HR - Human Resources [1483]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • bod

Nikt z Państwa HR-owców się nie zajmował satysfakcją?
  • Olga

Ja się zajmuję i czytam książki i artykuły Anny Zalewskiej z SWPS. Poczęła m. in. pozycję "Dwa Światy". Sama szukam kwestionariusza badającego to zagadnienie. Potrzebny mi do pracy mgr. Jeśli ktoś ma dostęp - pomóżcie, proszę!!
  • Anna

Witam! Czy potraficie wskazać mi dobrą literaturę, pomysł bądź przykłady opisów stanowisk pracy?
  • Croque Mitaine

http://www.hrk.pl/Slowniki/Slownik_... - coś takiego?
  • ** Ania **

http://www.goldenline.pl/forum/huma...

do poczytania
  • Anna

Dziękuje! Miejsce warte odwiedzin..
  • TenWiecznieUśmiechnięty Dupek

Witam, interesuje się tematyką HR już od pewnego czasu i wciąż szukam ciekawych pozycji wydawniczych, z których można by czerpać wiedzę w tej dziedzinie. Dlatego też chciałbym wiedzieć czy moglibyście polecić mi jakieś ciekawe pozycje, które pomogłyby mi zgłębić te tematykę. Interesują mnie polskie, ewentualnie angielskie pozycjie. A z zakresu tematycznego to od ogółów ZZL przez systemy szkoleń miękkich, metody określania potrzeb dla działu HR w organizacji, przez psychologię motywacji i komunikację wewnątrz firmy, coaching i mentoring. To jak? Macie coś ciekawego do polecenia? Jeśli nie książka to jak najlepiej dalej pogłębiać wiedzę (w ramach "domowych" bo psychologię już studiuję a na szkolenia dopiero oszczędzam).
  • ....

>TenWiecznieUśmiechnięty Dupek napisał
    >Witam, interesuje się tematyką HR już od pewnego czasu i
    >wciąż szukam ciekawych pozycji wydawniczych, z których
    >można by czerpać wiedzę w tej dziedzinie. Dlatego też
    >chciałbym wiedzieć czy moglibyście polecić mi jakieś
    >ciekawe pozycje, które pomogłyby mi zgłębić te
    >tematykę. Interesują mnie polskie, ewentualnie angielskie
    >pozycjie. A z zakresu tematycznego to od ogółów ZZL przez
    >systemy szkoleń miękkich, metody określania potrzeb dla
    >działu HR w organizacji, przez psychologię motywacji i
    >komunikację wewnątrz firmy, coaching i mentoring. To jak?
    >Macie coś ciekawego do polecenia? Jeśli nie książka to
    >jak najlepiej dalej pogłębiać wiedzę (w ramach
    >"domowych" bo psychologię już studiuję a na szkolenia
    >dopiero oszczędzam).

"Klucz do zarządzania zasobami ludzkimi"
    ("Key Concepts in Human Resource Management")
    Jonathan Sutherland, Diane Canwell
    ->Publikacja stanowi wszechstronny przewodnik po głównych tematach, pojęciach, terminach i ich twórcach ważnych dla tak szybko rozwijającej się dziedziny, jaką jest zarządzanie zasobami ludzkimi.

"Zarządzanie zasobami ludzkimi. Podręcznik"
    Tworzenie kapitału ludzkiego organizacji
    Henryk Król, Antoni Ludwiczyński
  • ....

Sprzedam Human resources management 5th ed. by Wendel French

06/10/2008 23:30
    >lukasz napisał
    >Stan bdb. Preferowany odbiór osobisty (Warszawa).
    >
    >gg 2769440
    >
    >pzdr
    >Luk
  • lukasz

Sprzedam

Managing Human Resources, 3rd ed, Robert L. Cardy David B. Balkin Luis R. Gomez-Mejia

Human Resources Management, 5th ed, Wendell L. French
  • ....

>Julia Śmiech napisała:

Witam,

Czy możecie polecić mi dobry, praktyczny podręcznik z Prawa Pracy i Kodeks Pracy z jakiegoś przyzwoitego wydawnictwa? Jest ich tyle, że nie jestem w stanie wybrać. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam

/ wątek przeniesiony/
  • Anonim

kobieto kodeks jak kodeks nie wazne jakiego wydawnictwa kupisz przepisy sa jednakowe w kazdym.

a jesli chodzi o ksiązkę polecam Florek i Zieliński oraz ksiażka Małgorzaty Barzycka-Banaszczyk.

pozdr.
  • Anonim

Profile Psychologiczne Inwestorów Giełdowych

wszystkich zainteresowanych zapraszam do aukcji

http://www.allegro.pl/item694084220...
  • madzius*

Witam,

Jestem na 5 roku na specjalnosci zarządzanie kadrami. Na temat pracy magisterskiej wybrałam temat "Wpływ doskonalenia na poziom kompetencji pracowników".
    Czy ktoś z Was mógłby polecic literaturę związaną z tym tematem, może ktos trafil na jakas ciekawa ksiazke ktora wiele mowi o doskonaleniu pracowników. Ewentualnie jeśli ktos moglby podpowiedziec gdzie w warszawie można znaleźc duży zakres ksiązek i czasopism o takiej tematyce byłabym dozgonnie wdzieczna, bo znalazłam wiele ciekawych pozycji ksiązkowych ale niestety ciężko je znaleźc :(!

Pozdrawiam serdecznie :)
| |

HR - Human Resources, znane pod polską nazwą - Zasoby Ludzkie. Pojęcie mające dwojakie znaczni...

Fotki

Miejsca grona (0)