)
Dziwne ze sie nie spotkales bo jezdzi tego calkiem sporo zarowno angoli jak i 3D :P -
Schludny skurwiel!
-
Anonim
to znaczy że Civic VIgen z silnikiem 1.5 vtec występuje tylko w wersji economy ? -
/\/\!chc!oo
-
Anonim
zarówno hatchback i sedan ? Bo na allegro widziałem np ten http://moto.allegro.pl/item49205083...
koleś nic nie wspomina nic że to economy więc myślałem może jest że wychodziły 2 wersje... No ale jeżeli tak to spoko
Jeszcze tylko prosiłbym o jakieś opinie o nim... czy w ogóle warto dać za niego tyle kasy ? -
/\/\!chc!oo
ładny stan ... elektrycznie sterowane szyby, fotele nieprzyjarane ... negocjuj zeby troche zdjął z ceny ...ale ogólnie bym polecił -
/\/\!chc!oo
-
GóraL
sam posiadam takowa w sedanie z silnikiem d15z6. Mimo dosc dlugich przelozen skrzyni biegow samochod moze sluzyc zarowno do mocniejszej jazdy jak i ekonomii( w miescie spalanie ok 7,5/100).
polecam! -
Misiek
rowniez mam ten silniczek i polecam. spalanie w miescie ok. 7,5l na trasie (ale trzymalem go glownie na wysokich obrotach i byla wlaczona klima) wyszlo mi 6,5l. Polecam -
Anonim
-
GóraL
-
Anonim
no to w sumie ładnie, chyba się zdecyduje... jeszcze tylko pozostał dylemat hatchback czy sedan...; ) -
Jakub Pałczyński
Sam się zastanawiam nad tym silnikiem, ale na pewno bedzie to Hatchback:D Tylko w Polsce chyba ciezko znalezc zadbanego v-teca... -
/\/\!chc!oo
-
Stajo7
Witam, także się rozglądam za hatchbackiem z silnikiem 1.5 Vtec 114KM; ) zastanawiam sie tez nad coupe 1.6 105 KM co polecacie? -
☻ eMKa ☻
Civic 1.5 VTEC 114KM Hatchback - tak, tak, tak!; ) jak najbardziej polecam. Jak się przyciśnie to śmiga całkiem ładnie, w mieście bez problemu (nieduża, wszędzie się zmieści;), komfort jazdy bardzo OK, z tym, że jest twarda i niska, więc na naszych drogach trzeba niestety uważać.
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne