-
Rafał :)
witam. Mam problem z silnikiem d16z6. po odpaleniu silnika i przechaniu krótkiego odcinka drogi honda nie chce odpalić i musi odstać z 5-10min:/ gdy się przejedzie troche więcej km to bez problemu jest z odpaleniem. czego może to być wina? napewno nie przewodów i świec bo to już wymieniłem...
pozdrawiam. -
Anonim
-
Anonim
-
hmm.. ale własnie samochód ma siłe jechać i jak by pompa albo filtr był zepsuty to nie dostawał by cały czas tej benzyzy albo chociaż nie zawsze odpowiednią ilość a tak nie jest.... musze zobaczyć ten przekaźnik bo to może być trafna podpowiedź:) -
-
Anonim
jezeli nie pali, gdy silnik jest cieply, to na bank jest to:)
- tu taka podpowiedz:
http://www.honda.gda.pl/smf/index.p... -
Anonim
Dokładnie tak jak poprzednicy piszą - przekaźnik pompy paliwa. Przelutować i będzie dobrze. Temat przewałkowany na forach 1000ce razy; )
-
-
Anonim
-
Mariosz
Panowie, a gdzie jest ten przekaźnik? da radę to zrobić na samochodzie?
Mi też nie chce zapalać za drugim razem - pierwszy raz bez problemu, ale jak nie daj boże zgaśnie, to muszę bardzo długo hehłać, żeby zapalił drugiem razem. -
Mariosz
Przepraszam za głupie pytanie - właśnie zauważyłem, że w linku podanym przez Łukasza jest dokładna instrukcja ze zdjęciami krok po kroku. pozdrawiam, -
QKI
-
Mariosz
a czy ktoś wie jak jednoznacznie zdiagnozować ten przekaźnik bez wyjmowania jego (bo chyba jest trochę z nim zabawy)?
przekręcam kluczyk i uważnie słucham - czy jak słyszę pracę pompy to mogę wykluczyć przekaźnik? -
Anonim
to nie ma nic do tego. u mnie było slychac "cyk" a jednak nie zawsze odpalał.
szczerze to nie bardzo wierzyłam w to ze takie zwykłe przelutowanie sprawi ze samochodzik zacząl odpalac a tu jednak sie udalo. wiesz co musisz zalogować sie na stronie http://www.civicklub.pl i tam wszystko znajdziesz.
przekażnik umieszczony jest pod kirownica gdziez nad pedałem sprzęgła. trzeba sie troche pomeczyc zeby go wyciągnąć ale poradzisz sobie. na stronie, którą Ci podałam znajdziesz dokładne zdjęcia gdzie to sie znajduje i jak to zdrobic. -
~`8&> Drożdżu <&8~`
mam pytanie odnosnie tego samego silnika, a mianowicie mam wersje z usa i jesli nie wcisne sprzegla nie daje pradu na rozrusznik, a po ostatniej wymianie sprzegla nawet po wcisnieciu pedalu nie kreci rozrusznik, biegi wchodza idealnie, wiec skoro dziala wszystko tylko jakis czujnik nawala to chce to obejsc. i tu pytanie, jak to odlaczyc zeby odpalal bez sprzegla?
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne