-
Kamil Goździuk
ja szukam dużego bagażnika bo mój głośnik zajmuje sporo miejsca i jeszcze chce aby tam się coś zmieściło większego a nie tylko plecak z ciuchami i chce aby był samochód dynamiczny i tak w planach wymienić kompletny dolot i wydech na sportowe i trudno mi się zdecydować na wersje nadwozia jak i na rodzaj silnika
-
Duff
No to jeżeli potrzebujesz bagażnika na audio i jeszcze oczekujesz praktyczności, to szukaj wersji 5d (liftback), Aerodeck. Szukaj silników 1.5 VTEC (D15Z8 albo D15Z8E) albo 1.8 vti 169 KM (B18C4) -
Kamil Goździuk
właśnie takich szukam tylko trudno takie dostrzec aby był w dobrej cenie i jakościowo dobry w stanie technicznym a 1.8 ile by palił bo nie wiem czy to prawda że koło 11 przy ostrej jezdzie -
Duff
Przy ostrej jeździe to tak, nawet więcej . Jednak gdy jeździsz "normalnie", czyli nie ciśniesz ciągle do VTECa, to spalanie będzie znośne, w granicach 10 litrów. Tylko pamiętaj: takich silników, zwłaszcza tych z VTECiem ,na gaz się nie przerabia, bo tam nie ma samoregulacji zaworów. Szukaj dokładnie po ogłoszeniach. Dużo 5d i Aerodecków jest z polskiego salonu. Jeśli jesteś z Warszawy, to polecam http://www.perfect-car.pl Ceny niekiedy są wyższe, niż średnia, ale stan samochodów bardzo zadowalający. Sam tam kupiłem swoją [H]. -
-
Kamil Goździuk
a dlaczego nie przerabia się na gaz słyszałem opinie że mazdy i hondy rewelacyjnie znoszą gazowanie tylko w dobrym zakładzie trzeba założyc i dobrej firmy z szybka listwa tylko tych starszych nie gazować ale nie wiem czy ja swoja bede próbował pierwsze zobaczy ile benzyny będzie mi łykać
1.8 naprawdę sprawia tak przyjemność z jazdy jak to wszyscy mówią
nie jestem z WWa tylko z Zamościa i po konkretna hanie mam daleko trochę -
Duff
Można zagazować Hondę, wszystko da się podłączyć pod LPG, nawet diesla. Hondy są wysokoobrotowe i nie mają samoregulacji zaworów. Trzeba częściej to kontrolować. Szczególnie silniki VTEC nie nadają się do tego. Zwykłe 1.4 albo 1.3 można zagazować, ale na pewno nie można powiedzieć, że Hondy to dobrze znoszą. Co do 1.8 (B18C4), to nie jeździłem tym nigdy, ale każdy posiadacz mówi, że fun z jazdy jest przeogromny. -
Kamil Goździuk
aha dobrze wiedzieć już mi się niejasności chyba wyczerpały wielkie dzięki -
Mrówa
>Duff napisał
>Można zagazować Hondę, wszystko da się podłączyć pod
>LPG, nawet diesla. Hondy są wysokoobrotowe i nie mają
>samoregulacji zaworów. Trzeba częściej to kontrolować.
>Szczególnie silniki VTEC nie nadają się do tego. Zwykłe
>1.4 albo 1.3 można zagazować, ale na pewno nie można
>powiedzieć, że Hondy to dobrze znoszą. Co do 1.8 (B18C4),
>to nie jeździłem tym nigdy, ale każdy posiadacz mówi,
>że fun z jazdy jest przeogromny.
no VTi sie nie oplaca jak mam d15b2 na lpg to szczeze wali mnie to ze ma gaz a jade za 2zl poza tym ja slyszalem ze nawet na Vtec-u gaz dobrze dziala i nie ma z nim problemow kolega ma d15z6 i szczeze na gazie nie ma tragedii wiadomo ubytki mocy sa ale nie ma co gadac a pamietam ze ty gazu nie miales wiec nie mow:P a co do samo regulacjii no to wiesz kiedys uslyszysz ze zawory klepia albo juz beda wyje*ane na maxa ^^ -
Sławek Kołodziejczyk
Witam. Mam problem z przednimi wycieraczkami (nie dzialaja) najlepsze jest to ze spryskiwacze i tylna wycieraczka dzialaja. Mechanizm wycieraczek po podpieciu do akumulatora dziala wiec problem jest gdzies indziej tylko nie wiem czy jest to jakis przekaznik czy przelacznik przy kierownicy :/ Jezeli ktos wiec co to moze byc prsze o pomoc. Chociaz wskazac miejsce w ktorym znajduje sie przekaznik odpowiedzialny za wycieraczki bo bezpieczniki sa wszystkie dobre (chodzi o honde civic 1.4 iS rok 96 5 drzwi) -
Misiek
-
M C
jak rozpoznać który to silnik Nie chodzi mi oczywiście o pojemność tylko o oznaczenia np. d15z8 d15z3 itp????
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne