-
Zliczyłam wszystkie Wasze opinie na temat nie polecanych agencji, poniżej je Wam przedstawię tylko pare uwag na początek !! :
1. Wypowiedzi są liczone od dnia 20.06.2005r.
2. Niektórzy oskarżają dane agencje o te 'złe' bo np.:
-nie oddali stroju
-nie podpisali umowy rzed akcją itd.
Zatem to winna hostess/hostów ale zliczałam wszystkie gosy, iż nie jestem w stanie sprawdzic kto mówi prawde a kto nie...
3. Ile ludzi tyle opinii
Podsumowując....nie musicie koniecznie zwracac uwagi na liczbę złych wypowiedzi z powodów np. takich jak powyżej... u każdego z pracą jest inaczej, jesli sie samemu nie przekonamy to nigdy nie dowiemy sie prawdy...
Agencje godne NIE polecania to:
Preludium - 2 (tyle osób się źle wypowiedziało o agencji)
BRAVO - 1
Cursor - 23
AD-Vecto - 2
PMI Combera - 7
Metropolis - 2
Sigma - 4
Delta Eurogroup - 1
Sellpro - 12
Windalift (zmiana nazwy na Artistic models) - 3
Vectra - 10
Polymus - 13
California - 10
Option One - 15
Global Advert - 1
A2 - 9
Modelanplus (Poznań) - 1
Media partners - 1
GOH - 3
Virgo - 3
Ackerman - 1
Casting home - 1
Elektra - 2
MRM Monumentum - 5
SG marketing (drugaq nazwa to '69') - 9
Dem'a - 6
Alte Studio - 1
REKLAMEX - 1
PMT - 1
DNA - 1
Sales Force 1 - 2
TOP-ART - 1
NCF Group - 2
V&P - 2
Jet - 8
Market Share - 5
Prosperita - 1
Promodel - 1
Dynamic - 1
Acker = Poster = Public City - 1
Agmar - 1
ZOOM - 1
IMPLUS - 6
Kameleon - 4
Prestige - 1
BTL - 1
Tequila - 3
MODUS -1
Active - 1
GO WORK - 1
Time Promotion - 1
To są wszystkie agencje.. jeśli Jeszcze ktoś się nie wypowiadał niech zrobi to w tym temacie wpisując : Nie polecam agencji 'XXX' ponieważ.......
Wszelkie pytania, rozmowy, bądź nie trzymanie sie powyższego przykładu i wypisywanie w poście samej nazwy agencji bez porządnego powodu będzie nagradzane kartkami lub banami ! do zadawania pytań jest temat oddzielny temat : http://grono.net/hostessyhosci/topi... . Rozmowy możecie również przenieść na priv !! I ostania sprawa... jesli jest już jakiś watek danej agencji wypowiedz się tam co sądzisz o tej agencji...Chyba chcesz by było wszystko jasne i przejrzyste? -
one and only
Nie polecam agencji Kameleon. Nie wiem czy jeszcze funkcjonują, ale pracowałam u nich w zeszłym roku przez jakieś dwa tygodnie. Kasa miała zostać wypłacona po trzech tygodniach, a otrzymałam ją po pół roku, tylko dlatego, że nachodziłam ich i męczyłam telefonami. Wypłacili ok 100 zł mniej. -
Anonim
Nie polecam agencji California ponieważ mają straszny bałagan i mało szacunku dla potencjalnych pracowników.
Miałem dla nich pracować w weekend, we wtorek dowiedziałem się, że będę pracował tylko muszę do nich przyjechać wypełnić zgłoszenie, tak też zrobiłem, ale w czwartek zadzwonili do mnie, że zaszło nieporozumienie i jestem pierwszy na liście rezerwowej. W piątek zadzwonili żebym przyszedł na szkolenie bo zwolniło się jedno miejsce, więc przesiedziałem godzinę na szkoleniu, żeby dowiedzieć się od szefa, że wcale nie byłem pierwszy na liście rezerwowej i jednak nie mają dla mnie pracy.
Ogólnie dzięki ich niekompetencji pojeździłem sobie po W-wie, posiedziałem na nudnym szkoleniu i zrezygnowałem z innego zlecenia.
Jak dla mnie bałagan i żenada, nie polecam -
Olga.
-
-
O(L)A
Zdecydowanie nie polecam A2!!!nie dosc,ze wyplacili z 2 miesiecznym opoznieniem to jeszcze za malo! -
*:NIKUŚ:*
nie polecam MArketshare, bo jak ja tam pracowałam, to musiałąm się prosić o pieniądze po 3 miesiące:/rok temu we wrześniu pracowałam, a wypłate dostałąm w połowie grudnia;/ -
*♥* Kari. *♥*
nie polecam Agencji Polymus nie wywiązują sie umów tzn z terminem wypłacania pieniędzy. Fajni są superwizorzy ale beznadziejna agencja nie rozliczają sie z przedstawicielami w terminach -
poczwarkah
Nie polecam agencji Fox Models ze względu na to, że spóźniają się z wypłatą wynagrodzenia już 3 miesiące. -
Ruth_Cole
DEMA PROMOTION
Pracowałam ostatnio dla DEMA PROMOTION w Krk i jestem szczerze niezadowolona z tej agencji. Stawka jest wysoka, bo 10zł/h na rękę, rzadkie kontrole w trakcie pracy, ale jeśli chodzi o wypłacalność-tragedia!!!!! Pracowałam na weekendowej akcji Garnier-pieniądze dostałam po.....4 miesiącach! Koordynatorka argumentowała to tym, że pieniądze dostanę dopiero, jak akcja skończy się na terenie całego kraju, bo to garnier zalega z wypłatą...bzdura! Na umowie jest wyraźnie napisane-31 dni roboczych od dnia zakończenia zlecenia, poza tym otrzymałam umowę .... niepodpisaną przez demę! Na umowie widniał tylko podpis zleceniobiorcy/czyli mój!!!! Myślałam,że może faktycznie jest to tylko jednorazowe opóźnienie, więc zgodziłam się uczestniczyć w świątecznej akcji Garniera w grudniu-tylko tyle,że nauczona doświadczeniem zapytałam-jak długo będę czekać na pieniądze? Koordynatorka zapewniła mnie, że do końca grudnia, bo jest koniec roku i muszą uregulować wszystkie wypłaty....taaaa-ściema, czekam już 6 tygodni i nie liczę na dostanie kasy przed wielkanocą..... Dla Demy pracowałam jeszcze na club cardzie w tesco-kasa była stosunkowo szybko, bo po 2 miesiącach...Zaintrygowała mnie jednak pewna sytuacja, bo DEMA zwlekając z wypłatą (pieniążki miały być do 15-tego) zwaliła winę na Tesco, że to tesco opóźnia przelewy. Akurat mam znajomego w dziale marketingu Tesco, który współpracuje z osobą odpowiedzialną za współpracę Tesco z agencjami (w tym z DEMA) no i wyszło na jaw, że Tesco robiło przelewy dla DEMY w 1 tygodniu miesiąca, a DEMA zwlekała z wypłatą do 25-ego dnia miesiąca......Dziwne.....hmmmm mmm....Nie polecam! Jeśli masz w umowie frazę: WYPŁATA DO 31 DNI OD WYKONANIA ZLECENIA, to czytaj: WYPŁATA OD 31 DNIA KOLEJNEGO MIESIĄCA! MASAKRA! -
dama ----
Nie polecam agencji Alte Studio- najgorsza z możliwych. Pieniądze oczywiście z 2 miesięcznym opóźnieniem i to jeszcze po uprzednich telefonach aż w końcu powiedziałam że wybieram się do nich osobiście i nagle mi wpłacili.
Tak samo Cursor- nie dość że musiałam się prosić o swoje pieniądze które zarobiłam stojąc w sklepowych lodówkach to zostałam obrażona na miejscu jak poszłam się o pieniądze kłócić. w ogóle nie mieli mnie w grafiku że pracowałam!! -
justyna:):)
Nie polecam agencji DEMA PROMOTION POLSKA!!!!!! Pracowałam dla nich we wrześniu, wypłacili mi tylko za jeden dzień!! od pół roku próbuje odzyskać swoje zarobione pieniądze. kiedy się już umówiłam z koordynatorem nie przyjechał!! A zapewniał z reką na sercu, że na pewno mi je odda! NIGDY NIE PRACUJCIE DLA TEJ AGENCJI!! -
Anonim
ZŁODZIEJE!
NIE PRACUJCIE DLA CURSORA, PIENIADZE DOSTALAM PO 6 MIESIACACH, CIAGLE KONTROLE, ROBIENIE ZDJEC Z PARTYZANTA ZENADA POPROSTU. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! -
O_o
zgadzam sie z opinia na de mna. mi wmawiali ze nie mialam stac tyle dni co stalam. jak nadchodzil czas wyplaty nikt nie odbieral telefonow. godzine przed promocja potrafli dzwonic i odwolywac akcje albo wysylac mnie na sklep na drugim koncu warszawy mowiac ze podwyzsza stawke z ich nedznych 9 zl na 10. -
Anonim
>one and only napisała:
>Nie polecam agencji Kameleon. Nie wiem czy jeszcze
>funkcjonują, ale pracowałam u nich w zeszłym roku przez
>jakieś dwa tygodnie. Kasa miała zostać wypłacona po
>trzech tygodniach, a otrzymałam ją po pół roku, tylko
>dlatego, że nachodziłam ich i męczyłam telefonami.
>Wypłacili ok 100 zł mniej.
Mi nie wypłacili do tej pory premii sprzedażowej (w sumie jakieś 800 zł) ponadto o 400 zł mniej dostałam podstawy... -
*
dobrze że do nich przypadkiem nie trafiłam, wciąż słychać o nich takie opinie... Ostatnio odpowiedziałam na jakąś ofertę hostessowania, a gdy dostałam maila z odpowiedzią okazało się że to Cursor :] Napisałam im że skoro Cursor to dziękuję za współpracę, bo są o nich bardzo złe opinie. Niech wiedzą że ludzie nie chcą pracować dla firmy która tak a nie inaczej traktuje pracowników... może jak nie będą mieli kim obstawiać promocji to zmienią nastawienie :/ -
O_o
niestety najgorsze jest to ze daja najnizsze stawki a pomimo to maja najwiecej chetnych. a to dlatego ze przyjmuja kazdego, maja duzo akcji, sa bardzo mili i latwo sie kontaktuja dopuki nie przychodzi czas wyplat. -
Majuch
Nie polecam agencji SPECTO!!! Specto models to najgorsza agencja, dla której pracowałam...niestety, ale sam właściciel agencji nas oszukał (hostessy) mówiąc o naszej roli na bankiecie (wyszło na to, że jesteśmy Paniami do towarzystwa), następnie był tym właśnie bankiecie tak pijany, że leżąc na podłodze nie wiedział jak zadzwonić po nasz autobus, nie mówiąc już o jakiejś ochronie podczas gdy na jego oczach Panowie proponowali nam seks za pieniądze :/. "To wszystko mnie pier**li!!!"- to są słowa właściciela agencji. Umowy zostały ZAGUBIONE a pieniedzy ani widu ani słychu. Będzie wojna... -
Małgorzata
69, SG marketing, kameleon- oni zmieniają nazwę agencji średnio raz na 2 lata, niestety są niewypłacalni... radze mieć ich na uwadze -
*
Nie polecam pracy dla agencji Top Mobile. Pomijając stawkę taką sobie (11 brutto), tu supervisor z którym miałam przyjemność (Hubert, nazwiska nie znam), jest po prostu zwykłym burakiem. Wiecznie spóźniony, mówi że wypłata będzie we wtorek lub środę pod wieczór w czasie szkolenia do następnych akcji, a potem wysyła smsa wieczorem i każe następnego dnia przyjeżdżać do sklepu i odbierać pieniądze przy standzie - co to za profesjonalizm? Wstydzą się swojego biura, a może nie wiedzą co to jest przelew bankowy? Już pomijając że w godz. 15-16 w piątek to zazwyczaj się pracuje (po pieniądze w końcu pojechała moja Mama i gdy powiedziała, że ja pracuję, to on na to "A co to za problem podjechać?" i "Nie dla mnie" - w domyśle 'a co mnie to obchodzi'). Ani jej nie powiedział dzień dobry, ani się nie przedstawił - ale to już szczegóły.
Tak czy siak, wypłacanie kasy podczas promocji przy standzie to dla mnie SKRAJNY brak profesjonalizmu i tyle :] -
Charlizeツ
W Cursorze mają jeden wielki bur.. bałagan.
Jeśli chcesz np pracować więcej godzin to nie ma takiej opcji. Robią bezsensowne szkolenia a później dzień przed odwołują pracę. Ale jeśli chodzi o kasę to ja zawsze miałam na czas.
Nie polecam agencji Momentum Worldwide!!
Straszny bałagan, miałam wrażenie, że oni sami tego wszystkiego nie ogarniają. No i kasa z miesięcznym opóźnieniem...
- Przeglądaj grona w kategorii Praca i Firmy
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne