- 1
- 2
-
Anonim
Natchnela mnie wizyta w firmowej ubikacji ktora zlozylem jakis kwadrans temu. Dodam na wstepie, dla scislosci, ze firma jest duza, zachodnia, z wysokim standardem zarowno materialnym i, jak do dzisiaj mi sie zdawalo, ludzkim rowniez. Wiecie - klimatyzowane biura, nowoczesne wnetrza, inzynierowie, spece od IT, wydawaloby sie pelna kultura. Nic bardziej mylnego...
Z odruchem wymiotnym wyrzucilo mnie z kabiny zaraz po wejsciu do kibelka, bowiem okazalo sie, ze cala kabina jest zarzygana. Syf jakich malo, na podlodze, na muszli klozetowej, czesciowo na scianach. Rozumiem, ze mozna sie zle poczuc w pracy, ale cos takiego?!
To niestety nie jedyny przyklad kultury lazienkowej. Ilez to razy bylem swiadkiem, jak zarowno Polacy jak i zagraniczni pracownicy nie myli rak nie tylko po odejsciu od pisuaru, ale i po wyjsciu z kabiny. Strach sie bac na mysl o tym, ze panuje zwyczaj podawania sobie reki na powitanie.
O takich drobnostkach jak prowadzenie rozmow sluzbowych siedzac na kibelku, czy wydawanie wysoce niepokojacych odglosow (charczenie, jeki, rzucanie kurwami podczas, zdaje sie, zatwardzenia) juz nawet nie wspomne.
Czy to tylko domena barbarzynskich krajow ze Wschodu, czy kulturze zachodniej rowniez nie jest obcy ten swoisty, ubikacyjny folklor? -
Anonim
Ja z reguly zanim spotkam sie ze znajomymi i wymienimy przyjacielski uscisk dloni, pol godziny wcieram w dlonie gowno wlasne, nastepnie zwilzam moczem. Wszystko dlatego, ze jestem czlonkiem Partii Zielonych i promuje powrot do korzeni natury ludzkiej. Precz miastowymi wykolejencami!!! -
Anonim
-
Anonim
tia... Neandertale, Ci popieprzeni globalisci... ja nawiazuje do rasy Australopitek!!! -
-
Anonim
Ah, w takim razie zwracam honor i zycze dalszych sukcesow na drodze do natury :) -
o7.Jac znow nadaje
Mexk, to wy ladnie imprezujecie, w tej pracy:)
A tak offtop: jak to jest, ze sporo ludzi z grona, wlasnie pracuje, ale nie wplywa to na ich czestotliwosc bycia na gron:). Jak to jest z wydajnoscia pracy:) -
Anonim
-
Anonim
Jac, a podobno nie wolno wnosic alkoholu do zakladu; )
Ja pracuje przy komputerze, wiec mam otwarta przegladarke i co jakis czas sprawdzam czy ktos cos napisal :P Z praca spokojnie sie wyrabiam, wiec w zaden sposob moje siedzenie w internecie nie wplywa na wydajnosc - rownie dobrze moglbym sie gapic w okno lub pic kolejna herbate :) -
Anonim
Jest większe prawdopodbieństwo że przeniesiemy jakiś syf z naszych rąk na nasze klejnoty podczas sikania, niż z klejnotów na ręce, wiec rece powinno sie myć raczej przed "subtelną czynnością fizjologiczną" :)) -
Weronka
Ja bym byla jednak za tym zeby myc rece i przed i po i jeszcze kilka razy dziennie... Higieny nigdy za duzo :) a mydlo wcale nie powoduje odpadania konczyn i innych szkod na ciele i duszy jak twierdza niektorzy :) "mydlo, mydlo wszystko umyje..." -
Anonim
Znalem kiedys jednego takiego, co myl sie mydlem. Dzis biedak nie moze nawet na wozku inwalidzkim jezdzic. Zachowal sie z niego sam kadlubek...
Nie wierzcie tej imperialistycznej propagandzie szerzonej przez kolezanke wyzej!!! Mycie sie mydlem moze miec tragiczne skutki!!! -
Weronka
-
Anonim
Nie dajcie sie wprowadzic w maliny!!! To wstretna imperialistyczna propaganda zachodnich kapitalistow, burzujów. Producenci mydla ze wsparciem masonskich koncernow amerykanskich staraja sie wmowic Wam, ze higiena jest potrzebna, by opchnac swoje pasty do zebow, gabki do kapieli i mydla, ktore wykonuja z prawdziwych, rodowitych Polakow!!! SPISEK!!! NIE POTRZEBNA NAM HIGIENA!!! LUDU - POSTAWMY SIE!!!!! -
Anonim
Ty mi nie bojkotuj srodkow czystosci, bo sprzedaz spadnie, firme mi zamkna i bede musial zebrac pod kosciolem o drobne na benzyne... -
Anonim
czasami mam wrażenie jakby ludzie zatrzymali sę na etapie sławojki, i to nie tylko w Polsce, chociaż tu jest to bardziej widoczne niż na zachodzie
najbardziej mnie przeraża kiedy jakaś rodzinka buduje sobie ogromny dom a w nim tylko jedna mikroskopija łazienka połączona z toaletą... ja to bym sobie cały pokój kąpielowy od razu zafundowała albo dwa :)
i nie rozumiem czemu mężczyźni (feministycznie gadam!!) tak silnie unikaja żeli pod prysznic, prysznica właściwego i atyperspirantów
czy Wy nie czujecie jak od wielu z Was cuchnie niesamowicie w środkach komunikacji miejskiej??
koietom też się to zdaża ale znacznie rzadziej ]:->
jeszcze jedna taka podróż jak dzisiejsza i się poważnie zastanowię nad kupieniem dobrych butów do chodzenia tudzież używanego roweru marki ukraina -
Anonim
Na zachodzie? Mmm... - o tak! kible w stylu dzióra w podlodze w Hiszpani (takie jak u nas na Stadionie X-lecia) to jest to. I jaka higiena! Mozna siedziec, mozna sie nawet polozyc i zalatwiac, bo w wyciagnieciu sie nie przeszkadza Ci spluczka. Ach, ten klimacik!
Tak jak na Ukrainie, czy w ogole na wschodzie. Te prywatne kible publiczne z podlogo-dzióra! Czasami nawet w drzwiach nie ma zasówki, to trzeba jednoczesnie trzymac, a z drugiej strony dostatecznie sie wypiac, zeby sobie nóg nie osrac. Suma sumarum trzymasz sie obiema lapkami za klamke, tylek odchylasz daleko w tyl, jak na surfingu! Ach, nie daj Boze, zeby ktos z drugiej strony nacisnal klamke, a drzwi zeby sie otwieraly do wewnatrz; ) -
Anonim
-
Anonim
A tak juz powaznie mowiac, to przesadzacie. Bo co jak co, ale higiena w przypadku Polek... uuu... Niby czemu uchodza za najpiekniejsze kobiety kontynentu, a moze i swiata? Geny? Moze w drobnym stopniu. Ale przede wszystkim ich mentalnosc. Czym sie rózni taka Polka od Niemki? Polka dba o siebie, swoj wyglad stawia na pierwszym miejscu, predzej zginie z glodu, niz bedzie wygladala niechlujnie, odmowi sobie kasy na jedzenie, bo priorytetem beda kosmetyki. Oczywiscie generalizuje tutaj nieco, ale tak przynajmniej nasze slicznotki postrzegaja inne samce europejskie. Stad tez Tatarzy tak chetnie napadali na polskie wsie i uprowadzali polskie kobiety, po czym przymuszali do malzenstwa.
Stad tez sie bierze polski nacjonalizm <lol> Bo dobra narodowego chamom nie oddamy; ) Nie bedzie Niemiec plul nam w twarz i ten tego; D -
o7.Jac znow nadaje
Ori to sie zowie, nie na surfing, ale na Malysza. BAdz, ze prawdziwym Polakiem:) -
Anonim
nie, na malysza to jest, jak nogi masz daleko za soba, a Ty padniety, pochylony nad klopem stoisz prosto, o sciane podpierasz sie glowa i leciiiiiiiii.......
a tu ewidentnie co innego - nogi i lapy z przodu, tylek nisko, za siebie i tak jakbys dupa szorowal o fale morza
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Polityka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne