Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • viscera

wlasnie obejrzalam the grudge na polski klatwa bardzo dobry i polecam! horror japonski nie wiem czemu kojarzy mi sie z the ring(moze wlasnie temu)z aktorami amerykanskimi i japonskimi ale klimat trzyma niezly a oglada sie naprawde z zaciekawieniem i napieciem.polecam
  • Nidhogg ™

Z japońskich horrorów najlepszy jest Dead Friend, też całkiem nowy.
  • Panthera

Ju-On czyli [angielski The grudge] widzialam obie czesci orginalne. Pierwsza byla naprawde niezla :) Amerykanskiej wersji sie troszke boje, owszem pewnie bedzie miala lepsze efekty ale obawiam sie utraty klimatu jak w przypadku Ringu.

Nie z nowosci lecz z azjatyckich [wiec w sumie dla przecietnego widza nowosc] polecam Kairo - bardzo, bardzo disturbing film. Inaczje trudno go okreslic :)

Ciekawy i bardzo ladny jest Doll Master :) Ma tez kilka scenek, po ktorych nikt juz nie spojzy na lalki tak samo... i na ubikacje; )
  • viscera

no to ja sie biore za ogladanie japonskich horrorow bo musze sie porzyznac ze akurat z japonkich malo widzialam i jakos zadko wpadaly w moje lapy dzieki za propozycje:]
    no i w takim razie racja mozna sie bac the grudge jezeli sie widzialo orginal badz co badz zamerykanizowane juz jest
  • viscera

hmm wlasnie obejrzalam ten The Doll Master i sie bardzo rozczarowalam! no po opisie spodziewalam sie czegos naparwde w miare dobrego a niestety nie podobalo mi sie! nic sie nie dzialo nudne pozatym niezaskakujace i wlasciwie bardzo lajtowe lalek sie nie wystraszylam a scna z kiblekiem bardzo przecietna! zadnych dosadnych wyraznych krwawych scen ot taki lajcik godnym uwagi z calego filmu byly moze (tradycyjnie) 5 min blizej konca ale to i tak tylko na sile jak juz mam cos wydlubac;/
  • Anonim

japońskie horrory to jest coś, od czego przysięgłam sobie trzymać się z daleka, a co jakiś czas jakimś cudem ląduję na takim właśnie filmie. Amerykański Grudge nie jest taki zły - może dlatego, że reżyser ten sam co w oryginale. ja właśnie jestem na etapie przymierzania sie do koreańskiego horroru "Into the Mirror" ale po zajawkach coś mi mówi, że sama tego nie obejrzę :)
  • Panthera

"Into the Mirror" jest ladne, choc dosc spokojne jak na horror azjatycki. ma piekna scene w ktorej lazience, ta krew plynaca po bialych kafelkach. Mniam! Chyba, ze pokrecilam filmy, bo zdaje sie wtedy z 3 na raz ogladalysmy. hehe
  • Anonim

jak zobacze to powiem czy była krew w łazience :D
  • Grono.Net

the ring i the grudge czy jak w oryginale ringu i ju-on to ten sam zamysl calej serii filmow, w japoni powstalo tego duzo i jest ze soba powiazane
    ...u nas stalo sie znane dzieki amerykanskiej wersji ringu, jednym z serii jest roowniez dark water.
  • Panthera

Jakiej calej serii filmow? Rungu i Ju-On czy Dark Water nie miala wiele wspolnego...?
    Chyba poza tym, ze all sa horrorami i beda mialy wersje hamerykanska, Ringu i DW sa Hideo Nakaty, ale Ju-On jest juz Takashiego Shimizu. Bo w "plocie" to ja nie widze zadnych znacznych podobienstw by zwac je seria. Ale mozliwe, ze czegos nie wiem.
  • Anonim

Królowa Potępionych też mi się nie podobała.
  • Grono.Net

Mialam kiedys linka na stonke w ktoorej bylo wyjasnienie co i jak z tymi powiazaniami ale zabij mnie...za szzybko go nie odzyskam......
    jak mi sie uda to postaram sie tu wrzucic...
  • Anonim

A oglądaliście może "Osada", był niedawno w kinach. Jeni mówią, że nudny, beznadziejny, innym się bardzo podoba. Nie wiem, czy starać się to załatwić, czy olać.
  • Anonim

ja powiem "olej" - prawie zasnęłam; >
  • Grono.Net

Gabryś OLEJ!!!
    na belzebuba!!!
    nie ogladaj !
    ja ci strescic moge...
    niechcacy na to do kina poszlam bo nie widzialam co to i zmarnowalam dwie godziny zycia.
  • Grono.Net

Z nowosci to Madhause obejrzyjcie...po moozgoo nieco jezdzi...ale klimat horrorowski ma; ]
    sam poczatek mnie nieco przygniootl...moje szalenstwo sie powiekszylo po tym; ]
  • Grono.Net

eh..literowka- Madhouse
  • Nexus

jesli chodzi o "Osade" to zaden to horror, to dramat spoleczny i nie glupi wcale tylko tzreba pobudzic troche znacznie bardziej szare komórki niż na horrorze ludzie:]

niedawno ogladalem Ju-On 2 i skwituje jednym slowem- ŻENADA...zero napięcia i strachu..ogladalem to bez emocji..NIE POLECAM:/
  • Anonim

Tu widzę większość osób zjeżdża Osade, są tacy co się film podoba... Jak mi wpadnie w ręce, to oglądnę i sam się przekonam... Przynajmniej będę wiedział za co go olać, a może docenić...
  • Anonim

Dzięki za swoje opinie.
| |

****************************** ********** P R Z E C Z Y T ...

Fotki

Miejsca grona (0)