honda civic fan club [1414]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ..M..

Witam,

Czy rezerwa w tym aucie jest jakos sygnalizowana?

Pozdrawiam
  • enigma111

Witam
    Mi jeszcze nigdy się nie zaświciła, chociaż nie raz już strzałka spadała prawie poza to czerowne pole :/ Ale nie orientuję się jak to jest z ta rezerwą, ważne żeby poziom paliwa był dobrze wskazywany :)
  • ANDY

tez mam z '92 i to autko poprostu nie ma lampki od rezerwy paliwa.... na poczatku myslalem ze to przez to ze moje autko jest z USA.....a wacha tam jest w cenie wody wiec poco im rezerwa.... ale chyba te modele poprostu tak mają; )))
  • michał

w zasadzie to u mnie też nigdy sie nie świeciła co prawda 90' , ale....:)
  • ANDY

heheheh a co do poziomu paliwa to zalezy w którą stronę sie skręca... jak sie skreca w lewo i hamuje to jest wiecej a przy przyspieszaniu i skrecaniu w prawo ubywa <LOL>.... wiec wskaźnik paliwa jest jedyną nieidealną rzeczą w tym idealnym samochodzie; )))
  • Mariusz

kontrolki rezerwy nie bylo ani w 4,5,6 gen. Jak dalej to nie wiem.
  • ANDY

w 7 jest; )))
  • Yvonne

Hej mam pytanko:potrzebuje kupić komplet 4-poduszek do Civica 1,4 5-drzwiowego,rok prod. 2004, w salonie ok 8000 komplet kosztuje, na giełdzie w Słomczynie nie znalazłam i nie wiem gdzie szukać.
    będę wdzięczna za jakieś info.
    ktos mi ze znajomych mówił,że w Poznaniu jest jakaś giełda części i tam bym kupiła ale nie chce mi się tak daleko jechać
    Pzdr
  • Anonim

Kontrolka rezerwy w 4,5, generacji hondy Civic jest w modelach iVT oraz VTI
    W 6 generacji są we wszystkich

.............................. .............................. ...............

Yvonne faktycznie szukaj na giełdzie w Poznaniu dodatkowo na stronie http://www.honda.gda.pl w dziale sprzedam jest pare osob ktore zawodowo zajmują sie sprzedażą częsci uzywanych i od nich napewno pomoc uzyskasz :)

Pozdrawiam
    Japoniec
  • Anonim

ekhm moge powiedziec ze sie nie swieci :> w mojej przynajmniej raz wlasnie chcialam sie przekonac to hmm zgasla mi na ulicy...ale dopiero jak plywak byl pod czerwona kreska :)
  • Mardok

ja mam kontrolke w `95 :) jezeli wskazowka zejdzie ponizej dolnej kreski to moge zrobic ok 100km...:D
  • Anonim

tez mam kontrolke '92 1.6 DOHC, kilka razy migala,ale nie doprowadzilem do braku paliwa i nie chce :)
  • Anonim

W 4gen iVT jest bo u mnie prawie non-stop się świeci. Chyba, że jestem po wyplacie :P
  • Cino

Civic 4 ,5 i 6 gen napewno nie maja kontrolki rezerwy, jedyne co swiadczy o niskim poziomie paliwa to kreska czerwona zaraz przy literde E (Empty) .
  • Anonim

ale jak widac nie wszystkie silniki

kolega w 6 gen 1.4 nie ma kontrolki
  • Anonim

No i ja w 4gen mam....
  • Cino

Ja wczesniej mialem 4 gen 1,3 16V i tez nie miala, obecna tez nie ma, moze to zalezy od wyposazenia?? nie wiem jak dotad nie widzialem u nikogo kontrolki rezerwy :)
  • Mardok

Szczesliwi czasu nie mierza......:D ( niech kazdy to sobie zmieni na swoj sposob:))
  • Anonim

ja niemam kontrolki...ale staram sie niedoprowadzac do niskiego stanu paliwa :)
    pozdr.
  • Anonim

ja w swojej d15b2 eg4 tez nie mam kontrolki co uwazam za plus bo mi nie swieci po oczach.
  • 1
  • 2