honda civic fan club [1414]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rafał :)

Tak jak w temacie. Jaki najlepiej zalać?
  • Anonim

Trochę z dupy to pytanie bo nawet nie napisałeś na czym teraz jeździsz, czy żre Ci coś oleju itd. Ale jak coś to Motula lej, na pewno się nie zawiedziesz:)

własnie nie bardzo wiem na czym jeżdże a olej mi niestety bierze. Co zrobić żeby mniej mi go brała?:)
  • kefir

a jaki masz silnik, ile am przelotu twoja hania??ile ci bierze itp.... stary troszke informacji jesli chcesz odpowiedzi na pytanie...

1.6 ESi 170tys. km ale nie mam pewności czy prawdziwy a wzieła coś troche mniej niż litr na 100km
  • kefir

cooooooooooooooooooooooooooooo oooooo?? litr na 100 kilometrow???

ups sorki na 500 pomyłka:)

samochod kopa ma konkretnego:) no ale bierze mi ten olej zrobiłem nim dopiero 500km i wzieła mi niecały litr
  • kefir

stary litra na 500 kilometrow, ja mam civa 1.5 z 94 roku i bierze mi litra, moze poltora na 10-12 tys km, wiec cos jest nie tak

wiem że coś jest nie tak i muszę dać do mechanika ale po naprawie musze zalać jakiś dobry olej. No i po pierwsze nie wiem czego to może być przyczyna typy mechanika to: uszczelniacze zaworowe lub pierścienie ale mechanik powie tak żeby jak najwięcej dało sie zarobić. Także nie wiem jaka może byc przyczyna. Wiem że silnik ma moc normalną oraz nie sadzi olejem przez bagnet.
  • kefir

mi pila sporo oleju(ale na pewno nie tyle co twoja) jak mialem zjebany gwint na srobie od dolu michy olejowej(tej ktora spuszczasz olej przy wymianie) wymienilem ja i bylo ok...a kopci jak dodasz gazu??

tak kopci. Ale jak śruba od miski to on poprostu ci wyciekał a mi nic nie wycieka silnik go przepala:(
  • kefir

ale u mnie n nnie bylo wogole widac tych wyciekow, parkowalem czasem po tydzien w jednym miejscu i nie bylo sladu, a jesli kopci to naprawde jest cos nie tak...a powiedz mi jedno ciezka masz noge tylko szcerze...

no na początku to dawałem jej nieźle ale teraz już nie bo jak patrze na skazówke od poziomy benzyny to mi sie nie dobrze robi:)
  • kefir

to jest 1,6 vtec?? ile to ma kucy??

125 tak v-tec
  • kefir

milusie autko, milusie...

hehe tak zgadzam się. No ale niestety mam problem z tym olejem:( Ciężko znaleźć v-teca "zdrowego" szukałem długo a i nie znalazłem idealnej hani. Ale poza tym braniem oleju wszystko chodzi pieknie i jeździ się super:) Pozostaje mi naprawa silnika i bedzie super:)
  • Anonim

No niestety przy tym zużyciu oleju to remont silnika już powinien być dawno temu zrobiony..... Po remoncie na pierwsze 1000 km wlej sobie jakiegoś Lotosa na dotarcie. Później to już zobaczysz ile Ci zeżre przy docieraniu, i względem tego dobierzesz olej.
  • sugar ray

ja jezdze na mobilu uwazam ze jest najlepszy mi nie bierze nawet grama 1,4 is własnie wróciła od lakiernika lakierowałem pojedyncze elementy zaprawki i takie tam pierdoły no i cała kazałem spolerować ale nie pasta tylko papier2000 i maszynowa polerka mówie wam warto mozna sie przejzec
  • 1
  • 2