honda civic fan club [1414]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam mama takie pytanie do posiadaczy takiej oto hondy, zakupilem ja niedawno i zadziwia mnie jedno chodzi o komputer i o dziwne pikanie w silniku. gdy jest wylaczony ze srodka wydobywa sie delikatne rownomierne pikanie ?? oco chodzi ?? czy to jest cos nie tak ?? nie wiem czy dobrze sprecyzowalem pytanie ale naprawde dziwne to; P rocznik 93.
  • ŻURAWski Michał<::.PIXEL.::>

witam,
    skąd te pikanie? czy jest caly czas, czy roznie?
    masz autoalarm?
  • Anonim

nie mma autoalarmu, to jest caly czas, dzwonilem do typka i powiedzial ze to komputer. to jest slyszalne jak sie przystawi ucho do silnika a jak jest sie cicho to slychac to nawet w odleglosci 1 metra

a czy masz w samochodzie podłączone bajery z oświetleniem:]
    mam na mysli zegary, nawiew (indiglo) itp?
    Bo jezeli masz inwerter to napewno on piszczy.
  • Anonim

ona nie ma bajerow jesli chodzi o oswietlenie itp. ma nawiew
    przesle Ci aukcje

http://www.moto.allegro.pl/item5641...

ta kupilem wlasnie ma 144 000 przebiegu udokumentowane. chodzi bardzo dobrze, mam tylko problem z nawiewem bo cos tam wpadlo i chrobocze ale to naprawie jakos.

ciezko gdybac...
    jak jestes z wawy to mozesz podjechac i zerkne.
  • Anonim

hmm... moim zdaniem to napewno nie komputer, jeśli byloby coś z kompem to byloby slychac to pikanie w srodku, przy siedzeniu pasazera najbardziej. Pikanie wydobywa sie ze środka silnika?
  • Anonim

dokladnie tak. takie delikatne pikanie, jest rowne. caly czas zastanawiam sie co to za dzwiek. zadzwonie dzis do hondy i moze oni mi powiedza. Moge podjechac jakos w poniedzialek, moze napisze do Ciebie na gg jakos wieczorem dzis. byl bym wdzieczny za pomoc.
  • Anonim

autoalarmu nie ma a immobilizer?
  • Anonim

imobilajzer musi byc oddzielne wejscie ?? ja mam tylko kluczyk i nic pozatym. dzwiek wydobywa sie patrzac z przodu silnika po lewej stronie ale nie centralnie z silnika tylko obok, dobrze slychac ten dzwiek przy nadkolu. tak jakby swierszcz.
  • Anonim

Dobra sprawdzilem to dokladniej i znalazlem, jest to taka mala kostka prostokatna ktora jest bezposrednio podlaczona do akumulatora i nigdzie indziej ?? czy to jakis czujnik ?? mi sie wydaje ze keidys tam mogl byc alarm albo cos w tym rodzaju. Nie wiem czy mam to wypieprzyc czy ma to byc ? W sumie to nic mi nie przeszkadza ani nie wplywa to na dzialanie samochodu.

2 pytanie taki maly kremowo przezroczysty zbiorniczek. po lewej stronie przy samym chlodzeniu co to ?? Wiem ze to odkrecilem i jest puste xD a obok jest chlodnica i tez ma korek, to jest razem polaczone.

Wiem jestem amator, ale proboje w to webrnac, zaczyna mnie to Ciekawic i to bardzo :)
  • Anonim

To jak pomoze mi ktos ?? i powie cos na ten temat ?
  • Anonim

jak nie jest do niczego podlaczone a sobie pika tylko to raczej nie jest zbytnio potrzebne.
    a ten zbiorniczek obok chlodnicy to zbiorniczek wyrownawczy zapewne i raczej pusty byc nie powinien :)
  • Anonim

cos tam jest, a co tam mam dolac ??
  • The Power Of Dreams !!!!

plyn do chlodnic np. borygo petrygo jakis mieszalny. na cpnie Ci pomoga jak zapytasz?P
  • Anonim

dalem rade, kolega mi juz pomogl :P nie ma to jak byc zielony w tym temacie, no ale powoli chwytam :)
  • ZaMeK

Siemanko
    Kumpel ostatno zakupil sedana Vgen z silnikiem 1,5l 16v i nie jest pewny czy to moze byc V-TEC
    jak on moze to sprawdzic, a i jeszcze ile ten silnik ma konikow ??
    Dodam ze autko jest w wersji amerykanskiej.
    Pozdrawiam
  • Anonim

najprosciej to sprawdzic nr silnika, jesli ma d15b2 to ma 90 KM , vtec o pojemnosci 1.5 litra w V generacji nie wystepowal, jesli ma vteca to pojemnosc 1.6 i nr silnika prawdopodobnie d16z5
  • AniołStraż

i ok 125 hp ( jezeli to 5 gen v tec )
  • Szoszo

powiedzcie prosze co to za zbiorniczek przy wlewie plynu do spryskiwaczy jakby co to 1.4 silnik 96r. ale to we wszystkich tak samo chyba jest