honda civic fan club [1414]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • krzysiek bartek

POZDRAWIAM KRZYSIEK)
  • Cartman

Hmm... śmigam sie takim właśnie modelem civica. Jesli chodzi o sprawy techniczne to jak każda honda - bezawaryjna . Bynajmniej przez prawie 2 lata nie zdarzylo mi sie wyminic niczego wiecej oprocz klockow i oleju.
    Słabym punktem sa nadkola.. trzeba liczyć sie z drobnymi naprawami blacharsko-lakierniczymi. W coupe najmocniejszy montowany silnik to 1,6 vtec SOHC - 125 KM. Na twoim miejscu rozejrzałbym sie wlasnie za takim silnikiem bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.. Ja już myślę o swapie na B16 lub B18.;)
    A swoja droga osiągi jak na 1,5 są przyzwoite - spokojnie objedziesz BMW 320 :) spalenie tez nie jest duże - w moim przypadku w zależności od stylu jazdy waha sie miedzy 6,3-10 l na 100.
    Zapomialem wspomieć o niekwestionowanym plusie czyli o niestarzejącym sie wyglądzie coupe!
  • krzysiek bartek

to wszytko co napisałes to mnie zadowala .dzieki
  • Żulio

Dodam, ze samochodem tym jestes w stanie przejechac do 350 000 - 400 000 km nie wkladajac kasy w powazniejsze naprawy:D Naturalnie jesli nie kupisz hanki walonej lub katowanej przez ex wlasciciela. Nie zapominaj tylko o regularnej wymianie oleju (im czesciej tym hanka chetniej odwdzieczy bezawaryjnoscia). I tak na koniec wywodu-NIE GAZUJ!!!!!! Gratuluje wyboru:)
  • Anonim

>Żulio napisał
    I tak na koniec wywodu-NIE GAZUJ!!!!!!

tzn chodzi Ci żeby nie zakładać gazu (LPG)

Sorry ze się wtrącam

• Cartman

Zdecydowanie TAK.... Gazownikom Hond mówimy stanowcze NIE !!!
  • Anonim

nie gazowac!!!, kupowac i jezdzic.
    Coupe jest konkret i ile miejsca w srodku :)
  • Maciek M

http://moto.allegro.pl/item24311499...
    Nie ma po co jechać.Zrobiłem 1112km w ciągu jednego dnia Tico na darmo(wyprzedając tiry i narażając się na utratę zdrowia....).Wszędzie szpachla,cała malowana,szyba przednia do wklejenia,akumulator luzem lata,a wiązka od kopma pod kolor nadwozia zrobiona.Egzemplarz wyjątkowo zaniedbany i porozbijany.Pod maską ogólny bałagan.Cała malowana.Nawet silnika nie chciałem słuchać.Można dać MAX ze 2000pln.A w briefie oczywiście jakiś turek albo arab ALI .......coś tam.U nas lepiej chłopaki w stodołach malują.Szkoda czasu i drogi przestrzegam.
  • Żulio

>Melon napisał
    >>Żulio napisał
    > I tak na koniec wywodu-NIE GAZUJ!!!!!!
    >
    >tzn chodzi Ci żeby nie zakładać gazu (LPG)
    >
    >Sorry ze się wtrącam
    >
    >

Jesli na prawde jest to niezbedne lub hanka jest kilka kilometrow przed remontem lub zajezdzeniem kompletnym zagazowac. Inaczej jesli trafia Ci sie sztuka rewelacja. Serio szkoda takiego motoru. Kazdy zrobi jak woli:) Zagazowac to mozna 200-u konnego scorpio:)
  • Pepe

marze wlasnie o takiej Hondce Civic coupe z 99r 1.6 Vtec 125 ps; D Moze pare lat po kupnie swap na prelude 2.2 h22a . . . . Rakieta :) pzdr Hondamaniacy :)
  • QKI

Również jeżdżę D15B2 i szczerze polecam. Jak o nią zadbasz to odwdzięczy Ci się 100% bezawaryjnością. Aha i nie jedna beemka się zdziwi; )
  • *pavullon*

dopiero nabyłem takie autko i powiem że jestem zadowolony z niej tak jak kolega napisał linia stylistyczna przyciąga oko a jazda nią sprawia mi ogromną satysfakcje bierz taką igiełke tylko jeśli nic nie stuka i nie puka liczy się terz zawieszenie i amortyzacja no i oczywiście czy silnik sie nie poci i jest suchy czy nie pobiera oleju,sprzęgło układ hamulcowy no kupić samochód to nie sztuka ale kupić w dobrym stanie samochód to sztuka..........powodzenia
  • elo

jak najbardziej H..ja smigam civic 1.5 na vtec-u i powiem szczerze ze jestem zajebiscie zadowolony..ale po jakims czasie juz chcem wiecej mocy i wiecej..mam ja 1.5 roku i wlozylem w nia 347 zł..wiec kolego nie zastanawiaj sie i poszezaj grono manniakow Hondy!!!!
  • Anonim

podpisuje sie pod tymi postami. tez smigam takową coupetka i nie narzekam. autko jest wygodne, dobrze sie prowadzi... no i oczywiscie nawet w serii objezdzasz nie jednego cwaniaczka; o) qpuj tylko z rozwagą... polecam..

D15B7 bez v-teca, seria 102KM, po moich modach 116,7 KM; PPP (i bedzie wiecej); P sie lata...
  • Maciek maciek

czesc. ja posiadam honde civic coupe 1.5 101km rok 1994. auto super. ale zastanawiam sie czy moja honda posiada bezawaryjny silnik.
  • The Power Of Dreams !!!!

wlasnie civic w tych budach maja raczej slabe silniki polowa jak nie wieksza polowa puszcza dym i siwe chmory
  • Mrówa

no ok puszcza dym ale jaki masz przebieg:P u mnie jest to wg. (budy) 203tys. co napeno jest krecone!
    sadze ze spokojne moze miec silnik najechane 300tys i dalej sie trzyma
  • Maciek maciek

mi chodzi bardziej o to czy jak pasek sie urwie to czy silnik do remontu czy nic sie nie stanie. wiadomo ze lepiej do tego nie dopuscic ale ciekawi mnie to.
  • Robercik

Silnik do remontu. Jak chcesz silnik który wytrzyma zerwanie paska to kup sobie stara vectrę 2.0 albo omegę. Tam masz silnik bezkolizyjny.
  • Maciek maciek

a czym rozni sie wersja usa od japonskiej?
  • 1
  • 2