-
Anonim
Witam
Prosze mnie nie zjechac za glupie pytanie, ogolnie slucham muzyki house odkad mialem dojscie do neta i winampa a to bylo jakies 8 lat temu. Problem w tym, ze zawsze mialem problem z roznieniem pewnych kawalkow, czy to dance czy to wlasnie house/vocal house. Wiadomo mozna rozroznic po tworcach utworow, nie mniej jednak jesli nie znajac tworcy, staram sie wsluchac w rytmy i nie za kazdym razem udaje mi sie rozpoznac czy to house, czy dance. Czy moglibyscie mi pomoc po czym poznajecie, ze to muzyka house'owa ? I jeszcze jedno pytanie, przerobki muzyki disco z lat 70' i 80' tez zaliczamy do house'u ? Dzieki za odpowiedz i za wyrozumialosc... -
Anonim
w tematach podklejonych w pierwszych postach masz przyklady gatunkow house
posluchaj i sam wyciagnij wnioski bo definicje ciezko naskrobac
czym sie rozni dance od house? to sie czuje
house to muzyka elektroniczna z dusza z groovem feelingiem
dance to proste dzwieki schematycznie poukladane z dennymi vocalami przerobionymi tak by nie bylo slychac ze vocalistka nie umie spiewac; ]
http://techno.org/electronic-music-... -
Anonim
ta stronka jest fenomenalna !! Wlasnie czegos takiego potrzebowalem, dzieki wielkie za pomoc !!! Kurde sa nawet odmiany, o ktorej nigdy nie slyszalem :o -
snoozie
'Biblia Ishkura' juz swoje lata ma. Tak uzupelniajac to gdzies miedzy garage, a speed garage mozna by dac odnoge z BASSLINE http://www.bassline.pl + forum. Polska scena trzyma sie tu niezle.
Gdzie jest w ogole "ELECTRO"?, za tym mozna by utworzyc FIDGET HOUSE.
W Angli tworza jeszcze cos takiego jak SCOUSE HOUSE, pasowaloby tuz obok 'stupid'; ) -
-
! ۞ Squirrel ۞!
-
Anonim
>! ۞ Squirrel ۞! napisał
> http://www.topdj.pl/przewodnik/
>Ciekawy przewodnik z przykładami
szkoda tylko że to nic innego jak skopiowany żywcem Ishkur's Guide to Electronic Music -
Anonim
>snoozie napisał
>'Biblia Ishkura' juz swoje lata ma. Tak uzupelniajac to
>gdzies miedzy garage, a speed garage mozna by dac odnoge z
>BASSLINE http://www.bassline.pl + forum. Polska scena trzyma sie tu
>niezle.
>Gdzie jest w ogole "ELECTRO"?, za tym mozna by utworzyc
>FIDGET HOUSE.
>W Angli tworza jeszcze cos takiego jak SCOUSE HOUSE,
>pasowaloby tuz obok 'stupid'; )
wiadomo muzyka ewoluuje a przewodnik ma juz swoje lata ale zawsze dobre na poczatek -
Usiu
>Ne)V(eR napisał
>Witam
>Prosze mnie nie zjechac za glupie pytanie, ogolnie slucham
>muzyki house odkad mialem dojscie do neta i winampa a to
>bylo jakies 8 lat temu.
mowisz ze od 8 lat sluchasz house'u... nie mam wiecej pytan o_O
-
Anonim
Poznasz po tempie, melodii a także producentach :) Po za tym polecam Ci też angielską wersje Wikipedii tam jest opisane, wejdź sobie też na Beatporta i sprawdź jaki rodzaj muzyki słuchasz jeśli będzie w ich sklepie pozdro. -
Anonim
na beatportcie czasem można się zdziwić
szczególnie w podkategorii progressive -
Anonim
>Usiu wrote:
>mowisz ze od 8 lat sluchasz house'u... nie mam wiecej pytan
>o_O
Jezdzac na rowerze wiele lat, nie koniecznie musisz byc zawodnikiem downhillu czy trialu. Nie jestem zapalencem, ktory wie wszystko o house, po prostu slucham i ten gatunek muzyki najbardziej mi wpada w ucho. -
Anonim
>Pasior napisał
>na beatportcie czasem można się zdziwić
>szczególnie w podkategorii progressive
Mnie tam jeszcze nigdy nie oszukał; ) -
Anonim
-
Anonim
ktoś tam
czyli powiesz ,że top1 (na teraz) progressive house beatport to jest progressive ?
to samo co prawie całe top progg i electro hałsu . nie wspominając już o wymieszanych stylach w kategorii house .
ponadto wracając do porównania z rowerem :
tak jak mówisz trial czy dh są podkategoriami tego sportu
tak samo house jest podkategorią muzyki