-
Sayuri
Ja mam pytanie, czy ktoś może mi pomóc? Piszę doktorat na temat pracy Researcherów (+ inne wątki związane z psychologią) Chodzi mi o to by poznać triki jakich "łowcy głów" używają dla zdobycia nazwiska, telefonu w danej firmie. Proszę pisać na priv.
Dodam iż te informacje są mi potrzebne jedynie jako przykłady do pracy doktorskiej.
Dzięki. -
Acirus
-
amanita Hukkle!
HAHA..a Ty pewno nie piszesz pracy tylko swoj warsztat chcesz udoskonalić;))
pozdrawiam
-
Acirus
no tak, i jeśli to jest trick, to zdecydowanie słaby jak dla researcherów :) -
-
Sayuri
Ojjj..ktoś mnie nie zrozumiał. Prosiałam o info, kontakt na priv w tej sprawie.
Nie mam żadnego "warsztatu" bo nie pracuję w ogóle w tej branży nawet i nie zamierzam. Jeśli ktoś jednak ma czas i ochotę podzielić się swoją wiedzą i pomóc mi w pisaniu pracy bardzo proszę o kontakt.
-
Przemek
A o tym w ogóle można pisać pracę ?
Przecież nasze działania to jest nakłanianie ludzi po drugiej stronie do łamania ustawy o ochronie danych osobowych.
Abstrahując już od tego, że skoro nie pracujesz w branży to dlaczego piszesz o tym pracę. Dodatkowo wątpię, czy ktokolwiek ma w tym interes, aby pomagać - prace magisterskie są przecież dostępne w bibliotekach, a tak sie składa, że nam płacą za kreatywność i wymyślanie takich sposobów. -
Acirus
-
Rafciu
witam
jesli pozwolicie to podepne sie pod wasze grono :)
wlasnie zajmuje sie tworzeniem pracy licencjackiej o oczekiwaniach ekonomicznych i motywacji pracownikow i studentow do pracy. Wiecie moze gdzie moznaby znalezc jakies materialy na ten temat a najlepiej jakies badania, wnioski, statystyki itp? jakies przykladowe ankiety?
A moze macie jakies wlasne doswiadczenia, przemyslenia?
Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc :)
pozdrawiam :) -
Anonim
czego oczekują pracownicy ??? zalezy od firmy i stanowiska...
czego oczekują pracodawcy ?? tym bardziej zależy to od firmy i stanowiska :)
określ przynajmniej obszary (sprzedaż, marketing, IT itp) -
тихий убийца
ja też właśnie jestem na etapie kończenia pracy licencjackie na temat "Motywowanie kadry menedżerskiej średniego i wyższgo szczebla (na podstawie firmy...)"
mam sporo pozycji w bibliografii, więc jeśli chcesz to moge ci je podesłać, może coś ci sie przyda :) -
Rafciu
-
Anonim
właśnie na temat piszę pracę i mam prośbę do wszystkich życzliwych i zorientowanych :), a mianowicie czy znacie jakieś ciekawe żródła teorii związane z tym zagadnieniem??
jeżeli tak, to byłabym wdzięczna za wskazówki
pozdrawiam -
,
-
Anonim
:D no nie da sie ukryć, ja jednak oczekiwalam bardziej kreatywnych podpowiedzi, bo prawdę powiedziawszy na temat konkretnie tych szkoleń w bibliotece nie ma za wiele informacji
no ale rzeba przyznac, ze biblioteka w mojej szkole nie nalezy do najbardziej zaopatrzonych... smutne -
,
Szkolenia kadry kierowniczej to bardzo obszerne pojęcie. Jaki jest cel tych szkoleń? -
Gloria
To zalezy czy szukasz czegos teoretycznego, czy jakichs ciekawych case'ow, czy programow szkolen oferowanych przez firmy szkoleniowe i czegos o rynku szkolen w ogole...
Polecam portal http://www.nf.pl, a jesli chodzi o ksiazki to mozesz wstapic do empiku, przejrzec to co tam jest i na pewno znajdziesz inspiracje :)
W bibliotece mozesz tez poprzegladac "Personel i zarzadzanie"...
Kreatywnoscia powinnas wykazac sie Ty, bo przeciez to Twoja praca magisterska :) Powodzenia! To bardzo ciekawy temat! -
Gloria
Wlasnie zauwazylam, ze nie chodzi chyba o prace mgr :) przepraszam za niedopatrzenie... -
,
Szkolenia menedżerskie możemy podzielić na:
- szkolenia zewnętrzne z umiejętności menedźerskich (są efektywniejsze gdy stosuje się aktywne uczestnictwo menedźerów tj. delegowanie uprawnień, kontrola menedźerska, przywództwo indywidualne i grupowe)
- mentoring i coaching (czyli przyporządkowanie wybranych menedźerów ich przełożonym, osobom na wyższych stanowiskach, które moga sie nauczyć ich odpowiednich umiejętności poprzez współną prace nad rozwiązywaniem konkretnych problemów firmowych) uff :)
i to polecam
- indywidualna praca nad rozwojem ( najtrudniejsze zadanie menedźera. Gdzie menedźer osobiście konsultuje się z przełozonym, przedstawicielem działu personalnego, loub, co bardziej efektywne z zewnętrznym konsultantem np opiekunem sesji)
Ale kazda metoda ma swoje plusy i minusy. Zadaniem trenera jest taki dobór metody szkolenia aby w danych warunkach (czas, zaangażowanie, cele i motywacje uczestników), a różnie z tym jest przyniosły optymalny efekt. Natomiast środki i metody dydaktyczne sa uzaleznione od tematyki szkolenia, warunków pracy itd....:) -
,
Co do publikacji książkowych to polecam: "Rewolucja w uczeniu"
"Rozwiń swój genialny umysł" tutaj autorów nie pamiętam
"Jak sie uczyć" J. Rudniański, "Sztuka uczenia się" Z. Pietrasiński
"Supermożliwości twojego umysłu" K.Gozdek-Michaelis"
-
Kasia
Witajcie!
Piszę pracę na temat adaptacji zawodowej. Ma ona (praca) charakter teoretyczny, jednak chcę ją nieco "ożywić" :D W związku z tym poszukuję informacji, w jaki sposób adaptacja pracowników przebiega w danej firmie. Jeżeli macie u siebie taki opis, który może być ogólnodostępny, to będę bardzo wdzięczna za pomoc. Nie chodzi mi o szczegółowe procedury, raczej o kolejne kroki, konkretne działania podejmowane wobec nowego pracownika.
Myślę mniej więcej o takim opisie:
http://www.wsip.com.pl/Portal?secId...
Z góry dziękuję :)
Pozdrawiam