-
Galazka :D
Kiedy komercja jest zla a kiedy dobra ?? tj czy podoba sie wam komercja w branzy muzycznej i czy jestescie za sprzedawaniem wlasnej twarzy np. w TV ?? -
Anonim
-
Anonim
Np. Menel z gitarą na rogu ulicy i kubeczkiem na drobne jest "komercyjny".
Komercjalizacja wszelkich sfer rynku od telewizji, po służbę zdrowia to jedyna rozsądna droga do rozwoju. -
-
-
Anonim
-
mogl bys mi powiedzic co uwazasz za komercalizajce sluzby zdrowia?? Bo wydaje mi sie ze TV do sluzby zdrowia to 2 rozne rzeczy ale moge sie mylic... Czlowiek cale zycie sie uczy; ] -
neshenti
hmm a komercja w sensie poztywu czy negatywu ??? czylio np. pojęcie szmiry ? i tutaj
Panie i Panowie witamy naszą ulubioną wokalistkę ... Kaja P.
brawa -
Anonim
-
Asmael
Z jednej strony taka Kaja...
A z drugiej strony kiedy patrze na potworki ktore popelniane sa przez nieudolnych niby-to-artystow za panstwowe pieniadze lub ewentualnie za pieniadze jakiejs fundacji to serce mi sie kraje.
Zwlaszcza ze spora czesc tej pseudo-sztuki utrzymywanej za pieniadze osob innych niz sami artysci i tak sie nie sprzeda... I sa to najzwyczajniej w swiecie dotacje wyrzucone w bloto. Niech artysta sam placi! Niech artysta czuje presje!
-
Anonim
I bardzo dobrze, że jest taka Kaja. Musi istnieć "sztuka" masowa, by mogła obok niej istnieć sztuka elitarna.
A upaństwowione odchamianie społeczeństwa? hehe; ) Ustawa o kinematografii itp.; ) No comment :)
Ps. "bo tylko wiarygodny jest artysta głodny!"; ) -
Widzisz czyli sie niezrozumielismy... Mi chodzilo o komercje jako "wylansowanie sie" kurcze nie potrafie ubrac tego w slowa... Za duzo pale :P -
Anonim
Kaja P. raczej nie jest komercyjna, choć bardzo sie stara... ona sprzedaje płyty??? -
-
Anonim
A to już indywidualny wybór każdego: czy do zaspokojenia swoich zmysłów potrzeba mu nowej płyty Leszka Możdżera odtworzonej na czytniku S-CD, przetworzonym przez sprzęt warty 100 tys. zł, czy wystarczy mu Ivan i Delfin i ich "Czarne oczy" puszczone na kaseciaku Sonny.; ) -
neshenti
Lopez nawet nie wiesz ... ostatnio miałam przyjemnośc słuchania tej Pani w audycji w radiu kolor ... ehhh ...
nie chce być biedactwo aktorką, bo ma inne plany ns przyszłośc, a piosenkarką została bo zawsze kochała śpiew i poza tym grała już w klanie i przez to było jej dużo łatwiej, ale i tak sukces zawdzięcza swojemu talentowi ... to tak w skrócie ... -
neshenti
-
Anonim
-
Grono.Net
komercyjny - to podejmowany w celu zarabiania pieniedzy... a skoro mówimy o sztuce... a pojawiały sie także określenia "elitarnej" no to moim zdaniem komercja w sztuce ma znaczenie pejoratywne... bo sensem tworzenia sztuki jest tworzenie piekna, a nie pieniędzy... oczywiście mogą one być produktem ubocznym, aczkolwiek bardzo miłym... ale jesli zarabianie pieniędzy satje się meritum tworzenia sztuki to wtedy ona jest kiczowata... masowa i płytka. więc komercja owszem, ale nie w sztuce -
Anonim
Tylko proszę, nie używajmy określenia "komercyjna", bo formalnie nie istnieje coś takiego, nawet wnuczek, który na flecie zagra na urodzinach babci jest związany niepisanym kontraktem opiewającym na wynagrodzenie w postaci lepszego prezentu na kolejne urodziny. :P
Umówmy się, że powinniśmy to nazywać:
sztuka masowa i sztuka elitarna.
:) -
Asmael
tyle ze to tez nic nie warte rozdzielenie. bo wsrod masowki jest napewno mnostwo rzeczy wartych uwagi o ktorych nawet nie mamy pojecia. i tak samo nie mamy pojecia jak wiele snobistycznego pitolenia jest w sztuce elitarnej. do tego potrzebny jest czas. sztuka musi sie odfiltrowac. to co nie warte ulegnie zapomnieniu, przetrwa tylko to co godne uwagi.
- Przeglądaj grona w kategorii Polityka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne